her anlamda doyumsuz olma durumudur. ilişkiler, eşyalar hep daha fazlasını istemek daha iyisini, daha güzelini. aldığı eşyalar ile koluna taktığı erkek/kadın farketmeksizin kendine yeni bir kimlik aldığını ve diğer insanlar tarafından daha cok saygı göreceğini düşünen kişilerdir. eşlerini aldatanlar, sevgililerini aldatıp flörtlerinin sayısını bilemeyecek insanlardır gözümde. doyumsuz olmanın verdiği bu rahatsızlığı yapay ve anlamsız şeylerle ilişkilendirip o şekilde kendini mutlu etmeye çalışırlar.
devamını gör...
kıtlık kanununun ortaya çıkış sebebidir. tüketebilecegimiz kaynaklar kıttır ama ihtiyaçlarımız, isteklerimiz sınırsızdır. zamanında insanlar bu olayı çözmek (sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayabilmek) için iktisat bilimini geliştirmişler. ulan insanoglu..
devamını gör...
insanoğlunun yaratılışından bu yana beraberinde getirdiği özellik. adem'in elmayı yemesiyle başlayan süreç, artarak her nesilde devam etmiştir.
devamını gör...
âdemoğlunun bir vadi dolusu altını olsa, kendisinin diğer bir vadisi daha olmasını ister.

onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz! (müslim, ?zekât?, 117)
devamını gör...
dünyayı yavaş yavaş öldüren insanoğlunun en pis özelliğidir. ama dünyanın intikamı acı olacaktır sözlük, winter is coming!
devamını gör...
yeryüzü üzerindeki bütün olumsuzluklar, insanoğlunun açgözlülüğü ve doyumsuzluğundan kaynaklanmaktadır.
çevredeki hemen her iş alanındaki bir kısım doyumsuz kişileri inceleyin. dünyalığın arkasından ölümüne koşarlar, koştuklarıyla kalır, kavuşamadan da ölür giderler. böyle kifayetsiz muhterislerin gözünü ancak toprak doyurur.
devamını gör...
bir şeye sahip oluncaya kadar onu arzulamak ve sahip olduğunda arzunun sönmesi insanın doğal durumu olduğu için ulaşılamayacak hedeflere yönelmek doyumsuzluk duygusunu frenliyor.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu da kanıtı
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
doyumsuzdur çünkü nefsine öyle bir aşıktır ki insan oğlu şeytanın iş yapmasına gerek yoktur nefsi zaten tim kötülükleri yaptırır kendisine
devamını gör...
genel bir kaidedir.

“adem oğlunun bir vadi dolusu altını olsa bir vadi daha ister, onun ağzını topraktan başka birşey doldurmaz. allah tevbe edenin tevbesini kabul eder."
hadîs.
devamını gör...
insanoğluyum ve doyumsuzum o yüzden başlığa hak veriyorum.
devamını gör...
negatif yanları olduğu kadar pozitif yanlarının da olduğunu düşündüğüm durum.

doyumsuzluğumuz yüzünden çok fazla atık bırakıyoruz, hayvanların canına kıyıyoruz, doğayı ister istemez kirletiyoruz, çeşitli sektörlerin ayakta kalabilmesi için kendi hayatımızın zorlaşmasına bile sebep oluyoruz.

öte yandan doyamadığımız için tükettiğimiz kadar üretiyoruz da aslında. hikayeler yazıyoruz. daha da muhteşem hayatlar yazdıkça yazdıklarımıza inanıp o güzel hikayelerin o hayal gibi tabloların gerçekleşmesi için harekete geçiyoruz bazen. doyumsuzluğun, hep daha da iyiyi istemenin sonucu olarak umut ediyoruz. doyumsuzluk ve hayat elele çoğu zaman.
devamını gör...
diyorum daha geceleyin yaptın, daha sabahın ilk saatleri, nasıl hemen istiyor canın? neden doymuyorsun? bazan 1, 3, 5 kere yapıyorsun, yeter demiyorsun? kimsede olmayan bir memba mı var sende?

doyumsuzum.

yardım etmek hususunda hiç doymuyorum.

dün ettimse ettim, dün dünde kaldı, yaşadığım an için vicdanım rahat etmiyor. ben artık yardım etmek lafını kullanmıyor, el uzatmak diyorum buna, yardım çok nobran kaçıyor sanki, adeta bir böbür gibi.

hz. muhammed biriyle karşılaştığı zaman ona sağlığın nasıl? diye sorarmış, ben de başkaları için ne yaptın? diyorum.

sartre amcam haklı haklı olmasına, cehennem başkalarıdır elbette lakin bazan da başkaları kurtuluştur.

ben cehennem olmayı seçmedim.
devamını gör...
hem varlığının
bi o kadar da gelecekteki yokoluşunun sorumlusu durum.
devamını gör...
doyumlu olsaydı sıkıcı olurdu zaten.
düşünsenize, herkes ilk sevgilisiyle evleniyor ve asla onu aldatmıyor.
ölene kadar ilk hoşlandığın insanla birliktesin.
düşünürken bile afakanlar bastı.
devamını gör...
duyguların kotası yoktur ve tatminin de öyle. insanoğlunun da istediği her şey bu ikiliye hizmet eder. hazzı erteleme durumundan da uzak kalan insanoğlu doymak bilmez maymunlara dönüşür ve hep daha fazlasını ister.
devamını gör...
genellemeleye vurmanın yanlış olacağını düşündüğüm bir yargıdır.

evet, belki bazı insanlar yiye yiye bitiremiyordur dünyayı. daha pahalısı, daha lüksü, daha çok daha çok, her şeyin en lüksü diyordur. eninde sonunda bunun da bir sonu olacağını bilmeden, hep üstüne koya koya gidiyordur.

işte ucu bucağı olmayan bu doyumsuzluk... nerde son bulacagi kişiye kalmış olan o duygu. kimisi hedef koyar, o hedefe ulaşır ve bir soluk alır. kimisi hedefini kaf dağlarına çıkarmıştır, başkalarının uçuk hedefleri onun için hiçtir.

işte, burda düşünmemiz gereken asıl biziz. biz ne kadar doyumsusuz? doyumsuzluk sadece her şeyin en pahalisi midir? her şeyden olabildiğince fazlası midir? hayır efendim.

doyumsuzluk, sizin şu anda hayatta yetinmeyi bilmediğiniz her şeydir. evet bu ülke çokta güzel şartlar sunabilmis değil. ama elindeki 3,5 parça seyle de mutlu olmayı bilmeyen doyumsuz insanlar, işte onlar doyumsuzdur.

ama iyide kiloyla altını, tomarlarca doları, lüks varaği, son model mercedesleri olanlar? onlar görgüsüzlük ve haramdır... doyumsuzluk arı onlar için artık etkisizdir. bu kişiler dünyevi ruhlarını zaten doyurmuştur.
devamını gör...
kuran'da defalarca vurgulanan husustur.
devamını gör...
malesef evrimleştik şehir hayatının getirdiği hız yarışlar birlikte yaşamayı unuttuk akendimize olan kinimiz kazanma arzusuyla birleşti hep kazandık üniversiteyi kazan yüksek yap işe gir evlen çocuk ypa bir tane daha yap metresi olsun araba al ev almak için araba sat krediyi öde kredi çek insan doyumsuz değildi biz bizi bu hale değil yarattığımız toplum bizi bu hale getirdi yaşamıyoruz sadece kazanıyoruz
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanoğlunun doyumsuz olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim