iki gündür bu düzene girdi vücut. bugün de 10:30- 11 gibi sızıp demin 6:30 u geçerek uyandım. işten 9:40 gibi eve geldiğim düşünülürse mükemmel bir süre.
uzun zamandır erken kalkmanın varlığını unutmuştu vücut. bir gün bitip yeni bir güne başlamanın ne demek olduğunu. sabahin erkeninde insan gibi kahvaltı yapmanın huzurunu. yaşamak bu lan.
devamını gör...
ben genelde saat 5 - 5.20 arasi kalkanlardanim. bu yuzden gece 12 oldugunda pilim bitiyor. sabah kalkip kahve ve bos bos 30-40 dakika oturuyorum, telefon, tv ve internet olmadan gecirdigim bir sure bu. hem gune kendimi mental olarak hazirliyorum, hem de bir nevi meditasyon.
sonra saat 6 gibi spor, 7de dus ve gune basliyorum.
saat 6da kalkinca offf bugun ne uyumusum diyorum kendi kendime.
devamını gör...
beni de erken kalkma kısmını biraz geliştirmem gereken olay. sabah 5 te iş sebebiyle kalkıyorum ama gel gelelim akşam dönünce bünyede bir direnç oluyor. böyle hayat mı olur az otur bari gibisinden ama artık direnmeyeceğim 10 buçuk dedi mi yatış. böyle mental olarak daha çok zarar görüyorum çünkü sözlük. çok sağlıklı aktivitedir.
devamını gör...
her zaman yapmak istediğim fakat bir türlü başaramadığım hadise. yani şöyle ki erken yatmayı beceremiyorum ama maalesef erkenden kalkıyorum. bu da bünyede uykusuzluk ve halsizlik yapıyor. fakat gün çok daha uzun sürüyor.
devamını gör...
erken uyanma tamam ama erken yatma sıkıntılı.
devamını gör...
asla beceremediğim olay.

aslında sürekli uykusuzum, erken uyuyacağım deyip yatağa erkenden giriyorum ama "ya az uyursam, ya uyanamazsam, ya uykum yetmezse" diye kendimi strese sokup gözümden uyku akmasına rağmen uyuyamıyorum. tabii o ruh haliyle de uyuyunca sabaha berbat bir halde merhaba diyorum.

üzülüyorum sözlük.
devamını gör...
yapılması 7-12 yaşlarındayken çok kolay olmasına rağmen büyüdükçe geç erken fark etmez her türlü geç kalkılıyor.bu arada erken yatan insanlara helal olsun ben hiç bir zaman erken yatmak istemiyorum,içimden gelmiyor resmen.
devamını gör...
depresyondaysanız mümkün olmayan şey.
devamını gör...
mecbur kalındığında yapılan eyleme denir (erkenden işe gidiyorsanız eğer).
devamını gör...
sağlığın en iyisidir. ama nerdee imkansızdır benim için.
devamını gör...
güzide yazar tolgame ile yapamadığımızdır
devamını gör...
çok keyiflidir aslında özellıkle sabah kahvaltıları bır başka harıka olur dınlendıgınızı hıssedersınız.yapılacak işlerınız varsa rahat rahat halledersınız.hele birde evınızde kahvaltı edılecek bır balkon varsa offf tadından yenmez.
devamını gör...
her gün hayaliyle yanıp tutuştuğum ama asla icraate dökemediğim eylem.
devamını gör...
erken yatıp erken kalkmak vücut direnci için çok faydalı olan bir eylemdir. güneş doğmadan önce kalkmak ise gerçekten ruha gıda olur.
devamını gör...
bence başarının, mutluluğun sırrı olan eylem. geri dönüp baktığımda, erken yatıp erken kalktığım dönemler hep en aktif, en başarılı, en mutlu dönemlerim olmuş. ne zaman hayatımda bir değişiklik yapmak istesem ilk hedefim erken kalkmak olur. ayrıca erkenden kalkıp spor yaptıktan sonra, bunları güzel bir kahvaltıyla taçlandırmak herhalde bir insanın güne en güzel başlangıç şeklidir.

eğer imkan varsa (evden çalışma veya öğle aralarında uyunabilecek bir yere sahip iseniz) biphasic sleep gibi yöntemlere de geçilebilir. hem saat 10'da yatıp gün erken bitiyor hissine kapılınmaz, hem de uykumu yeterince alamıyorum diye endişelenilmez.
devamını gör...
her zaman her bünye için mümkün olmuyor. uyku erken gelmiyor, uykuyu da getiremiyorsunuz ama erken kalkma mecburiyetinde ne yapıp edip kalkabiliyorsunuz. erken kalkmak elimizde ama erken yatmak elimizde değil.
devamını gör...
bir köy rutini.
az erken kalkmayı göreyim, akşam onda uykum geliyor.
erken kalkmamın gerekmediği zamanlarda, yatakta debellendikçe belim ağrıyor.
devamını gör...
erken yatamaya bir şey diyemem ama erken kalkmak benim bir sorunum galiba. her sabah 06:00 -06:30 sularında uyanmak hele de kış aylarında karanlıkta yatıp karanlıkta kalkmak ve günün aydınlanmasını beklemek yorucu.
devamını gör...
ütopya'ya örnek verebilir misin?
cevap: başlığa bak.
devamını gör...
(bkz: tavukla yat horozla kalk)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"erken yatıp erken uyanmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim