yeni nesil xxxlarge konteyner gemisi.
asya'dan aldığı yüklerle avrupa istikametine yaptığı sefer sırasında süveyş kanalında karaya oturarak dünya ticaretine koskocaman bir takoz olmuştur.
devamını gör...
yarattığı kriz, tüm dünyada bir sürü ürün ve hizmetin fiyatının artmaya başlamasıyla hissedilmektedir.

şu anda alınan bilgilere göre kanalda sıra bekleyen gemi sayısı 321. her biri yüzlerce ton malzemeyle, bir sürü ülkeye gitmek için bekliyorlar. kaybedilen zaman, para cinsine dönüştürüldüğü zaman çıkan rakam ise 15 milyar dolar civarı.

bir o kadar gemi de, kanalın açılmasını beklemek yerine afrikanın güneyinden dolaşmak üzere yola çıktılar bile.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bu olay 4 günde dünyanın anasını ağlattı. döviz fiyatlarından borsaya, ham madde fiyatlarından perakende satışlara kadar her şeyi etkiledi.

"ticaret" ve "ulaşım" denilen kavramlar, sadece 5 gün sekteye uğrarsa, hele sekteye uğradığı yer, "süveyş kanalı" gibi, dünyanın önemli bir geçiş noktası olursa, nasıl kitlenip kalacağımızı hepimiz acı şekilde gördük.

ever given, tüm dünyaya şunu bir kere daha gösterdi;

büyük ölçekte ve global olarak bakarsak, artık günümüz düzeninde tolerans seviyemiz 1 hafta. çarklar daha fazla bir süre dönmeden sabit kalır ve takılırsa, bunun bedelini milyarlarca insan öder. net.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ever given" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim