aksiyon / bilim kurgu
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

john carpenter 'ın 1981 yılında çektiği filmdir, b sınıfı filmleri ile ünlenen ve bu türün en iyi yönetmenlerinden olan carpenter'ın en iyi filmlerinden biridir kanımca..

carpenter artık bir efsane olan snake plissken karakterini canlandıran kurt russell ile ilk defa birlikte çalışmış ve onun karakterini adeta bir çizgi roman karakterine çevirmiştir. hani çizgi roman serisi çıksa çokta kötü olmaz, filmin alt metinlerinde ki politik mesaj filme ayrıca bir değer katar. film de "otoriteye" ve onun yarattığı bu dünyaya alınmış tavırda gözümüze net bir şekilde sokulmaktadır.

film b sınıfına göre epey ünlü oyuncu barındırıyor. kurt russell, lee van cleef, ernest borgnine, donald pleasence, harry dean stanton, adrienne barbeau.(bunların hepsi aslında b sınıfı oyuncu ama kendi klasmanlarında şampiyonlar ligi gibi olmuş)

devam filmi escape from l.a adı ile 1996 da çekilmiş, kurt russell, peter fonda, cliff robertson, steve buscemi gibi oyunculara rağmen çok başarılı olamamıştır.bu film ayrıca carpenter’ın devam filmi çektiği tek yapıtı olma özelliği de taşımakta.

--! spoiler !--

dünyanın en büyük hapishanesi olan new york şehrine amerikan başkanı’nın helikopterinin düşmesinin ardından bir kurtarma operasyonu düzenlenir. bu operasyon dış dünyadan tamamen izole edilen ülkenin en azılı suçlularının bulunduğu koca bir açık hava hapishanesi olduğundan dolayı, oldukça riskli ve tehlikelidir. bu riskleri ve tehlikeleri kendisi için üstlenecek birini bulan "otorite", karşılıklı güven ilişkisini de kendi isteğiyle kurmayı ihmal etmez,artık görev yılan plisksken'indir,hem kendi hem de başkanın hayatı için bu oyunu oynamak zorundadır.

--! spoiler !--

flmin müziği gene carpenter'a ait olup, oldukça güzeldir.tavsiye ederim:

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"escape from new york" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim