(bkz: influencer)
(bkz: futbolcu)
(bkz: galerici)
(bkz: kuaför)
(bkz: emlakçı)
devamını gör...
politikacı
devamını gör...
(bkz: cumhurbaşkanlığı) hepsi değil uganda cumhurbaşkanlığı.
devamını gör...
siyasetçi. bu ülkede daha iyisi olduğunu söyleyen yalancıdır.
devamını gör...
milletvekilliği*.
devamını gör...
müteahhitler
politikacılar
youtuberlar
sosyal medya fenomenleri
futbolcular
emlakçılar
güzellik uzmanları/ kuaförler
devamını gör...
kaportacılık. keşke kaportacı olsaydım. 10 dakikalık işten binlerce lira alıyorlar ayrı, sigorta şirketleri ile anlaşıp kazalı araçların tamirini alıyorlar ayrı, kazalı araç alıp çok ucuza tamirini yapıp satıyorlar ayrı, alttan yeterince yeni nesil kaportacı yetişmiyor ayrı ve bu tüm dünyada böyle.
devamını gör...
eğitimsizlik den kasıt ne tam olarak anlamadın. okul okumka ise eğer buradaki eğitim.
okul haricindaki bütün işler kazandırı.
edit e ticaret
devamını gör...
mesleğin eğitimsizi mi olur diye sorguladığım başlık. ne yapmalı bu meslekler gidip lisans falan mı bitirmeli? mesela doktorluk mesleği gidip okul falan mı okumuş? ya da sıvacılık ilkokuldan sonra okumak yerine inşaatta mı çalışmış?

bütün meslekler eğitim gerektirir arkadaşlar. mesela bir mermer ustası olmak hiç yoksa 3 yılınızı alır. çok fazla iş görmek ve bunlara nasıl çözümler üretildiğini görmek zorundasınız. bu da haliyle uzun zaman alır.

bu durum meslekten mesleğe değişkenlik gösterebilir ancak çoğu lisans bölümünün eğitimin kesinlikle 4 yıl sürmemesi gerektiği kanaatindeyim. ve bu bölümlerin kapısına kocaman harflerle iş garantisi vermiyoruz, bu meslekten para kazanamıyorsanız ağlamayın yazılması gerekir. üniversite okuyan insanlar okudukları bölümde çalışmak için neden bu kadar ısrarcı oluyorlar anlamıyorum. tamam 4 yıl emek verilmiş ancak şu düşünülüyor mu: ya o meslek size göre değilse?

bir tanıdığım mobilya işinde 3 yıl emek harcadıktan sonra bu mesleğin kendine göre olmadığı kanaatine vardı. mesleğini değiştirip tesisatçı olmaya karar verdi ve şu an hem mutlu hem de iyi kazanıyor. peki o 3 yılı çöpe mi atılmış oldu? kesinlikle hayır. o 3 yılda tanıştığı insanlarla hala iletişim halinde ve tesisat işi çıkınca aradıkları ilk kişi o.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eğitimsiz olup iyi para kazandıran meslekler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim