donald trump’ın hesabının kalıcı olarak askıya alınmasıdır.
twitter safety’den açıklama geldi
--- alıntı ---

en son tweetleri yakından inceledikten sonra @realdonaldtrump hesap ve çevrelerindeki bağlam, şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle hesabı kalıcı olarak askıya aldık.
bu haftanın korkunç olayları bağlamında,twitter kurallarının ek ihlallerinin potansiyel olarak bu hareket tarzına yol açacağını açıkça belirtmiştik.

kamu yararı çerçevemiz, halkın seçilmiş yetkililerden ve dünya liderlerinden doğrudan haber almasını sağlamak için mevcuttur. halkın açıkta hesap verme yetkisine sahip olduğu ilkesi üzerine kurulmuştur.

ancak, yıllar öncesine giderken, bu hesapların kurallarımızın üstünde olmadığını ve twitter'ı şiddeti teşvik etmek için kullanamayacağını açıkça belirtmiştik. politikalarımız ve bunların uygulanması konusunda şeffaf olmaya devam edeceğiz.

--- alıntı ---

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
nerede kardeşim ifade özgürlüğü tepkisini verdiğim başlıktır.
devamını gör...
“nerede kalmıştık?” diye dönüş tweeti attıracak durum. *
devamını gör...
sarı kafanın sınırı iyice aşması ve twitter’ın sonunda hesabını tamamen kapatması olayı.
ana hesap dışında destek veren hesaplarda kapatılmış.
twitter.com/briantylercohen...
devamını gör...
demokrasi adına endişe verici.
devamını gör...
twitter hesap değerlendirme platformu bot sentinel [botsentinel.org] kullanırken bir bunun hesabı bir de akplilerin hesapları kırmızı rengiyle problemli hesaplar kategorisinde yer almaktaydı. tabii, bu en son baktığımda 3 ay öncesinde geçerliliğini korumaktaydı. o zamandan bu zamana bunların halkı germe skalası katbekat arttı. darısı bizimkilerin başına.
devamını gör...
bu olay bizim burda olsa nasıl olurdu acaba diye düşündüren olay.
yüksek ihtimalle kurucular şuan silivri'de olurdu.
coğrafya kader.
devamını gör...
sanki hatunlara yürümüş yürümüş sonra spam yemiş. yahudiler trump reisin kalemini kırmışlar. adamdan bağırta bağırta seçimi aldılar.
devamını gör...
(bkz: askıda twitter)

hayır işidir.
devamını gör...
twitter, yapması gerekeni yapmış ama yeniden hesap açsa veya başka platformlar üzerinden şaklabanlıklarına devam etse kim ne diyebilir? şu anda ülke itibarı zedelenmesin diye herhangi bir yaptırıma maruz kalacağını düşünmüyorum. başkanlık sonrası ya sınırdışı ederler ya da bir kazaya kurban gidebilir.
devamını gör...
twitter trump'ın hesabıyla birlikte binlerce muhafazakarın hesabını da sildi, bir gecede 14 bin takipçisinin uçtuğunu sölüyor adam.

ayrıca, discord, the donald sunucusunu engelledi. muhafazakarlar da sansür uygulamayan twitter muadili parler sitesine doluşmaya başladılar. fakat parler sitesi de google'dan ultimatom yedi. eğer bizim gibi sansüre başlamazsan senin ismini uygulama mağazasından sileriz dediler.

yetmedi, apple da microsoft da bu sansüre destek verdiler ve milyonlarca demokrat da...

dün gece yaşanan bu toplu ikiyüzlülük dünyanın geleceği hakkında müthiş karamsar bir tablo sunuyor herkese... şahsen bu korkunç tepkiler, oyların gerçekten çalındığına ve olayın örtpas edilmeye çalışıldığına dair şüphe bırakmadı bende. sosyal medya devlerinin istediğinin sesini kısıp istediğinin sesini açabilmeleri ve bunu alenen, milyonların alkışları eşliğinde yapabilmeleri boku yediğimizi gösteriyor.

şeytanın avukatı filminde şeytanı canlandıran milton'un "bu bizim sırrımız, insanı nezaketle öldürmek" repliği geliyor aklıma... filmi özetleyen bu replik aynı zamanda biden dönemini de özetleyecek gibi geliyor. demokratların sözde hümanist ve duyarlı tavırları hepimizi sanki funny games filmindeymişiz gibi hissettirecek. "auv canınız acımadı değil mi, çok özür dileriz, sizi anlıyoruz" diye diye işkence edecekler hepimize...
devamını gör...
ifade özgürlüğüne ters bir durum yok. twitter adamı konuştuğu için yaka paça derdest edip hapse atmamış. twitter bir şirket ve kendi politikalarına uymayan kullanıcıları kabul etmeme hakları var.

zaten yapılan açıklamaya bakılırsa "şiddetin teşviki bizim yayın politikamıza uymuyor" demişler. bundan daha doğal ne olabilir? "bütün zencileri tekrar köle yapacağım" demek ifade özgürlüğü müdür yoksa şiddete çağrı mı? demokrasiye bir tehdit varsa o da trump'tır.

bunlar oldu diye kesin oylar çalındı diye düşünen adam da zaten trump'ın seçmen kitlesinin zeka seviyesindedir.

devamını gör...
son 1 senedir öyle veya böyle tarihe tanıklık ediyoruz. şaka gibi. bazı şeylerin kökünden değişmesini izlemek gerçekten ürkütücü.

eskiden "sosyal medyalar yeni devlet olacak" dediklerinde çok ütopik gelirdi bana. ama devlet olma adına en büyük adımı attı adamlar.
devamını gör...
-amerika neden güçlüdür?
+kissenger: amerika, kendi ülkesindeki hainleri bulur ve öldürür, başka ülkelerdeki hainleri ise bulur ve kullanır.

amerika’da devrim ya da değişim yaşatabilecek her türlü radikal sivil hareket eğer ki çokuluslu güçlü şirketlerin işine gelmiyorsa tarihin çöplüğüne atılabilir. a veya b görüşünden gelmesi bu gerçeği değiştirmez.
devamını gör...
adam aklıma geleni yazıyordu zaten*
devamını gör...
hep söylemiştik sol gericiler sağ gericilerden çok daha beter diye. bu sol yobazlar özgürlük, insan hakları, demokrasi vs. derler ama black live matter adı altında şiddet yağma yapan, insanları kutuplaştıran ayrımcılığın allahını yapanlara sınırsız özgürlük verirler. ikiyüzlü (bkz: mavi kuş) twitter lağımdır diyen efe aydal'a da selam olsun.
devamını gör...
uganda cumhurbaşkanının veciz ifadesinde olduğu gibi: herkesin ifade özgürlüğü var ama ifade ettikten sonra ne olacağını bilemem.
devamını gör...
adama kendi ülkesinin senatosu bile katlanamadı.evlat olsa sevilmez tabirinin vucut bulmuş hali.
devamını gör...
hiç kimsenin hiç bir gücü sonuna dek elinde tutamayacağının en güncel örneği. bir gün başka birisi de bu çaresizliği tadacak. o güneşli günler geldiğinde hep birlikte motorları maviliklere süreceğiz.
devamını gör...
yine kafalar bir milyon. sen kalk tek bir kanıt bile sunmadan oylarımı çaldılar de. koltuğumu bırakmıyorum (çüş), hadi kongre'yi işgal edelim de. ondan sonra twitter hesabı askıya alınınca komplo teorileri, çokuluslu şirketler, ifade özgürlüğü diye saçmala. ifade özgürlüğü demokrasinin teminatıdır, demokrasiyi yıkmak için kullanılırsa onun adı ifade özgürlüğü olmaz.

demek ki hitler günümüzde yaşasa ona da aynı şekilde yaklaşacaktınız. "yav kardeşim adam milyonlarca seçmenin oyunu almış, ne var yani yahudilerle alakalı nahoş şeyler söyleydiyse. ifade özgürlüğü diye bir şey var!!!"

eh işte, zeka seviyeniz yukarıdaki cümleyi kuracak kadar muhtemelen.

trump daha senato önünde yargılanıp hesap verecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"donald trump’ın twitter hesabının askıya alınması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim