efendim bu nedir? sürekli bu durumu görüyor ve arka arkaya bu rezaleti okudukça tepem atıyor. adam çatır çatır fikir beyan edıyor, ancak gel gör ki de bağlacını sürekli ya bitişik yazıyor ya da olmadık yerde ayırıyor. anlama bir daha bakin, bu eleman zaten ufak tefek bir şey. yolda giderken her motosikletliye çarpıyor musunuz? hayır, bu da onun gibi. onun da cüssesi küçük olsa da görevi mühim. beyler, hanımlar dikkat edelim şu hususa.
anlamayanlar için şuraya bir filmden sohne bırakalım:
devamını gör...
bilinçliyse bilemem ama (bkz: disleksi)denen bir hastalık olduğunu biliyoruz.
devamını gör...
evet.
anlatım bozukluğu yaratıyor. bunu fark ettiğimiz an cümleyi başa sarıp tekrar okumamız gerekiyor. neden yoruyorsunuz bizleri!
devamını gör...
sanal alemde olduğunun farkında ve resmi bir makama başvurmadığı sürece dikkat etmeyecek yazar.
devamını gör...
benimdir.
doğru yazamam hiçbir zaman da öğrenmeye çalışmadım.
kafama göre yazdım geçtim doğru oldu veya olmadı bilmiyorum umurumda değil.
en ağır küfürleri en iğrenç hakaretleri kabul ediyorum çünkü doğru yazamıyorum.
keşke kayıt olurken test yapsalar da doğru yazamayan elemanlar benim gibiler içeri alınmasa.
devamını gör...
(bkz: biz bunları anlattık)
devamını gör...
uzun ve güzel bir tanım var okuyorum ama başlığı açan arkadaşın da dediği, gibi ekler ve bağlaçlarda hata var, anlamsız şekilde dikkatim dağılıyor, ciddiyetim azalıyor. anlam eksikliğinde veya anlam bozukluğunda sorun olmuyor. bu bilgiyle de uzaya çıkarız yakın zamanda.
devamını gör...
(bkz: derdini seveyim butonu)
devamını gör...
yazı ile anlaştığımız bu platformda anlamın bozulmasına sebep olan, kitaplarla arası iyi olmayan, televizyon ve youtube ile büyümüş yazardır.
aslında anlatışlı ve hoşgörülü bir insanım ama bu hatadan dolayı çok soğuyorum insanlardan.
devamını gör...
deyi dayı ayrı yazmış birleşik yazmış da ne olmuş? yahu seni şu yaşadığın hayatta okadar kısıtlayan şeyler var ki, toplumsal normlar, iş aile, din dikkat etmen gerekn uyman gerekn okadar kural var ki, bide de dayı ekleme ne olursun, bırak isteyen istediğini yazsın. ayrı yazınca mal mı oldu, yada doğru yazınca türk dil kurumu tebrik mesajı mı göndercek? bırakın insanlar burda bari özgürce yazsın.
t: imla hatası yaparak de bağlacını ayrı yazması gerekirken yazmayan-yazamayan, bunu yapmamasıyla-yapamamasıyla hiçbirşey kaybetmeyen bilinçli yapıyorsa saygı duyduğum, hata yapıyorsa hoşgördüğüm yazardır.
kuralların en sevdiğim yanı yıkılası olmaları.
devamını gör...
noktalamaları yanlış yazarım ama de yi yanlış yazmam diyerek içinde olmadığım yazarlar.
devamını gör...
fobimdir. cümleyi 3 kere okumama sebep verir. ama nadir de olsa illaki yapıyorumdur bu hatayı af ola.
devamını gör...
birleşik yazması gereken -de'yi ayıran, ayrı yazması gereken -de'yi birleşik yazan yazarlardır. tamam kendinize saygınız yok ama onu okuyan yazara da mı saygınız yok?
devamını gör...
neduysunuz da..
devamını gör...
çok basit bir dil bilgisi hatasının "ne olmuş yani böyle yazılmışsa?" minvalinde ya da olabildiğince alakasız örneklerle savunulduğunu görmek beni üzüyor. ana dilinizi, yıllarca süren yaşantınızdaki temel iletişim gerecini yanlış kullanmanın savunulacak tarafı yoktur. elbette kimse kimseden filolog olmasını, her kurala riayet etmesini, detay sayılabilecek dil bilgisi kurallarının hemen hepsini bilmesini beklemiyor ama en azından okuduğu metnin kaliteli yazılmasını (ve bu sayede kolayca okunabilmesini) beklemek herkesin hakkı.

zamanında anlattım: (bkz: bulunma hal eki).
devamını gör...
yıllardır konuştuğu ana dilini yanlış biliyor olmasını ateşli şekilde savunan kişi.

arkadaşlar, bir şeyin doğrusunu herkes bilemeyebilir ama "doğrusu bu" diyerek yol gösterenlere de sinirlenmek yerine en azından bir teşekkür etmeniz beklenir. belki sizi bir gün bir yerlerde çok daha fena şekilde rezil olmaktan kurtarıyorlardır, kim bilir...

bakın ortalık belirli makamlara geldiği halde 2 kelimeyi bir araya getiremeyen ve yazılı paylaşımlarındaki hatalarla alay konusu olanlardan geçilmiyor.

mutlaka duymuşsunuzdur, mesela fransızların bir yere gittiklerinde kendi dili dışında hiçbir dile yanıt vermediği durumları. bu adamlar salak mı ki bu kadar önemsiyorlar fransızcayı sizce? toplumsal yozlaşma konusunda dildeki bozuklukların oynadığı rolü gördüğünüzde geç kalmış ve buna katkıda bulunmuş olduğunuz için üzülürsünüz, yapmayın! burada küfrü savunduğunuz kadar kendi dilinizin özelliklerine de sahip çıkıp onları da savunsanız keşke.

insan üzülüyor.
devamını gör...
görünce gerçekten gözüme batan olay. herhangi bir konuşma içerisindeyken de olabiliyor.

aslında alıştıktan sonra ayırması gerçekten kolay gelecek. bazen gözünüzden kaçabilir ama sürekli olarak ısrarla yanlış yazmak...
devamını gör...
kim onlar tek tek yazalım da bilsinler kendilerini haha.
devamını gör...
dilini önemsemiyordur,
dilini önemsemediği için de önemsenmesi gerekmiyordur.
devamını gör...
bakın; ben de ayrı yazabiliyorum. yaşasın!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"de bağlacını doğru yazamayan yazar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim