azalarak bitmelerini dilediğim insan türüdür. bu tarz konuşmaları yazışmaları gördüğümde adeta beynime kan fışkırıyor.
depremi günaha bağlamak kar yağmasını günaha bağlamak gibi bir şey. netice itibariyle deprem değil bina öldürüyor, kar değil çığ öldürüyor. ve ikisi de gezegenimiz var olduğundan beri yaşanan doğal olaylar.
aşağıya bu tarz bir insandan örnek bırakıyorum. işin en komik tarafı bu tweete like atan bir arkadaşın twitterına baktım 2020 hedeflerim 2021'de de devam ediyor; daha çok bilimsel araştırma yapmak yazmış ahdfsahshas(!)

buradan

dilerim bu insanlar bu tarz ''cahilce'' konuşmaları yapmadan önce depremde ne acılar yaşandığını,sebebinin ihmaller ve sorumsuzluklar olduğunu, depremin felaket getirmeden önce bilimsel ve doğal bir olgu olduğunu ve bir şeyleri böyle alelade, beğeni almak için yazılamayacağını anlarlar.
devamını gör...
eğer bunu diyen insan 50 yaş altı ise koşarak uzaklaşın. bu yaşın üstündekileri de çok ciddiye almayın sevin hatta öyle yetişmiş öyle öğretilmiş yazık.
devamını gör...
insan ve hayvan dışında her şeydir bu tipler.
devamını gör...
kendi inancıyla ters düşen insandır. allah'a rol biçiyor aklınca. diyor ki bunu şu yüzden yaptı bunu bu yüzden yaptı. kendisini müslüman sanıyor ama şirke girdiğinin farkında değil. o yüzden gerçekten bu tiplerden uzak durun. kendi dinini anlamamış insan sizi hiç anlamaz.
devamını gör...
inandığı din ile alakalıdır. günah ya da yapılmaması gereken şeyleri yaptığında cezalandırılacağını düşündüğünden böyle bir kanıya varmış olması muhtemeldir.

hatırlayanınız vardır 1999 gölcük depreminde "7.4 yetmedi mi?" diye bir pankart taşıyan ablayı. aslında bunun din ile falan alakası yoktur. az buçuk bilim nedir? bilimsel veri nedir? diye bilen insan deprem oluşumunun nasıl olduğunu biliyordur.

cehaletten başka bir şey değildir yani. ama çok görmemek lazım. öyle anlatılmış, öyle öğretilmiş olabilir. bu insan(lar) aynı zamanda "çok güldük başımıza gelecek var" diye de inanıyorlardır.

o yüzden çok üzerine düşmemek lazım.
devamını gör...
yaşasın ortaçağ
devamını gör...
(bkz: cro magnon) el kol hareketleri ve birkaç ilkel ses ile aralarında anlalabilen insan türleridir. beyin gelişimi mercimek tanesi kadar sınırlı kalmıştır.
devamını gör...
aynen, kesinlikle günahla bağlantısı var. hatta daha tatminkâr bir açıklama getirmek isterim naçizane; dünya bir öküzün boynuzu üzerinde durmaktadır ve o sinirlendikçe zelzeleler zuhur etmektedir.
devamını gör...
ekim izmir depreminde ölen bebeklerin günah dökümünü bu fikri sunan tanrılardan rica ediyorum versinler bana.
devamını gör...
bir zamanlar covid'in de günahla bağı olduğunu düşünüyorlardı, covid'de birinci olduğumuzda hiç öyle bir iddia da bulunmadıklarını söylemişlerdi. ne desem bilemiyorum.
devamını gör...
illa ki var. günahlar arttıkça depremler daha şiddetli oluyor.
devamını gör...
laf anlatmaya değmeyen insan.
devamını gör...
cahil yobazın tekidir. en kalabalık müslüman nüfusa sahip endonezya daki depremleri böyle açıklayamaz ama gelir izmir de olunca günah der, zina der, içki der. çünkü cehape. konya da olunca da uyarı der. e peki güney amerika? orayı nasıl açıklayacaksın? orda da susar. bu aptalların verdiği oylar ülkenin yönünü belirliyor.
devamını gör...
cahil ve yobaz insandır. ciddiye alınmaması gerektiği gibi haddi bildirilmelidir.
devamını gör...
evrendeki hicbir seyin birbirinden alakasiz olmamasi sebebiyle, alakasi oldugunu dusundugum sey. bugun kuantum fizigini duymamis, orta cag espirilerini yapanlarin biraz okumalarini tavsiye ederim.
devamını gör...
insanların kaygı duymaktan kaçınmak için kullandıkları savunma mekanizması.

bir kız geç bi saatte tacize uğradığı zaman insanlar bilinçaltında iki türlü düşünebilir:
1. bu kız tacize uğradı. aynı şey her an benim de başıma gelebilir. güvende değilim.
2. bu kız geç saatte tek başına dışarıda olduğu için tacize uğradı (o saatte ne işi varmış orada?). dışarıda olmasa tacize uğramazdı. ben o saatte yalnız çıkmam. öyleyse ben güvendeyim.

insanlar güvende hissetmek ister. depremin günah işlemedikleri için kendilerini bulmayacağını düşünmeyi tercih ederler. farkında olmadan...
devamını gör...
ankara'da büyük bir deprem olduğunu hatırlamıyorum, tez çürüdü. *dava kapanış tokmak sesi*
devamını gör...
cehaletin zirvesini yaşayan tiptir.
devamını gör...
hiçbir şeyden haberi olmayan cahil cühela takımı
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"depremin günahla bağlantısı olduğunu düşünen insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim