hep başıma gelen bir olaydır, streslerde boğulur insan.
başlıkta çok iyi ifade edememiş olabilirim, şöyle ki;
karşılaştığınız insan mazide tanıdığınız bir insan, belki büyük burunlu sivilceli çirkin ergenliğinize belki bunalımda olduğunuz bir döneminize şahitlik etmiş bir insan.*
yıllar sonra bu insanla karşılaşınca kişi ister istemez mükemmel olma zorunluluğu hissediyor, bir nevi ben o zamanları atlattım cınısı demek istiyor karşıdakine. ardından da bir süre acaba o karşılaşma anında nasıl görünüyordum çok mu gariptim gibi düşüncelere gark olup saç beyazlatmaca oynuyoruz.**

ps: bahsettiğim hisler anlık kaygılar, saatlerce süren bir duygu durumu değil. başa çıkma yolu da özgüveni yüksek tutmak kesinlikle, biraz kendinizi pohpohlayın geçiyor hahahah.
devamını gör...
saçma ve olmaması gereken bir zorunluluktur.
tanım giren arkadaşı tenzih ederek söylüyorum.
insan kendi için hareket etmelidir. aynada gördüğünüz arkadaşa karşı kendi kriterlerinize göre mükemmel olmaya çalışmalısınız.
devamını gör...
instagram enfeksiyonu semptomudur. bir hafta antigram kullan geçer dediğim zorunluluk. insanlar mükemmel gösterebilir kendini veya olabilir de ama kafa genelde o eski bildiğin kafa rahat olun tavsiyesini de vermeyi borç bilirim.
devamını gör...
ben başarılı bir insan değilim. kastettiğim akademik başarı yoksa allaha şükür mutluyum yani olabildiğince.

anadolu lisesi mezunuyum. sınıf arkadaşlarım derece yaptı. çoğu önemli okulları bitirdi bir şey oldu ben olamadım.

istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi mezunuyum. sınıf arkadaşlarım bir şeyler oldu ben olmadım. hatta okulu uzattığım sırada karşılaştığım sınıf arkadaşım bana neredesin diye sordu. kendisi dış ticaret şirketine girmiş vs vs. dedim ben okuldayım. beni yüksek lisans yapıyorum sandı. ben de daha mezun olamadım dediğimde, kimler kimler mezun oldu sen nasıl olamadın hayret demişti utanmıştım. erkek olsa utanmazdım ama kız olunca insan başarısız görünmek / algılanmak istemiyor.
devamını gör...
ben twitterda ilkokul arkadaşlarımı bulmuştum. baktım bi kaç kişiye hepsi başarılı olmuş bi ben kalmışım öyle vasıfsız, öyle başarısız. çok eksik hissedip, ağlamıştım o gece. hele bir de gerçek hayatta karşılaşsaydık büyük ihtimalle ağlayarak günlüğüme yazardım. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.
devamını gör...
ben görmezlikten geliyorum,konuşmaya dermanım kalmadığını hissetmiyor değilim bazen.
devamını gör...
sabah rakısı içerken eski arkadaşım mehmet pehlivan'ı gördüm. yoldan geçiyordu, o an kalkıp gidesim geldi, mehmet yaşlanmış, keli çıkmış, hiç yaşlanmamışsın ulan diyesim geldi sahte sahte. ne rahatımı bozdum ne de onu yolundan ettim. ben mehmet'i çok severim.

kilo almışsın, ne bu halin bu saatte demesin diye seslenmedim. mehmet'e uzun uzun baktım ardından. 1,51'lik halim yanında yürüdü kayboldu.

o benden sitayişle bahsederdi, karşısına çıkıp eski halimi yıkmak istemedim. bencillik ettim...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eski bir arkadaşla karşılaşınca gelen mükemmel olma zorunluluğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim