1960-1990 döneminin unutulmaz jönleri olarak sinema tarihine geçtiler. üçü de iyi oyuncu. ancak burada her rolde oynayabilen tarık akan daha yetenekli duruyor. cüneyt arkın da yeteneği ve o ciddiyetiyle ağır abi konumunu iyi tutturuyor. kadir inanır ayrı bir dev isim ancak sonraları farklı projelere katılımı ondan bazı şeyler götürdü fakat yeşilçam'a emekleri her daim hatırlanacaktır.
devamını gör...
cüneyt abi sanırım en yakışıklı türk aktör olabilir. hatta dünyadaki alein delon'dan sonra yaşamış en yakışıklı adam olabilir. ne var yanii benim de saçlarım varken onlarla yarışacak düzeyde bir şemalim vardı. ahh saçlarım ahh. cüneyt abi aynı zamanda tam anlamıyla bir sinema emekçisidir. pek bilinmez ama komediyi de iyi oynar.

kadir abi de yakışıklı adamdır. tam bir türkiyeli erkek tipolojisidir. benim de bıyıklarım onun gibi çıksa ben de o kadar yakışıklı olabilirdim. ama işte benim bıyıklar seyrek ve kızıl. yine pek bilinmez ama o da komediyi gayet iyi oynar. siyasi duruşu da en sağlam türk aktördür.

tarık akan geçen yüzyılın en iyi aktörlerindendir. ve en güzel bakan aktörlerindendir. boyum uzun olsa ben de onun kadar yakışıklı olurdum. ama değil işte, allah vermemiş. sanatçı arkadaşlar bilir oyunculukta gestus diye bir kavram vardır. en kabaca rolü üzerine gitmek demektir. tarık akan yine bu konuda da sinemamızın en iyilerindendi. bir filmde en sosyete çapkın bebesiyken başka filmde mazlum kürt çobanı olabilir.
devamını gör...
tarık akan'ı çok beğenirim bence türk sinemasının gelmiş geçmiş en yakışıklı oyuncusu. karakterini, daima emeğin yanında olan duruşunu hep takdir ederim. aynı zamanda makine mühendisliğini bitirmiştir zeki bir insandı. cüneyt arkın vatanperver duruşuyla çok beğenimi aldı. ayrıca dillere pelesenk olan cüneyt arkın filmlerini bin defa izlesem yine ilk heyecan ile izlerim. cüneyt arkın istanbul tıp mezunudur, zeki bir insandır. kadir inanır'ı hiç sevmem. omurgasızlık nedir o da onu çok iyi bilir.
devamını gör...
tarık akan ile kadir inanır rakiptiler ve aralarında küslük vardı. cüneyt arkın ile kadir inanır da bildiğim kadarıyla birbirlerine mesafeliydiler. cüneyt arkın ile tarık akan'ın araları iyiydi, aynı yapımda beraber rol aldılar, dostlukları ölene dek de sürdü. benim tercihim de cüneyt arkın ve tarık akan'dan yana, kadir inanır için fazla olumlu düşüncem yoktur.
devamını gör...
romantik jönler olarak sinemaya başlayan üç oyuncu zaman içinde tercihleriyle birbirinden ayrılmıştır.
benim favorim duruşuyla, hayata bakışıyla, sırtına aldığı hayatın yüküyle tarık akan'dır.
bir kalemde her şeyden vazgeçmeyi göze alabilmesinden tutun da eğitim alanında var olmasına kadar tarık akan, türk sinemasının gelmiş geçmiş en şahane aktörüdür.
mavi boncuk'ta güzel bakan yakışıklıdan kuduz'daki topal yakup'a dönüşmesi başlı başına bir devrimdir.
devamını gör...
tarık akan hayata karşı duruşuyla ayrı bir kategoridedir.
devamını gör...
sadri alışık kartal tibet ediz hun'un getir götürünü yapar.
devamını gör...
muhteşem üçlü
devamını gör...
tarık akan ve cüneyt arkın'ı severim. ben tarık akan filmlerini kardeşim de cüneyt arkın'ı izlediğinden ikisinin de filmlerine hakimim belki de ezbere biliyorumdur. cüneyt arkın'ın ne kadar yakışıklı olduğunu düşünüyorum her gördüğümde. ayrıca vatanseverliği, halka yakın duruşu, mütevaziliği örnek alınacak bir kişilik. meslektaşım olduğundan da kendimi yakın hissediyorum. toplumda kendine sanatçı diyen herkesin örnek alması gereken bir insan. allah uzun ömürler versin, bu dünyadan geçip gittiğini görürsem en çok üzüleceğim insanlardan biri. başlıkta geçen üçüncü şahıstan bahsetmiyorum çünkü gerek yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cüneyt arkın kadir inanır tarık akan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim