çok meşakkatli bir meslek.

devamını gör...
2. (tematik)
gerçekten de oldukça zor olan meslektir. giydikleri kalın kıyafet de bombadan korunmak için değildir. eğer bomba imha edilemez ve patlarsa vücut parçalarının dağılmaması içindir.
devamını gör...
ne zaman bu mesleği duysam/görsem aklıma aşağıdaki caps gelir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
t:halkın güvenliğini sağlamak için canını hiçe sayan,kahraman gözüyle bakılan bir meslek.
devamını gör...
ilk başarısız olduğu iş son işi olacak bir garip meslek. bir de neen sonunda uzmanı diye bir tamlama var hiç çözememişimdir. ne yani, bomba imha çaylakları da mı var? hepsinin uzman olması gerekmiyor mu?

bir merak ettiğim şey de ilk gittikleri görevde ne hissediyorlar? yani şimdi insanız hepimiz. bunun dürüstü var, şom ağızlısı var, kemal sunal gibi dur bi bakalım diyecek adamı var. çeşit çeşit insan var.

- abi patlar mı?

+ ne bileyim olm benim de ilk görevim. (bkz: swh)

yaa biz tüpü kaçak var mı diye sigarayla kontrol eden bir milletiz. bunun meraklı kalabalığı faln va daha. açılın ben bomba imha uzmanıyım diyen var mıdır bimbaya denk gelip? beyler açılın diyor mudur?

- beyler açılın bakim bi.

+ patlar diye ondan dimi, güvenliğimiz için dimi abi?

- yok lan daraldım bi nefes alayım.

yok yani ne şekilde düşnsem komiğime gidiyor böyle ciddi meslek. hem zaten işin elinde patlama riski var. öyle komik-a latif de değil ciddi ciddi. bi patlasa bum yoksun yani. yok ben ciddi yazamicam. kutsal meslek.
devamını gör...
tsk’da mühimmat imha uzmanına sürveyan adı verilir. sürveyan’ın görev tanımı da bomba imha uzmanı ile çok benzerdir. sanılanın aksine her ikisi de ayrı birer sınıf değildir. egm ve tsk’da başka sınıflarda görev yapan kişiler, kendi başvuruları sonrasında katıldıkları kursta başarılı olursa bu işi yapar. karşılığında aldıkları tek şeyse 3-5 kuruş tazminattır.
devamını gör...
profesyonel ve soğukkanlıdır. bomba imha yapmadan kamuflaj giyip eline cihazı alır incelemeye koyulur.
devamını gör...
bomba veya şüpheli cismi etkisiz hale getiren meslek grubu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


emniyet genel müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında, bomba ve şüpheli cisim ile kirli bombalara (kbrn-p) yaklaşma, zararsız hale getirme, imha etme, artıklar üzerinde delil araştırma ve tespitinde teknik olarak hizmet yürütmekle görevlidir

buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bomba imha uzmanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim