eğer inancınızda samimi iseniz, bu durumda inancınıza ait bazı öğeleri kullanarak oy devşirmeye çalışan siyasilere karşı çok sert tepki göstermelisiniz.

ancak, türkiye'deki inananların çoğu, çalıyor ama çalışıyor kafasında olduklarından dinlerine yapılan hakareti, sırf söz konusu siyasetçi müslüman kisvesi altında gözüktüğü için görmezden geliyorlar.
devamını gör...
laik kesimin anlamadigi bir durum var. islamiyet semavi dinler icerisinde , bireyin gunluk hayatini duzenleyen bir din.

insanlarin nasil yasamasi gerektiginin kurallarini koyan bir yapisi var. dini siyasete alet etmek bana oximoron geliyor zira siyaset modern devlette bireyin uymasi gereken kurallari duzenlerken , din modern öncesi dönemde ayni duzenlemeyi yapiyordu.

bu nedenle musluman laik olmaz olarak ifade edilen kavramin bir arka plani var. islamiyet , hz.muhammed'in eş zamanlı olarak dini lider, baş komutan, baş yargıç ... olması nedeniyle devlet baskanı olması sebebiyle bizatihi siyasi de bir kurumdur.

siz modern devlette devletin ideolojik omurgasi kaynagini kutsal kitaptan almamali dersiniz ve bu bir tezdir. diger tez de der ki insan yapisi bir hukuk yoktur. cunku yaratici kurallari koymustur.

mesele benim dusuncem degil basligi genisletmek adina yazdim bunlari.
devamını gör...
siyasete alet edenler o kadar tekeline almış ki dini kendilerinden başka dindar olamaz onlara göre.bu sebepten karşı çıkınca din düşmanlığı ile yaftalanırsınız.
devamını gör...
kesinlikle katıldığım bir gereklilik. ancak halkın büyük kısmının bilinçlendirilmesiyle olabiecek bir durum. dini siyasete alet edenler zaten mozambik ülkesini kontrol edenler ise biraz zor tabi.
devamını gör...
kuran’ı okumamış yazar beyanı.
devamını gör...
dindarlar başka ne yapsın istersin?
kendi eksiklerini, zaaflarını tamamladın, dindarlara akıl vermek kaldı öyle mi?
evet, dünyada sadece sen varsın ve gerisi dekor.
devamını gör...
'kuran onu diyor, peygamber bunu' şeklindeki klasik savunma güdüsünün burada da görülmesi durumu .

biz de diyoruz ki,
kitap bunu açıkça ortaya koyuyorsa, bu din ile ilgili uyuşmazlık, insanların dindarlığında görülen ikilem, eksiklik neden ?

dini bir kenara koy, 'bizim insanlarımız dinini bilmiyor, sorun dinde değil, insanlarda ' de, bu da kabul edilmiyor, herkes koyu bir dindar ve müslüman olduğu düşüncesinden asla taviz vermiyor.

ne o zaman buradaki sorun ?
devamını gör...
islam dininin gerçeklerinden bihaber hadis inkarcısı tatlısu müslümanlarının bir safsatası. bir kere islamiyet, aynı yahudilikte olduğu gibi şeriatla insan hayatının her alanını düzenleyen bir dindir. öyle ki müslümanlığın sağlam fıkıh kitaplarında darü'l-harb ve darü'l-islam kavramları var. bunlara ek olarak, maide suresi 44'üncü ayetteki tağut kavramı var.
bu saçma sapan iddiayı ortaya atanlar, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya da acı gerçekler işinize gelmiyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dini siyasete alet edenlere en çok dindarların karşı çıkması gerekliliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim