burnun içinde oluşan oluşumu kaçmadan yakalamak her baba yiğidin harcı değildir. yakalamaya çalışırken parmak kasları aşırı şekilde çalışıp ileride oluşacak kireçlenmeyi engeller.

parmakları twist ettirecek şekilde karıştırmalar her zaman daha faydalıdır.
devamını gör...
burun karıştırmanın aslında sağlıklı olması bilgisi. teşekkürler. bundan sonra her gün düzenli olarak burnumu karıştıracağım.

(bkz: iğrenç tanımlar)
devamını gör...
ayrıca trafikte her kırmızı ışıkta düzenli olarak burun karıştırmanın sağlığa olumlu etkisi vardır*.
devamını gör...
her işe burnunu karıştırma.
devamını gör...
kuruyan pislikleri atarak rahat bir nefes almanızla sonuçlanacak durum.
devamını gör...
yuvarlanıp ağza atmak suretiyle tüketilmediği müddetçe gerçek etkisini göstermeyeceği için eksik tavsiye içeren başlıktır.
devamını gör...
ben de bilimsel bir tanım mı var diye gelmiştim. şimdi ağlayarak geri gidiyorum. *

bu arada trafikte araba sürerken, kırmızı ışıklarda bu bahsedilen sporu yapanları çok görürsünüz.
devamını gör...
psikolojik olarakta insanı rahatlatır.
devamını gör...
yani burun karıştırmak sosyal anlamda terbiye eksikliğidir özellikle hijyen ve görüntü açısından hoş karşılanacak bir eylem değildir fakat düzenli olarak temizlenmesi taraftarıyım.

her ne olursa olsun, burun bir organdır ve insan vücudunda ki en önemli fonksiyonu yani “ nefes alma’yı “ yerine getirir. her organa bakıldığı gibi, buruna da bakılması gerekiyor.

nasıl kulaklarımızın içini temizliyorsak, nasıl dişlerimizi fırçalıyorsak, burnumuzda temizlenmeli.

burun içerisinde biriken pislik, siz farkında olmasanızda nefes yolunuzu kapatabilir. yani burnunuzdan normalde almanız gerektiği kadar nefes alamayabilirsiniz. burun içi delikleri küçüktür ve içeride pislik birikmesi durumu nefes alışınızı bozabilir.

bu yüzden lavaboya girdiğinizde, kimseye göstermeden her sabah ve akşam temizleyebilirsiniz. ben günde birden fazla kez bunu yapıyorum özellikle duş sonrası burun içi buhardan yumuşamış olduğu için, temizlenmesi daha kolay olur. ilk kez deneyecek insanlar için özellikle bu zaman dilimini önerebilirim.

kulak pamuğunu(standart olanlar) hafif ıslatarak, burnunuzun içerisindeki kabukları, pislikleri nazikçe temizleyebilirsiniz. ben bu işlem için kulak pamuğu kullanıyorum. farklı maddeler ya da araçlar burun içi mukozanızı zedeleyebilir ve iltihaplanma/ mukozada şişlik gibi reaksiyonlarla karşılaşabilirsiniz. bu sebeple en temizi kulak pamuğudur fakat kulak pamuğu kullanırken de sert ve hızlı olmamalısınız. gücünüzü kontrollü kullanmanız gerekir. unutmayın burun içi hassastır. pamuğu yanlış kullanmanız durumunda doktora gitmenizi sağlayacak sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

o yüzden yavaş ve zarif şekilde temizleyin.

temizledikten sonra, nefesinizin öncesine göre açıldığını göreceksiniz zaten. özellikle solumunuza etki eden alerjiniz varsa, düzenli kulak pamuğu ile temizlemeniz sizi daha rahat hisettirir. olası az nefes alma durumunu, alerjik semptomla karıştırmazsınız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"burun karıştırmanın aslında sağlıklı olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim