ne yazık ki bu da olmuştur. dunyasozluk.com/dunya-sozlu... artık tüm yazarları buraya gelir sanırım. 9 yıldır yazarıydım kötü oldum.
şimdi ordaki tanımlar başka yere yazılmaz da namaz ile ilgili bir tanım yazacaksın başka sözlükte hemen ateistler atlıyor. bozuyor ortamı. orası dindar yazarların çoğunlukta olduğu tek yerdi. manevi ve milli değerlerden taviz verilmiyordu.

edit:2.5 ay sonra yeni yazılımla tekrar açılacakmış.
devamını gör...
seccademi serdim bekliyorum.
devamını gör...
imam hatipliler üzgün.
devamını gör...
ekşi sözlüğün karşısında direnememek. umarım buranın akıbeti de öyle olmaz. elinize kuvvet yazarlar.
devamını gör...
varlığını kapanacağı haberi ile öğrendiğim sözlüktür.
devamını gör...
önce olay tv sonra dünya sözlük.. zamanlaması manidar dediğim olaydır. şaka bir tarafa böyle bir sözlük olduğunu bile kafa sözlük’e girdikten sonra öğrenmiştim. tabii bu benim cehaletim.
devamını gör...
kafa sözlük olarak umarım biz de böyle bir şeye şahit olmayız dediğim durum.
gelin bakalım neden böyle oldu analizine:

zamanında kendi yazarlarına dava açan, bunlarla zaman harcayan bir siteydi.
trollerin ekşi sözlüğe giremediği yıllarda trollerin favori alternatiflerinden birisiydi, etkileşimi aslında iyiydi. 2015 civarlarında uludağ daha kaliteli bir mekandı, troller oraya bile giremiyordu.
zamanla ekşi sözlük ve uludağ sözlük trollere de izin verdi ve troller bu büyük sözlüklere akın etti.
dünya sözlük çürümeye bırakıldı, sonrasında ekşideki trollerden şikayetçi olan muhalif tayfa dünya sözlüğe kaydı.
muhalif tayfayla moderasyon anlaşamadı, muhalifler de yazmayı bıraktı.
sonuç bu.
devamını gör...
yeni tema bulamadılarsa demek.

ya da @puju ve @dunya'nın yokluğu ağır gelmiştir belki.
devamını gör...
15-20 civarında, aslen "ışid" kafalı ama yazarken bunu gizleyen kemikleşmiş bir kadrosu var, göstermelik olarak "mod kadrosuna" kendileri gibi düşünmeyen bir kaç kişiyi koyup vitrin yapmaya çalışsalar da, özellikle "din" konusunda bu 15-20 aksakallı, yönetime baskı yapıp ya yazılanı sildiriyorlar ya da yazanı. 3 yıl yazmaya çalıştım, sayısız kere gömüldüm. umarım kapanmaz diyeceğim ama zaten kapalılar... kendileri hariç tüm düşüncelere...
devamını gör...
dünya sözlük yazarlarını burada görmemize vesile olacak olan üzücü olay. keşke kapanmasa. ama piyasada ekşi gibi bir rakip varken tutunmak zor. inşallah bizim de kaderimiz böyle olmaz. aramıza bekleriz dünyacılar.
devamını gör...
benim 'dünya'dan haberim yokmuş gerçekten *. öyle bir sözlük mü varmış. ulen ekşi ne tekelmişsin be.
devamını gör...
ahımın tutmasının kanıtıdır. * herkes ayağını denk alsın. * biz zamanında çooooook söyledik. aynı minvalde dönen başlıklar, gruplaşmalar... sürekli birbirlerini tanıyan yazarların birbirini ya yermesi ya pohpohlaması. sözlüğe yıllarını vermiş kişilerin yeni gelen trollere yem edilmesi. kaç kişi bırakıp gitti. tematik başlık yok, gündeme dair bir şey yok. sanki instagram bugün bunu yedik, şu gün şunu dinledik. tamam bunlar da olsun ama ülkede gündem olmuş bir konu sözlükte yok ise sözlük denen şey neden var?

hiç üzülmedim. çok kıymetli yazarlar var inşallah buraya gelirler. gelmeliler. kafa’nın da buna ihtiyacı var.
devamını gör...
bugünlerin geleceğini biliyordum bir adamı pışpışlamak için toplanmış yaklaşık 50 kadar saftirik yazar şimdi napacak kendilerine ait bir fikirleri de yok ki başka sözlükte yazabilsin garipler. sözlük yazarının bilmem nesi ,yok sözlük yazarıyla röportaj biri de demiyor ki kardeşim sen kimsin ? derviş bir şey yazsa da nickaltında yağlasak diye bekleyen zavallılar , gündeme dair yazdığında saldıran minnoş maskeli yazar tiplemeleri , doğru düzgün tanım yazmadığı halde aktif yazarlara ağalık yapan gediklileri falan siz bunu çoktan hakettiniz. insanca iyi niyetle kaç defa uyardık ama dinlenilmedi. üzülmesinler zaten whatsapp grupları vardır ordan birbirini yağlayıp ballasınlar sosyal medya anlayışları bundan öte değil zaten.

ekleme: yeni yazılıma geçecekmiş nereye geçerse geçsin farketmez orası herkese açık bir sözlük değil cemaat evlerine benziyor , her zaman güdük kuyruk gibi kalacaklar yerlerinde.
devamını gör...
ilk kez duyduğum, anladığım kadarıyla akit gazetesinin sözlük versiyonunun kapatılması. darısı akit gazetesinin, misvak dergisinin başına.
devamını gör...
bu olaya da bir devrin kapanmasi yakistirmasi yapanlar var yahu daha neler gorecegiz.
devamını gör...
iko ile yoldaşın uzamasından sonra gerçekleşmesinin tesadüf olduğunu iddia eden lolliktir.

r.i.p
devamını gör...
dünya sözlük ile kafa sözlük'ün temasının ve sistemlerinin aynı olması. buraya özel uyarlanmış görsel ve yazılımsal bir kaç değişiklik haricinde aynılar. buranın özgün bir teması olmasını isterdim. bunu göz ardı etmemek gerek.

ayrıca dünya sözlük başlığını da sol frameden engellemişler.
devamını gör...
stanley marka termosu ile karakterini güçlendirdiğini sanan ve "ın ıltı bin tınım yizdim ben" diyen tiplerin şirketlerinde bloknot kağıtlara gözleri yaşlı biçimde tanım girmesine sebebiyet verecektir.
devamını gör...
dünya gazetesi ile bağlantısı olmayan sözlüktür. kapanmasının altında ki nedenler bilinmez ama illa ki kafaya da geleceklerdir.
devamını gör...
varlığından kafa sözlük başlıkları vasıtasıyla haberdar olduğum sözlüğün kapanması olayı. kafa sözlük'ün yakın bir zamanda dünya sözlük yazarlarının istilasına uğrayacağının habercisi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünya sözlük'ün kapanması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim