genellikle terör eylemlerinde kullanılan, üstüne bomba düzeneği giydirilerek patlatılan canlılara denir. (özellikle insanlar üzerinde kullanılır)

bu düzeneği özellikle şeriatı savunan aptal toplulukların cihat amacıyla kişilerin beyinlerini yıkayıp kullandığını hepimiz iyi biliyoruz.
devamını gör...
sadece cihatçılar değil, kafirlerin de giydiği bombadır.
devamını gör...
(bkz: veronica avluv)
devamını gör...
adana'da dövülerek etkisiz hale getirilendir.
devamını gör...
ruslar 2. dünya savaşında canlı bomba olarak köpekleri kullanmıştır.
devamını gör...
aklı sağlığı yerinde olmayan kişilerdir. canlı bombalar eylemden önce uyuşturucu alır, kalın giyinir ve yavaş hareket eder.
devamını gör...
genelde canlı bomba olan kişiler 2 tip uyuşturucu ile uyuşturulurlar.
din uyuşturucusu(yanlış anlaşılmak istemem,dini beyinleri uyuşturan bir madde gibi kullananlara sözüm)
captagon uyuşturucusu.
devamını gör...
sağlık sorunları olan daha çok psikolojik rahatsızlıkları baş gösteren insanların kullanıldığı saldırıdır. saldırıya gitmeden önce yüksek miktarda uyuşturucu madde alırlar.
devamını gör...
bunlardan kendilerine cihatcı denilenleri üreme organlarına koruma yerleştirerek eylemi gerçekleştirir. canlı yakalanan bir vahşi cennette hurilerle evleneceği ve ihtiyacı olduğu için korumaya aldığını söylemiştir.

herhangi bir ideoloji için kendini patlatmak, insanları öldürmek, daha kötüsü bu işi organize etmek sadece insanlara özgü olduğu için dünyanın en vahşi varlıklarıyız.
devamını gör...
kendall jenner bebeğim dir. hem canlı hem bomba.
devamını gör...
saldırıya gitmeden önce ağır miktarda uyuşturucu alıp hedefe odaklanıyorlar. asla kısa kollu giyinmezler. sürekli yavaş hareket ederler aynı robot gibi yürürler. maddenin etkisiyle olacaklardan habersiz bir şekilde genelde yüzleri güler. canlı bomba daha çok radikal insanlardan ve sağlık sorunu olan kişilerden seçilir. eğer geldiği hedefte saldırıyı yapmazsa uzaktan kumanda ile başka militanlar kendini havaya uçurur.
devamını gör...
bu saldırıyı yapacak kişiler özel olarak seçilir yani herkesi canlı bomba eylemcisi yapmazlar. radikal görüşlü, kandırılmaya müsait ve psikolojisi iyi olmayan bireylerdir. eyleme geçmeden yüksek dozda uyuşturucu alıp intihar yeleğini giyip hedefe kitlenirler.
devamını gör...
hakkında sıkılınca patlıomuş denilen bomba türü.
devamını gör...
hayattan vazgeçmiş doğal olarak psikolojik olarak bu dünya ile bir bağı kalmamış ve genelde geride seveni sayanı veya sevdiği olmayan kişilerden seçilen, intihar saldırısı düzenlemek için güdülenen kişi veya kişiler için kullanılan tabir.

terör örgütlerinin seslerini duyurmak, üyelerinin moral ve motivasyonlarını artırmak, karşı oldukları hükümetlere gözdağı vermek için kullandıkları, sivil ve masum gözetmeksizin kullanmaktan da vazgeçmediği bir çeşit terör enstrümanıdır canlı bomba. sansasyoneldir.

eylemi gerçekleştirecek olan kişi ilk olarak özenle seçilir ve yoğun bir propaganda sonrası onu ürkütmeden sivil hayat ile bağı koparılarak örgüte kazandırılır. daha sonraki aşamada ise çeşitli eğitimlerden geçen kişi bu endoktrinasyon sonrası canlı bomba adayı haline getirilir. burada terör örgütleri nokta atışı yapmak zorundadır, zira seçilen kişinin daha sonra bu işten vazgeçebilecek bir kişi olması örgütün tabiki işine gelmeyecektir ve örgüt üyelerinin de motivasyonunu etkileyeceğinden oluşumun çözülmesine varacak sonuçlar doğurabilecektir. "dava uğruna feda, ölümsüzlük, örgüte olan ölümüne inanç, ölümü kutsiyet" gibi simgesel kavramlar ile aslında her örgüt militanı potansiyel bir canlı bomba haline dönebilmektedir aslında. geriye sadece motivasyon unsuru kalır.

günümüzde birçok örgüt hala canlı bomba yöntemi ile eylemler yapmaktadır. ne yazık ki tarihsel süreçtede ülkemizde de bir çok canlı bomba eylemi vuku bulmuş, ağır sonuçlar ortaya çıkmıştır. gelinen noktada ise teknolojinin de yardımı ile eylem hazırlığındaki terörist unsurların henüz harekete geçmeden kaynağında bertaraf edilmesi anlayışı ile özellikle canlı bomba konusundaki güvenlik zaafiyeti sıfır noktasına kadar inmiştir.
devamını gör...
şuan dünya üzerinde cihatcilar ve pkklilar dışında bunu kullanan terorist oluşum yok galiba tek tük gruplar haric.
devamını gör...
öldükten sonra kahraman olacağını sanan zekası bir hayli düşük kişilerden oluşur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"canlı bomba" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim