#final yapan diziler

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ilk 3 sezondan sonra bozmasının nedeni yaratıcısı dan harmon'ın bazı nedenlerden dolayı yapımdan ayrılmasıdır. hatta ne ayrılması kovulmuştur. 4. sezonun tam bir hayal kırıklığı olmasından ötürü yapımcılar dan harmon'dan özür dilemiş, abi biz bir hata yaptık etme eyleme geri dön demiş. en azından harmon sayesinde 5 ve 6. sezonu biraz toparlamıştır. tabii ayrılan karakterlerden dolayı son 2 sezon ilk 3 sezonun tadını verememiştir.

ayrıca 4. sezondan karakterlerimiz gbkz(:gas leak year) olarak bahsederler. bunun nedeni dan harmon'sız sezonda karakterlerin 3 sezon boyunca geliştirdikleri karakterlere aykırı davranmalarıdır. harmon da eline geçen her fırsatta bu sezonu boklamıştır ki hakkıdır da.

genel fikrin akisne 5. ve 6. sezon da fena değildir. aralarında iyi bölümleri vardır ancak ilk 3 sezonla tabii ki karşılaştırılamazlar. yine de community sevenlerin dişini sıkıp izlemesini öneririm. yeni karakterlere alışınca community tadı alınabilir.

harmon gidince dizi ivme kaybetmiş midir? evet. ancak daha geniş bir açıdan bakarsak, dan harmon bu arayı justin roiland ile birlikte rick and morty (dizi)'yi geliştirmek için kullanmıştır. bir bakıma community gibi bir diziyi kaybetmeseydik rick and morty'e erişemeyebilirdik.
devamını gör...
fazlasıyla eğlenceli ve samimi olan dizi.
herkesin aksine severek son bölümüne kadar izledim, evet son sezon biraz gereksizdi ancak yine de izlemeye değer. troy ve abed'in sabah programları... kesinlikle dizinin en iyi karakterleriydi.
farklı tarzlarda bölümleri de fazlasıyla dikkat çekiyordu, karakterleri kimi zaman kukla ile kimi zaman da oyun hamuru ile de karşımıza çıkardılar. ara sıra böyle değişik şeyler yapmaları da diziyi ekstra keyifli yapıyordu.
devamını gör...
ilk veya ikinci izleyişte dikkatinizi çekmeyebilen ayrıntılara sahip, hak ettiği değeri netflix'e düşmesiyle yeni yeni görmeye başlamış dizidir. meta esprileriyle, diğer dizi-filmlere olan göndermeleriyle ve zekice yazılmış diyaloglarıyla zamanının çok ötesine geçmiştir. dan harmon'un detaya verdiği önemi birçok bölümde görebilirsiniz. bunlardan bazıları:
--! spoiler !--

-1.sezon 22.bölümde abed ve troy'un "boob-a-tron 6000" adlı robotu 2.sezon 21. bölümde bir flashbackte annie'ye saldırırken bir daha görüyoruz.

-1.sezonda shirley, finlandıyalı arkadaşı gary'i sürekli çalışma grubuna dahil etmeye çalışıyor. sezonun sonunda gary başka bir okula transfer oluyor.

-2.sezon 7.bölümde abed'in robot görüşü sahnesinde "memo" kısmında sonraki birkaç bölümün konuları görülebilmektedir: "bir battaniye kalesi kur, yılbaşı için anneni ara, sonraki paintball oyununda gruba ihanet et".

-1.sezon 11.bölümde abed'in "prezervatifleri kullanmayın" anonsundan sonra prezervatifi fırlatıp atan bir çifti 2.sezon 3.bölümde bir daha görüyoruz. abed, bölümün ana hikayesinde yer almıyor ancak arka planda abed'in prezervatifi atan çiftin bebeğinin doğumuna yardımcı olduğunu görebiliyoruz. 2.sezon 22.bölümde shirley doğum yaparken de abed, bebek doğurtmada deneyimli olduğunu söylüyor.

--! spoiler !--

peki dizide hiç mi devamlılık hatası yok? tabii ki var. 1.sezonun başında abed'in ismi "eybed" olarak söylenirken sezon ortalarına doğru "abed"e olarak söylenmesi; britta'nın pilot bölümünde jeff'e " iphone'unda bejeweled oynayan herif" dedikten sonra jeff'in blackberrysi olduğunu görmemiz gibi. gelen yeni izleyici kitlesiyle umarız netflix filmini çekmeye ikna olur ve bu sixseasonsandamovie hasretimiz biter.
devamını gör...
yakın zamanda başladığım ve bayıldığım bir dizi. scrubs dizisinin hayranıyım normalde ve tekrar tekrar sezonlarını izlerim. bu dizide ilgimi çeken en önemli detay abed oldu. abed muhtemelen asperger sendromu olan hafif otistik bir üniversite öğrencisi. algısı diğerlerinden farklı çalışıyor ve bu gibi insanların zihnini daha iyi görmemizi sağlıyor dizi de.
devamını gör...
birbirinden çok farklı olan yedi insanın üniversitede bir araya gelip oluşturduğu topluluğu konu alan durum komedisi. troy ve abed' in eğlenceli arkadaşlığı, jeff' in umursamaz görünüp içten içe arkadaşlarına değer vermesi, rahatsız edici şakalarına rağmen herkesin bir şekilde pierce' ı idare etmeye çalışması, shirley' nin grubun annesi gibi herkesi bir araya toplaması her izlediğimde içimi ısıtırdı. eğitiminin kalitesi tartışılır ama 10/10 ortamı vardı greendale' ın. yastık kaleleri, paintball savaşları, troy ve abed' in sabah programı, dekan craig' in sürekli yeni bir şeyle çıkıp gelmesi... hayalimdeki üniversite ortamı.


pierce' ın ölümü ve bunun ardından troy' un çıktığı seyahat, dizinin eski tadını alıp götürmüştür.
devamını gör...
ilginç bir dizidir. bünyesinde ırkçı, homofobik oyuncu da barındırır, set çalışanına cinsel tacizde bulunan yönetmen de. buna rağmen böyle iyi bir iş çıkması apayrı değişiktir. ırkçılığın sınırlarının iyi zorlanması ama hiç de aşılmaması beni hep şaşırtır. benim en sevdiğim karakter dekandır. muhteşem bir renktir. en sinir olduğum da annie’dir. hep aynı replikleri söyler durur. ‘ah’ diyip suratını sallaması özellikle jeff’e şu an gözümde canlanmıştır. britta’ya gelince o aktivist karmaşasını öyle güzel yansıtan bir karakterdir ki dan harmon ve russo brothers gerçekten iyiler yav dedirtir insana. hele dan harmon’ın son sezon dönüp de o canına okunmuş kadroyla yine idare eder bir sezon ortaya koyması birader nolurdu insan gibi davransaydın dememe sebep olmuştur. her zaman için diziye boyut katan troy ve abed ikilisi olmuştur.
devamını gör...
ilk 3 sezonun cidden güzel olması maalesef 4. sezonda dan harmon'un gitmesi ve son iki sezon için yeniden çağırılması ama o son iki sezonunda eski tadını vermemesi.

troy and abed in the morning sahnelerini troy gittiği için bir daha izleyemememiz üzüyor
devamını gör...
kaçış dizimdir. ne zaman kendimi kötü hissetsem veya kötü hissetmek ne kelime ne zaman hayatımın orta yerine bir göktaşı çarpsa ben teselli olarak bu diziyi tekrar izlerim. zaten kısacık bölümlerinden oluşan 4-5 sezon üç günde bitiverir ve ben tesellimi bulmuş olurum. neden kaçışı bu dizide arıyorum sorusunu düşünmüştüm zamanında. en sonunda bu işe teorik bakmam gerektiğini fark ettim. entrynin bu cümleden sonrası biraz kafa yormayı seven insanlar için. köylüler için entry son bulmuştur ahsh.

her neyse ne diyordum. community ve senaristi dan harmon'ın metodu üzerine düşündüm. biliyorsunuz(bilmiyorsanız öğreniyorsunuz şu an) ki dan harmon aynı zamanda rick and morty'nin yaratıcısıdır. rick and morty ve community prensipte aynı senaryo biçimini kullanırlar. dan harmon bu yöntemi community dizisinde aşağı yukarı 5-6.bölümden itibaren kotarabilmeye başlıyor. o ana kadar dizinin biraz bocaladığını fark edersiniz.

gelelim bu yöntemin çalışma prensibine. community dizisinde karakterler bir güvenli alan içerisinde bulunurlar. britta, troy, jeff, pierce, abed, shirley, aşkım annie(evet ne var) kısaca communitymizin güvenli alanı çalışma odalarıdır. grubun toplandığı ve bir aile oluşturduğu bu güvenli alan onların bir nevi anne kucağıdır. hemen her bölüm burada başlar ve burada son bulur. bölüm bir kere başladığı andan itibaren karakterler bu güvenli alanın terk edildiği ve bambaşka özgürlüklerin keşfedildiği bir maceraya atılırlar. bu maceralar ise güvensizlik duygusu değil tam tersi kendilerine güvenmeyi öğrenecekleri, birbirlerine sevgi duymalarını sağlayan dersler çıkaracakları tatlı maceralar olur. dizinin prensibi de burada devreye giriyor. bambaşka bir gerçekliğin olduğu bir maceraya atılmak fakat maceranın sonunda güvenli alana geri dönmek.

fark ederseniz rick and morty'de de bu prensip işler. bir ek olarak community hakkında çok sevdiğim bir şeyden bahsetmek istiyorum. greendale'in gerçek bir dünya içinde gerçeklikten kopuk bir gerçeklik barındırması beni çıldırtıyor. evet greendale'in kendi gerçekliği var. mesela abed en iyi arkadaşı troy'u kaybetmek üzeredir ve ona veda edebilmek için floor lava oyunu oynamak istediğini okula duyurur. koskoca okul o andan itibaren yerden yüksek oynamaya başlar. masaların üzerine çıkar. günlerce bu oyunu oynarlar. kimse biz napıyoruz lan salak mıyız biz demez. oyuna katılırlar hem de korkunç bir tutkuyla.

birkaç örnek daha verelim. abed ve troy iki yetişkin fakat çocuk akıllıdır ve pop kültürü çok severler. birlikte salaklaşabilmek en sevdikleri şeydir. bir gün canları battaniye kalesi yapmak ister ve işler kısa sürede kontrolden çıkar. tüm okul battaniye kalesi yapmaya başlamıştır ve koridorlarda battaniyelerden oluşan tüneller oluşur. hatta bu tünellerde farklı ideolojik gruplar türer. battaniyeden türk mahallesi bile vardır.

tüm bunlar yaşanırken kimse olayın saçmalığını sorgulamaz çünkü greendale gerçekliği gerçek hayatın gerçekliğinden farklıdır.

sanıyorum kaçış dizim olmasının nedeni de bu. gerçek hayattan kaçmak istediğimde daha eğlenceli bir gerçeklikten daha iyi ne olabilir ki?
devamını gör...
başları güzeldi sonra sarmadı dediğim için twitterda kocamaaaaaaannnn bir linç yediğim, esprileri anlamadığım için sarmadığı ve sayesinde beyinsiz olduğum iddia edilen dizi. hâlbuki karakterleri de pek severdim. özellikle abed çok orijinal bir karakterdir! ama twitter halkına göre herkes aynı şeyleri sevmeli ve sevmemeli. onun için ben bir yerden sonra sarmadı diyince beyin yoksunu oldum. olsun be... community yine de tatlı bir dizidir gözümde. farklı tiplerin bir okul projesinde bir araya gelmesiyle başlar ve arkadaş grubu oluverirler. deli öğretmenleri ve dekanları da olaya ayrı eğlence katar. en sevdiğiniz dizi falan olmaz ama güzel bir his bırakır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"community (dizi)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim