ankara altındağ da hacı bayram veli türbesi etrafında konuşlanmış insanın ruhuna manevi şölen çektiren dükkanlara mekanlara sahip ankara'nın en güzel bölgelerinden biridir.
öyle güzel kahve dükkanları el yapımı bakır demir malzemeleri, esans dükkanları, dini malzeme dukkanlari medreseler kitap dükkanları vardır ki bazılarının iç dizaynı sadece insana huzur veriyor. hele o kahveciler.
bugün izin günümdü ve hayatımda hiç doğru düzgün gezmemistim bir degerlendireyim dedim. ara sokaklarda ağır ağır gezdim durdum.
devamını gör...
beypazarında hala görülebiliyor örnekleri sanırım.
devamını gör...
ankara kalesi'nin içinde, ayrıca kaleye yakın hamamönü, hacettepe, kayabaşı, ulucanlar gibi tarihi semtlerde hâlen sıkça görülen evler. bir kısmı (özellikle (gbkz: hacıbayram camii) ve hacettepe tıp fakültesi civarındakiler) restore edilmiştir, ancak tepedeki semtlerde bulunan örnekleri çoğunlukla metruktur.

bu evler çoğunlukla ahşap ve 2-3 katlıdır. sokağa bakmakla beraber yan tarafında bir bahçe kapısından yüksek duvarlarla saklanmış arka avluya girilir, eve de buradan geçilir. çoğunlukla taştan örülen zemin kat mutfak, odunluk, ahır, kiler gibi işlevler alırken ahşap üst katlarda odalar bulunur. evde 3. kat varsa harem bölümü olarak kullanılır, erkek misafirlerin ağırlandığı selamlık orta kattır.

bugün kale içinde restoran vs olarak kullanılan örnekleri gezilerek evler bizzat görülebilir. beypazarı evleri de çok anlatılır, ancak bu tamamen pr sayesindedir, yoksa beypazarı'na yakın ayaş, güdül, mudurnu, göynük gibi birçok ilçede benzeri evler görülebilir. beypazarlıların ahşap evleriyle meşhur olması tamamen mansur yavaş'ın belediye başkanlığı sırasındaki tanıtım faaliyetleriyle olmuştur. ha onlar da mhp'den ayrıldıktan beri mansur'a oy vermeyerek teşekkürlerini beyan ediyorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eski ankara evleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim