gördüğüm kadarıyla bu konu profesyonelce yapılmış bir soykırım dan (hitler örneği) daha çok amatörce yapılmış bir savaşa benziyor .yani karşılıklı yapılmış bir şey çünkü ölenler arasında hem türkler hem de ermeniler var. bu olay yüzünden türkiyenin suçlanması anlamsız ve aptalca . umarım ermenilerin hayattan daha fazla zevk alması ve ilerilere bakması tek dileğim.
not: ermenilerin türkleri öldürdüğü wikipedia makalesi
devamını gör...
corto maltese çizgi roman serisinin semerkand’ın altın evi isimli çizgi romanını okursanız ya da o romandan uyarlanan filmi izlerseniz bu konu ile ilgili fransızların nasıl propaganda yaptıklarını ve enver paşa karalamalarını göreceksiniz.

zaten ermenilerin o zamanlardaki akıl hocaları da fransızlar ve ruslardı. bu soykırım saçmalığının tasarlayıcısı ve provakatörü de onlar.
devamını gör...
o b.kun içinde boğulurlar inşallah.
devamını gör...
soykırım şuan yaşadığınız dönemde bile var , kim neyi tartışıyor anlamıyorum .
devamını gör...
bazen diyorum ki;
nasıl olsa, adımız çıkmış dokuza inmez sekize. bari şu ünvanı layıkıyla hak edelim. soykırım nasıl olurmuş bir görsünler. inceldiği yerden kopsun aliminyon.
devamını gör...
tutundukları tek dal olduğu için normaldir.
devamını gör...
kara kuru yoklukta türkiye'ye salça olan ülkenin ütopik soykırım durumu. külli hayal gücü.
devamını gör...
kafkasya'nın şımarık milleti ermenilerin yıllar yılı yaptığı kara bir propagandadır. 1915'te (sözde) ermeni soykırımı olmamıştır çünkü uluslararası alanda soykırım suçu, 1948'de ortaya çıkmıştır. o dönemde yapılan tehcir, bir zorunluluktu çünkü asıl taşkınlığı rusların ve diğer emperyalist güçlerin desteğini alan ermeniler yapmıştı. eğer gerçekten bazılarının iddia ettiği gibi bir ermeni soykırımı(!) olsaydı şu anda ermeni diye bir millet, ermenistan diye bir devlet olmazdı. küstah ve hain ermenilerin 4t planı vardır: tanıtma, tazminat, toprak talebi ve tanıtım.
an itibariyle abd'deki kim kardashianların ermeni lobisinin zoruna giden acı gerçekler. ermenistan toprakları, aslında azerbaycan'ın topraklarıdır. sovyetler birliği; dış politikada türkiye'ye karşı asala, pkk gibi bölücü terör örgütlerini destekliyordu.
devamını gör...
araştırmacılar 1844-1880 yılları arasındaki konstantinapol kent nüfusunun %50’den fazlasının gayrimüslim olduğu konusunda uzlaşmaktadır.+
(bu nüfus 1900'de %70 müslümanlar lehinedir...)

her ne kadar sana devrimleri ( 1. ve 2. sanayi devrimleri) osmanlı topraklarına ve payitahta gelmedi ise de işgücü gereksinimi ile istanbul'a göç alınmış ayrıca avrupa bilhassa amerika kıtası cazibesi ile batıya göç verilmiştir. unutmadan yazalım gayrimüslim nüfusunun bir kısmı da bağımsızlığını kazanan balkan devletlerine gitmiştir.
söz konusu bu hal iken bilhassa doğu'da ki başta dersim ve kars -artvin bölgelerinde ki ermeni nüfusunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
şunu ekleyelim görüyoruz ki osmanlı saray yönetimini meşrutiyet dalgalanmalarının yükselmesi etkilememiş hele ki avrupa'yı kasıp kavuran burjuva devrimleri ve ulus kimliği mücadeleleri de osmanlı-devlet-i aliye için alelade görülmüştür.
tüm nüfus sayımları ve defter kayıtlarında bir türk sözcüğünün göremiyoruz , halk -kalabalık müslüman-gayrimüslim,rum,ermeni ,katalik,ortodoks diye işlenmiş.
kurucu ulusu yüzyıllarca dışlayan bir kafa neler yapmaz kimse düşünmüyor.
bugün bile sabahtan akşama osmanlı'ya laf eden(küfür hakareti almadım) insanlar ermeni meselesinde bir anda osmanlı'cı kesiliyorlar.
maalesef cumhuriyette reddi miras yap(a)madı ,halka ulus bilincini veremedi, sonuçta sözlük yazarı arkadaşımız alpinçayırı gibi milliyetçiler bile osmanlı'nın yediği herzelere sahip çıkıyor.

ara not olarak geçeyim bugün dersim'e kürt ili deniyor yanlıştır dersim türk ve daha yoğun ermeni nüfusuna sahipti kürtlerin gelmesi 1800'lerin ortasına doğru yoğunlaşır.
benim ailemde olan bir osmanlı paşası (trabzon sancak valisi) , büyük dedemiz diyelim ilk büyük dersim isyanını (1750 civarı ) bastıran kişidir hatıratlarında kürt isyancıları diye bir söz geçmez.
ayrıca ben yarım yüzyıldan çok fazladır üsküdar'da ikamet ediyorum burada ki bir mahallede dersim-tuncelili kürt vatandaşlarımız epey fazladır ,çoğu arkadaşımdır çoğunu da tanırım yeni gelenler hariç ,hemen hepsi ermeni kökenli olduklarını söylerler .yeni gelenler (1990 civarı) aynı.
kars ve erzurum çevresi.
kardeşyan demişiniz ,bırakın onu nobel ödüllü (?) büyük sanatçı, country müziğin babası bab dylan ermeni-türk kökenlidir.
istanbul'da %50 olan nüfus,doğu'da ne olmaz ki .
bu ermeni nüfus ne oldu diye kimde sormuyor..
1914'de sarıkamış'ta 135 bin vatan evladı şehit oldu ,sakladı osmanlı yönetimi. .
1920-21 tarihlerinde ankara hükümeti (savaş hükümeti) ziyaret eden sovyet komüntern üyeleri ve komiserlerden öğrendi bu faciayı .

alpinçayırı arkadaşımız jenosit suçunun1948'de kabul edildiğini yazmış doğrudur,ama şunu unutmuş geriye doğru işleme hakkı saklıdır denmiştir.ve naziler bu suçla yargılandılar ,(nürünberg mahkemesi harici cezalar. ) mossd-israil bu kabule istinaden 1949 sonrası pek çok naziye yerinde infaz uyguladı yada israil'de yarğıladı.
yani jenosit suçu tarihin her döneminde suçtur.

merak ettiğim osmanlı'ını doğusunda ki ermeni nüfus ne oldu ?
not: bana ne osmanlı denilen basiretsiz-sapkuın sülalenin yaptıklar,aynı şekilde ittihatçı denilen partiden. bu ülkenin kurucusu bile ittihatçıları reddetmiş iken hala sahip çıkan var.
bu yüzden bugün türk-islam ve siyasal islam iktidarda , sürekli yalan dolan sonuç....???

yarın ülkemiz ne olacak merak etmiyor musunuz ?
devamını gör...
nasıl da kılıf uyduruyorsunuz aklım almıyor ne güzel hem kendinizi hem de insanları uyutuyorsunuz pes doğrusu.. ermeni soykırımı bir gerçektir, sözde değildir. sözde olan sizin anlattıklarınızdır.
dediğim gibi soykırım gerçektir bunu osmanlı arşivleri bile doğrulamaktadır. talat paşa tarafından gönderilen yazıda erkeklerin sürgüne gönderilmesi ve kadınlara elkonulması emrediliyor. gerçeklerle yüzleşin, bu tek olay değil eskiden hunlarda kıtlık etkisi ile dalıp savunmasız halkı yağmalardı roma ordusu 3 yıl sonra ancak gelebildi. ırklar kültüreldir çoğu ırkın karanlık tarihi vardır.
bundan 10-15 sene önce 80 küsür yaşlarında olan akrabamdan* dinlediğim olaylar aklıma geldikçe hala içimi sızlatır. olaylar güneydoğu anadoluda yaşandı anlattıklarına göre iş artık öyle bir noktaya gelmiş ki o dönemlerdeki türkler ve kürtler, ermenileri öldürüp kulaklarını kesip karakola götürürlermiş ve karşılığında para alıyorlarmış. ermeni bir köye girdiklerinde çoluk çocuk ne varsa hatta hayvanlarını bile katlederlermiş. sürgün zamanında bazı ermeni aileler çocuklarını kurtarmak için özelliklede kız çocuklarını evlatlık almışlar. bir zamanlar doğu/güney anadolu köylerinde müslüman olmuş yaşlı ermeni kadınları çok görülürdü, köyde yaşayan herkeste bunu bilirdi. tarihinizde böyle bir gerçek var yüzleşin.
devamını gör...
hiç yazasım yok uzun uzun...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ermeni lobilerinin kıyameti koparttigi ortamda t.c olarak bu lanada sadece oturduğumuz yerden hadi oradan deyip duruyoruz..
devamını gör...
ermeniler 2500 hatta belki 3000 senedir anadolu'nun farklı bölgelerinde yaşıyor.
lakin mö.'den önce kurdukları devletleri saymazsak hep başka devletlerin egemenliğinde yaşamışlar, devlet kuramamışlar ve kuramazlardı da.
rusya'nın içinde 7 farklı türk özerk bölgesi var, ama maalesef bağımsız bir devletleri yok.

ermeniler 18, 19 ve 20. yüzyılda rusların maşası olmuş, rusya bunlara silah vermiş bunlar vurmuş ruslar silah vermiş bunlar vurmuş.
eğer osmanlı eski gücünde olsaydı o gölgede taş üstünde taş bırakmazdı.
fakat osmanlı'nın zaten başında binbir türlü bela var.
sen azınlık olarak benim ülkemde katliam yapacaksın, sonra da ağlayacaksın öyle mi?

1992'de herkesin gözü önünde hocalı katliamı yaptı bu pç kuruları ermeniler.
siz neyden bahsediyorsunuz?
devamını gör...
tb-2'den atılacak 2 tane yerli mühimmata bakar bunlarin tımar edilmesi.
ennson azerbaycan bunlari 2.karabag savaşında karısı yaptığında sesleri biraz kesilmişti ama yine başladılar bık bık ötmeye.
demek bomba yeme saatleri geldi yine.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ermenilerin sözde soykırım konusunun bokunu çıkarması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim