bu virüs döneminde evinde egzersiz yapmak isteyenlerin kullanabileceği spor aletidir. internette çeşitli türleri var. benim edindiğimde 5 farklı lastik var. renklere göre dirençleri var bu lastiklerin. uç taraflarında kaç kg lik bir dirence tekabül ettikleri yazmaktadır. uçlarına takılan tutma aparatları ve sabitlemeniz için kapı aparatı vardır. dambıl ile yaptığınız hemen hemen tüm hareketleri yapabilirsiniz. taşınması kolaydır ve fazla yer kaplamaz. tavsiye edilir. internete ya da yutuba resistance band yazdığınız takdirde bilgi alabileceğiniz birçok video vardır. ağırlık yetersiz geldiğinde lastiği biraz daha gerdirerek ya da diğer lastiklerden bir ya da birkaçını birlikte takarak direnci arttırabilirsiniz. spor yapalım. kamu spotu bitmiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
hemen hemen iki senedir salgın sebebiyle iş ve zaruret dışında evden çıkmamanın sonucunda güçten düşmüş bir şekilde soluğu evime en yakın vücut geliştirme salonunda buldum. amacım sadece güçlenmekti ancak salonun bakımsız ve suriyelilerin türklerden çok fazla olması sebebi ile salonu bıraktım. bir iki dambıl alır evde çalışırım derken dambılların kg fiyatının 20-25 tl'den başladığını öğrenince bu merete baktım. decathlon'dan 35 kg olan turuncu bandı aldım ve gayet memnunum.

iyi kötü her şeyini yazayım ki alacakların aklında bir şey kalmasın:

- ilk başta alışmak biraz sorun olabiliyor. evde bantı sabitleyecek bir yer bulmak zor. ben bunu balkon demirine bağlayarak halletmeye çalıştım ancak zannediyorum ki dışarıdan hoş bir görüntü vermiyor. zira balkonda sabit bir yerde abidik gubudik hareketler yapan birisi durumunda oluyorsunuz. doğalgaz peteğine bağlamayı denedim ama çatır çutur ses gelince hemen çözdüm.

- salonda yaptığınız her hareketi biraz kafanızı kullanarak çok rahat yapabilirsiniz. misal, bench press'i bantı sehpanın altından dolayıp yaptım. lat pulldown'u bantı kapının üzerinden bir tur atarak hallettim.

- bu mevsimde evde çalışmak haddinden fazla terlemenize sebep olabiliyor. parkta, bahçede vs. yapabilecek olanlar varsa bunu değerlendirmelerini tavsiye ederim ki ben de ilerleyen zamanda bu şekilde çalışmayı düşünüyorum. en azından kış gelene kadar.

- ben 35 kg aldım, çalışıyorum, gayet memnunum. ancak antrenmanın sonuna doğru 35 kg'ı kaldıracak güç kalmıyor ve bunun için, yani ciddi ciddi spor yapmak istiyorsanız mümkünse çeşit çeşit ağırlıkları almanız yararınıza olacaktır.

- senelerce salona gitmiş ancak duş vs. gibi şeyleri hijyen sebebiyle kullanmaktan imtina etmiş birisi olarak antrenman sonra hemen duşa girebilmenin ve ardından mis gibi keyif kahvesi içebilmenin tadına diyecek yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"direnç lastiği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim