anneler çocuklarını emzirmeyi bıraktıktan sonra uzunca bir süre onları kendi elleriyle beslemeye devam ederler.

çocuk iştahlı değil ve yemek seçiyorsa anne dünyada cehennemi yaşamaya başlar. oyunla, oyuncakla, telefonla, tabletle başlanan süreç giderek sertleşir, öyle bir aşamaya gelir ki yemek saati kabusa döner. çocuğu köşeye sıkıştırıp ağzına kaşık sokmaktan tutun da yere yatırıp ağzına yemeği dökmeye kadar çeşit çeşit şiddetli yöntemle çocuğun midesine o yemek doldurulur.

tabağın boşalmasıyla beraber anneyi bir sonraki öğüne kadar huzur sarmalar. anne mutlu olmaya mutludur da çocuk yemek mi yedim yoksa dayak mı diye uzunca bir süre düşünür.
devamını gör...
afrika'da yaşamıyoruz, çocukları bu kadar zorlayıp obez yapmanın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum. çocuk gözünüzün önünde açlıktan ölmez, acıkınca zaten yer. sağlıklı beslenmesine dikkat edin yeter.
çocuğunun yemek yediğini görmek elbet anneyi mutlu eder lakin ileriki yaşlarda çocuk obeziteye doğru yol alırken bu sefer isteseniz de fazla yemek veremezsiniz.
devamını gör...
televizyonun yemek yedirmekte bir araç olarak kullanılmadığı zamanlarda martılara ekmek atarken, tavuklara lahana uzatırken, ineğin başını severken anneniz biber dolmasının biberini pilavının altına saklar. ve bir bakarsınız tabak bitmiştir. biberi de yediğinizi anladığınızda ağlarsınız. anneniz de "yok ben onu tavuklara attım" yalanını uydurur. komşulara da bu deneyimini keyifle anlatır.
devamını gör...
sağlıklı beslensin diye çabalayan annedir. kendimden biliyorum.
devamını gör...
çok beslemek her zaman sağlıklı beslemek değildir. alması gereken besin değerli günlük ihtiyacı kadar karşıladımı tamamdır. zorla yediğin besinden alınması gereken besin değerini alıyormuş gibi hissediyorum ben.
devamını gör...
belki kısa vadede mutlu olursunuz ama çocuğa zorla yemek yedirmek demek sen bir hiçsin demektir. aç olup olmadığına bile siz karar veriyorsanız nasıl bir kişilik gelişimi bekliyorsunuz.
devamını gör...
yazılan entrylere binaen:
(bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çocuğa zorla yemek yediren anne mutluluğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim