ekşi sözlükte, değersiz bir insan topluluğu olan çaylaklar, kafa sözlük’te baş tacı edilmiştir. çok değerlilerdir. sözlüğü geliştirecek ve yüceltecek olanlar onlardır.
devamını gör...
burada henüz yeniyim ama ekşi sözlük'te çaylakların insan yerine konulmadığı bir gerçektir. ne zaman yazar olacağınız, yazar olup olamayacağınız tamamen site yönetiminin o anki ruh hâline bağlıdır. yazarların kayda değer bir kısmı da bu yüzden gereksiz bir şekilde kendilerini üstün görürler. ekşi'de yazar olmama rağmen hesabı kapatıp buraya geçişim de artık metalaşmış olan o saçma ortamdan soğumamla ilgilidir.
devamını gör...
ekşide 3,5 yıl bekledim yazar olmak için.. ne hakaretler, saçma sapan şeyler duydum (bkz: çaylak) olduğum dönemde.

ekşi, sırf bel altı çalışır hale geldi. özgürlük bu olmamalı. tanım girerken bile adamlar saydırıyor. (bkz: komik) olduğunu savunuyorlar bir de..

kafayı görünce direk geldim oradaki yazar hesabımı kapatıp. tek dileğim umarım buranın suyu çıkmaz..
devamını gör...
herkesin zengin olduğu yerde zengin olmaktansa, herkesin orta halli olduğu yerde zengin olmak daha iyidir.
soruyorum; yıllardır varolan sözlükte, yüzlerce yazarın arasında çaylak olmak mı iyidir yoksa yeni açılmış ve hala yazar olmak için geç olmayan sözlükte mi?
devamını gör...
kafa'da çaylaklık, belirli bir süre ve şartların tamamlanmasıyla biten bir süreçtir.
ekşi'de çaylaklık ise " kör kuyuya taş atmak " gibi bir şeydir.
devamını gör...
ekşi de çaylak olmadığım için bilmediğim durum ama kafa sözlüğe girerken çaylak olmadığım ve sonrasında on tanımın olmadığı sadece üç tanımım olduğu için çaylaklığa düşürüldüğümde yazdığım tanıma @robins teselli edici mesaj gönderse de yine de içimde bir burukluk histettirmemi sağlayan durum.çaylak ya da yazar olmakta önemli değil di benim için ama yine de bir burukluk oluştu içimde ama her şeye rağmen teşekkür ederim.
devamını gör...
müebbet vs gözaltı hapsi.
devamını gör...
kafa tokatlar bu konuda
devamını gör...
buranın yeni olmasından kaynaklanan durum, yazara ihtiyaç var. çaylaklara iyi davranıyorlar. çaylaklara iyi davranmalarına yazar olarak çok seviniyorum, sonuç olarak çaylaklık bir süreçtir ve yeni gelenler bu süreci atlatacak. * bu iyilik durumu değişir mi, bozar mı göreceğiz. burası için demiyorum ama her yer bir gün mutlaka bozar.
devamını gör...
biri 10 yıl biri 10 dakika sürer.
devamını gör...
ekşide çaylaksan senin için çaylaklar diye bir alan var gidiyorsun orada oynuyorsun.. yazar olana kadar da maşallah çaylak olduğun hatırlatılıyor.
kafa da çaylaksan herkes ile iç içesin. kafa, topu yazar olanlara atmış ister aranıza alın ister almayın, ister görün ister görmeyin demiş
devamını gör...
her ikisi de "eşcinsel sapkınlık" aleyhine yazdığında yazılarını silip çaylak ediyor. ekşi'de bir ay lanet cezası, buradan da sınırsız çaylak cezası almanın onurunu taşıyorum.
devamını gör...
burda çaylak olarak yazılarınız görünüyor sanırım ekşide böyle bir şey yok deli eder adamı ben niye tanım giriyorum o zaman oraya hayret bir şey
devamını gör...
ekşide 3-4 sene sürmekte olan sürece karşılık burada 12 saatten kısa sürede çaylaklıktan yazarlığa geçiş yapılması mümkündür, örnekleri vardır.
devamını gör...
ekşide çaylaklıktan yazarlığa geçmek sonsuzluk kadar uzun sürer ama kafada, çaylaklıktan yazarlığa geçenlerin deyişine göre, göz açıp kapayana kadar...

ekşide çaylak olmak amaçsız hissettirir çünkü onlarca tanım girersin, katkıda bulunursun ama senelerce yazarlık için beklersin. burada ise ekşiden farklı olarak, çaylakken yazdıkların yayımlanır ve görüntülenir. güzel bir özellik aslında. hem sözlük adabını öğreniyorsun hem de yazdıkların başkaları tarafından değer görüyor.
devamını gör...
insanlar yazdıklarımı görüyor ve okuyor. fark sanırım insani bir muamele görmek.
devamını gör...
ghostlanmadığımızdan ötürü kafa sözlüğün elini öpüp "sağolasın ağam.. sağolasın!" diye gözyaşlarına boğulmamıza sebep olan farktır.
devamını gör...
burayı kazıklı maria sayesinde keşfettim. iyi ki keşfetmişim. ekşi sözlük kullanmıyordum iyi ki buraya geçtim diyebilirim.
devamını gör...
ekşi sözlükteki çaylak bekleme süresi yorucu, bunaltıcı ve caydırıcıydı. sürekli gördüğüm üst bir dilden yazan sözlükçülerde bence eski güzelliğini alıp götürdü. şurada yazarlığa yeni başladım ama özen gösterdiğim bir şey varsa dünyaları ben yarattım, çok entelektüel ve gurmeyim bu konuda bir numarayımcılık yapmamaya çalışmak oluyor. kafa sözlükte kafa dengi daha çok insana denk geliyor, gelmediklerimle de ilgilenmiyorum. ekşi sözlüktede benzerleri çok olan ve bence faydadan çok zarar getiren troll başlıkları mümkün olduğunca beslemeyerek ilgi çekme kültüründen kurtulabiliriz. elbette bu başlıkların hangileri olduğu kişiden kişiye göre değişecek ve tartışmaya da açıktır.
devamını gör...
ekşi sözlükte çaylak olarak her gün girip düzenli yazdıktan sonra bıkıp vazgeçmek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ekşi sözlük’te çaylak olmak vs normal sözlük’te çaylak olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim