en iyi türk yazarın sorulduğu başlıktır. bence zülfü livaneli. hiçbir yazara değişmem. serenad, huzursuzluk, kardeşimin hikayesi. unutamayacağım üç romanı.
devamını gör...
yaşar kemal.
devamını gör...
yaşar kemal. betimlemeleri bile ayrı güzel.
devamını gör...
kaşgarlı mahmud
devamını gör...
(bkz: dede korkut)
devamını gör...
en iyi yazar değil en iyi yazarlar vardır. içlerinden tek birini seçmek istesem seçemem. yaşar kemal denmiş evet kesinlikle büyük bir yazar. peki ahmet hamdi tanpınar peki sait faik, orhan kemal veyahut sabahattin ali ya oğuz atay ve adalet ağaoğlu, füruzan daha sayamadığım niceleri. beni dilimize aşık eden onca edebiyat büyüğümüz. benim için tek bir büyük yazar yoktur.
devamını gör...
(bkz: maple)
devamını gör...
hüseyin nihal atsız.
devamını gör...
sabahattin ali.
devamını gör...
tek bir ismin yazılmayacagi başlıktır. sabahattin ali, ahmet hamdi, halide edip, reşat nuri... yani o kadar çok ki
devamını gör...
yıl olmuş 2021 hala daha kişiye özel beğeniler üzerinden anket dolduruyoruz. sözde edebiyat guruları online mı.
devamını gör...
(bkz: halid ziya uşaklıgil)
devamını gör...
ingilizce yazmayan, dilini küçümsemeyen, yazdıklarını bastıramasa bile o küçücük ve kocaman ümitle hâlâ yazmaya devam eden , değeri öldükten sonra anlaşılan bütün yazarlar iyidir. birini seçsem öbürü küser. yazan herkes iyidir. kötüler yazamaz.
devamını gör...
ben basit adamları severim. yazıları da kendileri gibi sade ve basit olanları.

(bkz: yusuf atılgan)
(bkz: sait faik abasıyanık)
devamını gör...
en iyi türk yazarları öğrenmek isteyen başlıktır.
ben kesinlikle seçemem bir sürü iyi yazar var ülkemizde.
ama illa bir kişi söyleyeceksem ahmed hamdi tanpınar .
devamını gör...
bence de en iyi türk yazar. almanlara da şans verebiliriz aslında.
devamını gör...
1. orhan pamuk
2. yavuz ekinci
3. zeyyat şahin
devamını gör...
ben.
devamını gör...
ahmet hamdi tanpınar
oğuz atay
adalet ağaoğlu
yaşar kemal
çoğaltılabilir...
devamını gör...
hikaye okumayı seven kişiler, edebiyatımıza çağdaş hikayecilik konusunda büyük katkıları olan doğa aşığı sait faik abasıyanık'ı en iyi yazar olarak görebilirler.
nahif bakış açısı ve anlatımıyla toplumsal sorunları dile getirmekten çekinmeyen romantik yazar sabahattin ali için de ''en iyi yazar'' diyecekler vardır.
hababam sınıfı aşıkları, stepne takma adıyla eserlerini yazıya döken sınıf şairi rıfat ılgaz'ı öne sürecektir.

edebiyatımızın çınarları bizler için önemlidir diye düşünenler, ülkemizde nobel edebiyat ödülü’ne ilk aday gösterilen koca çınar yaşar kemal'i bu başlık için örnek gösterecektir. nobel demişken, bu ödülü ilk kazanan yazarımız orhan pamuk'u yazmazsam beni eleştirenler olacaktır.

benim gibi tiyatro oyunu okumayı sevenler bu başlığı gördüklerinde kesinlikle haldun taner ve aziz nesin'i akıllarından geçirecektir. ee oğuzum atayım'dan bahsetmeyecek misin diye soranlar elbet çıkacaktır, hakan günday'ın az kitabındaki derda'nın çok özel bir sevgi beslediği oğuz atay'ı yazmamak haksızlık olacaktır.

oğuz atay nedendir bilinmez, aklıma edebiyatımızın gamlı prensesi tezer özlü'yü getiriyor. bir kitabın tam manasıyla kalbe dokunması çok zordur fakat tezer özlü çok genç yaşta yaşama veda etse de bu zorlu olayı gerçekleştirmeyi başarmıştır.

edebiyatımızın 3 kemal'ini de atlamamak gerek. yaşar kemal'i zaten söylemiştik, sırada orhan kemal ve kemal tahir var.

nazım hikmet ran, attila ilhan, orhan veli kanık gibi şairlerimize hiç gelmeyeyim, yoksa sabaha kadar yazmak durumunda kalırım. hem ne demişler; şiir edebiyat dünyasının hükümdarıdır. gerisi hikaye ve romandır.

halide edib adıvar, ömer seyfettin, reşat nuri güntekin, peyami safa, mehmet akif ersoy, nurullah ataç, yusuf atılgan, adalet ağaoğlu ve buraya yazmadığım daha birçok önemli yazarımız başlık altında isminin bulunmasını hak ediyor. sadece bir kişiyi yazmak, diğer yazarlara haksızlık olur gibi geliyor bana. hepsinin o kadar büyük katkıları var ki edebiyatımıza. istesem de tek isim yazamam ve ''en iyi''sini belirleyemem.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"en iyi türk yazar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim