art niyet nedir bilmezdik. kötü davrandığımız zamanlar olmuş olabilir belki ama art niyet nedir bilmiyorduk. şimdi ise masum görünmeye çalışan insanlarız. masum değiliz, masumiyetçilik oynuyoruz. en masumumuzun bile kafasında 40 tilki dolaşıyor. bu tilki deyimine ister kurnazlık deyin ister başka bir şey deyin ama masum görünmeye çalıştığımız kadar masum değiliz.
devamını gör...
fitne fesat karışmayanlar hala masumdur .
devamını gör...
dünya masum bir yer değil. yaşarken öğrendiğin ve uygulamak zorunda kaldığın gerçeklerden biridir.
devamını gör...
bunun aksini gözlemlemek için herhangi bir ilköğretim okulu bahçesini veya çocuk parkını ziyaret etmek yeterli olacaktır. birbirlerine karşı ne kadar zalim olduklarını görünce fikrinizi değiştirirsiniz. fiziksel ve ruhsal şiddetin kralı yaşanır o yaş gruplarında.
devamını gör...
12 ya da 13 yaşına kadar tırtıl gibi masum oluyor, o yaştan sonra arkadaş ve çevrenin etkisiyle kozasından çıkıp kelebek oluyor. artık iyi yere ya da kötü yere kanadını çırpıyor.
devamını gör...
hâlâ masumum ben, o sizin çakallığınız.
devamını gör...
gene mi büyüdük ve kirlendi dünya :((

ariel deterjan kullanın o iyi.
devamını gör...
o iş öyle olmuyo maalesef.
(bkz: sineklerin tanrısı)
devamını gör...
biz aslinda hic bir zaman masum olamadik ki. zayifi ezme ic gudusu her zaman icimizdeydi. cocuklarin dunyasina bakin, akran zorbaligina sikca rastlanir. kendileri gibi olmayan cocuklari iclerine kolay kolay kabul etmezler. kilolu olan, gozluklu olan, yapi itibariyle sessiz olan cocukla her zaman dislanir/di... buyudugumuzde sadece dislama alanlarimiz genisledi. bu da olmayan masumiyetimizi iyice yok etti. hayattan edinilmis kotu tecrubelerle de kisilere karsi onyargilarimiz olustu, bu da iyi niyetimizi tamamen bitirdi.
devamını gör...
george bernard shaw der ki;
"insanlar birbirini severlerse dünyada hiçbir sorunun kalmayacağı öğretilmişti bana çocukken. bu, çok doğal ve insancıl görünmüştü o dönemde, ama uygulamaya kalkınca sevilecek insanın çok az bulunduğunu; kendimin bile pek sevilecek biri olmadığını anladım."

ama dendiği gibi, çocukken...
devamını gör...
çünkü günah işlemezdik. işlesek de çoğunlukla bilmezdik.
devamını gör...
insan olmak o masumiyeti bilinçli olarak koruyabilme sanatı bence.
devamını gör...
insan büyüdükçe görüyor hayatın gerçeklerini, büyüdükçe bulaşıyor dünyanın pisliğine. keşke çocuklar gibi masum kalmak, o saf sevinci, gerçek mutluluğu kaybetmemek mümkün olsaydı.
devamını gör...
benim için hayat iyi insan olma çabası. yoksa insanın doğasında olduğunu düşünmüyorum masumiyetin. önemli olan insana verilmiş aklın etik düşünebilmenin kullanılabilmesi.
devamını gör...
masumluk eğer bir hareketi kötü niyetle yapmanın tam karşıtı ise bir yere kadar doğru önermedir. çünkü çocukların belli bir süre iyi veya kötü kavramları olmuyor. yani onlar için o bir eylem, yaptılar ve bitti. sonucu, etkisi tepkisi umurlarında değil. ama bu kısa bir süre. öğrenme mekanizması hızla çalışıyor ve neyin ne olduğunu çok çabuk kavrıyorlar. o yüzden bazen insanın en acımasız halinin çocukluk olduğunu da düşünmüyorum. çünkü bana göre vicdan da zamanla dış etkiler ile gelişen bir husus.
devamını gör...
her şeye inanan saf masum varlıklardık .çok şey değişmedi bence.
devamını gör...
dert, tasa, düşünce olmadan eğlenebilirdik. bahçeye çıkmasına izin verilmeyen arkadaşlarımızın balkonunun altında onunda katılabileceği oyunlar oynayacak kadar masum.
devamını gör...
karınca yuvalarını gözünü kırpmadan yok eden, yakaladığı sinekler üzerinde deneyler yapan, kedilerin kuyruklarını çeken, ebeveynlerini bencilce etrafında pervane eden çocuklar çok da masum olmasa gerek. çocukken zorunlu olarak bencillik ediyoruz, bu da pek masum bir tavır sayılmaz. azıcık psikanalizden anlayan çocuklukta pek de saf varlıklar olmadığımızı bilir zaten.
devamını gör...
düşünce gerçekten çok iyi niyetliymişim. herkese güveniyormuşum. şimdi herkes kuyumu kazıyor gibi geliyor.
devamını gör...
bilgisiz insanlardık.
(bkz: sineklerin tanrısı)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çocukken masum insanlardık" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim