rize'de çay bardağına 30 metre yüksekliğinde anıt yapılması durumudur. bu habere başka nasıl başlık açacağımı bilemedim. bu konuda içine çay kaşığı da koyulacak mı ve 30 metrelik çay bardağı altlığı da olacak mı diğer merak ettiğim hususlar arasında.


türkiye'de çayın yetiştirildiği rize'de, 'çay çarşısı' projesi kapsamında 30 metre yüksekliğinde çay bardağı anıtı inşa ediliyor. dünyanın en büyük çay bardağı olacağı belirtilen anıt için guinness rekorlar kitabı'na başvurulacak. rize ticaret borsası başkanı mehmet erdoğan türk çay kültürünün sembolü ince belli çay bardağını işlevsel bir duruma getirdik, daha şimdiden dikkat çekmeye başladı dedi.

rize ticaret borsası’nca hazırlanan ‘çay çarşısı’ projesi inşaatı sürüyor. proje kapsamında 9 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak çarşıda türk çayı tanıtılacak. her çeşit çayın tadımının yapılacağı çay evleri, satış reyonları ile birlikte rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler, taş değirmen, kemer köprü gibi kültürel öğelerinde yer alacağı çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı inşa ediliyor.

7 katlı çay bardağı anıtının içerisinde çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13d çay sineması ve seyir terası yer alacak. dünyanın en büyük çay bardağı olacağı belirtilen anıt için guinness rekorlar kitabı’na başvurulacak. inşaat aşamasında bile ilgi gören anıtı görmeye gelenler, selfie yapıp, hatıra fotoğrafı çektiriyor. bu arada, dünyada, sadece iran’da 9 metre yüksekliğinde bir çay bardağı anıtının bulunduğu ifade edildi.

“ince belli çay bardağı binamız dikkat çekti”

rize ticaret borsası başkanı mehmet erdoğan, çay çarşısı projesinde daha şimdiden çay bardağı şeklindeki binanın dikkat çektiğini söyleyerek, “tamamlandığında dünyanın en büyük çay bardağı olacak. yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki yapı için guinness rekorlar kitabına başvurumuzu yapacağız. her şehir, her ülke ürünleri ile beraber belli sembollerle ortaya çıkar. biz bundan esinlendik. öz değerimiz türk çay kültürünün sembolü olan ince belli bardağımızı burada işlevsel bir duruma getirdik.” dedi.

“ağustos başında misafirlerimize açılacak”

erdoğan, çay çarşısı projesi ile karadeniz bölgesi’nin ekmek teknesi olan çaya turizm değeri katacaklarını belirterek, “turistler buraya geldiğinde rize ile ilgili her şeyi görebilecekler. rize çayından feretiko bezine, atmacasından simidine kadar burada tanıtılacak. rize’ye ait tüm ürünlerinde satışı yapılacak. şu anda yüzde seksen seviyesini geçmiş durumdayız. ağustosun başında hizmete açmayı planlıyoruz.

ince belli bardağımızı burada işlevsel bir duruma getirdik. bardağın içerisinde 1inci katta çayın bütün aşamalarını yaşattıracak 13d sinema sistemi olacak. kokusu ile tadıyla, topraktan bardağa gelinceye kadar olan süreci yaşayarak görecekler. çay müzesi, seyir terası olacak. rize’yi anlatan kemer köprü, taş değirmen gibi öğelerle alan işlenecek. 6 tane kafeterya olacak, her biri o bölgenin çayını o bölgenin suyu ile demleyip ikram edecek. rize’nin yöresel yemekleri ikram edilecek. bu bölgede üretilen her çeşit çayın satışı yapılacak.” diye konuştu.

sosyal medyada ilgi görüyor

dev çay bardağı inşaatı şimdiden sosyal medyada ilgi görüyor. kent sakini halilcan ocak, ince belli bardağımızın inşasını biz de ilgiyle izliyoruz. 30 metre çay bardağı devasa bir şey. yapım aşamasında bu kadar ilgi çektiyse bittiğinde çok daha dikkat çekecektir dedi.

mert kaçar da, “çay rize’nin sembolü, çay bardağı şeklindeki bu yapı rize’nin simgesi olacak. biz çaysız yaşayamayız. ince belli çay bardağımızla dikkat çekerek çay içirmeye devam edeceğiz. daha şimdiden sosyal medyada oldukça dikkat çekti. bu devasa bardak guinness rekorlar kitabı’na girer diye düşünüyorum” diye konuştu.


kaynak
devamını gör...
araplaşan türklerin yağı bol bulma durumu.
devamını gör...
(bkz: bunlar eğitilmezdir)
devamını gör...
eee sonra?
mimari zevkten bu kadar yoksun olup da bu kadar beton aşığı olmak da ne bileyim?
gelişmeyi beton olarak algılayan insanımız bunu hizmet olarak görecektir.
milli servet israfı...
devamını gör...
geliyor aslanlar geliyor kaplanlar. rize'me pisa kulesi mi yapılacaktı eiffel mi? hiçbiri onun şanına yakışmazdı, çay bardağı olmasaydı.
devamını gör...
(bkz: soyutlama) nedir nasıl yapılır hangi durumlarda yapılması gerekir.
devamını gör...
başta ne gerek var denilse de aslında fena fikir değil. dünya`da daha garip binalar var.

tepesine birşeyler koyup lale deselerdi birçok kişi begenirdi.
bir de ışıklandirip boş, doluyor ve dolu gibi gösterilebilir.

asıl garip olan, bu ülkede çaykur`un bu kadar zarar etmesi.
devamını gör...
peki neden? yani çay bardakları konusunda ölümüne rekabette olduğumuz birileri mi vardı? "naayıııırrr yabamazsınızzzzz" dediler bize de "siz öyle zannedin!!!!" diye mi karşılık verdik? neden ya ne oldu tam olarak? neden :(
devamını gör...
rise and shine.
devamını gör...
vasıfsız yönetimin vasıfsız işleri.
yükselen doğalgaz faturalarımız bu kadar gündem olmadı..
ama çayı severiz..
varsın anıt diksinler.
ensemizde bağıran ayıdan daha degerli
ama ajda bardak olmuş
ince belli kahvehane tarzı rizeyi daha iyi yansıtırdı.
devamını gör...
kaba inşaatını görüp ülkeden umudumu kestiğim bardak. anlamsız, estetikten uzak, ucube bir şey. yazık dökülen paraya, harcanan emeğe, kaybolan zamana. bunun mühendisi, mimarı acaba kendini hiç sorguladı mı çok merak ediyorum.
devamını gör...
kahramanmaraştaki o ucube bina yıkıldıktan sonra google'da dünyanın en saçma binası etiketini alacak yeni binayı gözlerimizin önünde inşaa ediyorlar resmen. biraz vizyon be kardeşim.
devamını gör...
illa ki beton diyorsanız, gri de gri diye tutturuyosanız bakınca tasarım görebileceğimiz şeyler dikin bari de çok küfretmeyelim.
devamını gör...
iyi hoş da. bu tam olarak ne işimize yarayacak?
devamını gör...
camdan yapmazlar inşallah. çatlar patlar kırılrsa sıkıntı.
devamını gör...
tanıtım filminde de ali ağaoğlu oynasın tam olsun. arkamda 30 metrelik bir çay bardağı yükseliyor.. tövbe yaa
devamını gör...
bende derin üzüntü ve hayal kırıklığı uyandıran haberdir. sebebi...

artık sinirlenemiyorum bile. bu ülke için bir şeyler yapmak istiyorum, istiyordum! belki de hala istiyorum.* yemin ediyorum, gecelerce ders çalışıyorum. eminim ülkenin akademik kadrosundaki idealist birçok kişi de böyledir. yeni şeyler üretmeye çalışıyoruz. kafamız patlıyor. yaşıtlarım kızlar eğlenirken, gezerken benim gözlerimin altı morarıyor yemin ederim ya. neden? şu saçma ülke için bir şeyler yapmak için. yurtdışına gittiğimizde bize "sizin ülkenizde meyve var mı? sizin ülkeniz çöl mü? deniz var mı? bilim var mı? sanat yapıyor musunuz?.." gibi lanet sorulara maruz kalmamak; ülkenin sosyokültürel itibarını bir nebze olsun yükseltmek için beyin patlatıyoruz. ama millet ne yapıyor? devasa çay bardağı... helal olsun!

ülkelerin akademik makalelerinin sayısı ile ekonomik gelişmişliği arasında pozitif korelasyon vardır. bilim ve sanat alanında gelişmişlik tanınırlılığı ve itibarı arttırır; devasa çay bardakları ve saçma yapılar değil. zaten ekonominin bir sıkımlık canı kaldı. böyle şeylere para akıtılacağına daha çok proje fonlayın.*
devamını gör...
yahu bunlar heykelci diye diye dolaştılar şimdi ülkenin heykel olmayan akpli belediyesi kalmadı. her yerde zarafetten yoksun acayip şeyler. bu paraları eğitim için harca, yoksul için harca rize nin halki için harca.
şu gördüğümüz anlamsız bardak yerine gezici bir kütüphane yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı ?!
devamını gör...
ıntel işlemcimi, amd işlemcimi alsam. ha pardon, burası değilmiş.
devamını gör...
(bkz: çay harareti alır)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünyanın en büyük çay bardağı rize'de yükseliyor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim