anlamlandıramadığım, ışık hızında kapatılan, yandaş-muhalif iki taraftan da çok hızlı yok olan konu-haberdir.

insan düşünmeden edemiyor, biz hep mi maruz kalıyoruz diye. olaylara reaksiyon veremiyoruz, aksine verdiriliyor muyuz? kafam çok karışık.
devamını gör...
başlığı görünce harbi lan dediğim mesele. biz de unutmuşuz herkes unutmuş ya da gündem değiştirilerek unutturulmuş.
devamını gör...
mesele "rektör" meselesi değildir. konunun kapanmasını gerektiğini öne sürerek bu başlığı açan ve ona destek olanlar puzzle'ın tamamını idrak edememekte veya ancak sığ bir bakış açısıyla görmektedir.

ibn-i haldun devletlerin yıkılışının rastlantısal değil, kaçınılmaz olduğu kanısına varmıştır. geçmişteki hanedanların yıkılmasına yol açan nedenler değişmemiştir; bunlar bugün de geçerlidir ve gelecekte de aynı yıkımlara yol açacaklardır.* özellikle 12. yüzyıldan sonra müslümanların gerilemesine yol açan faktörlerden en önemlilerinden bazıları, dogmatizmin ve katı kuralcılığın yükselişinden sonra ortaya çıkan ahlâkî zafiyet; entelektüel ve bilimsel faaliyetlerin gerileyişi; iç kargaşa ve ihtilafların yanı sıra, ülkenin mahvına yol açan malî dengelerin yıkılışı, yaşam ve mal güvenliğinin bulunmayışı, yatırımlar ile büyümenin azalışı; ziraatın, zanaatların ve ticaretin gerileyişi; madenler ile kıymetli metallerin tüketilişi veya kaybedilişi; veba, kıtlık gibi tabiî afetlerin nüfus ve talebi azaltarak ekonomiyi zayıflatışıdır.**

ibn-i haldun'un yukarıdaki paragrafı asırlar önce yazıldığı halde paragrafta bahsi geçen pek çok noktanın günümüz türkiye'si için vaka-ı adiyeden olduğu ve artık pek çok cepheden alarm zillerinin çaldığı tartışmasızdır.

demokrasi sadece 5 yılda bir sandığa gidip oy vermek değildir. protesto hakkı da demokratik bir haktır. boun öğrencileri bugün demokratik haklarını kullanmaktadır. protestolarının ne zaman biteceğine de kendileri karar verecektir. konunun kapanması için başlık açan, bu başlık altında bu görüşün lehine görüş belirten(ler), protesto haberlerini okumaz, refleks göstermez, konu kendi cephelerinde kapanır, gider. bir başka deyişle süleyman demirel'in dediği gibi "meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele diye bir şey kalmaz." siz rahat olun, başkasının protesto eylemlerine gölge etmeyin yeter, çünkü su akıp, yolunu bulacaktır.

* yves lacoste. ibn-i haldun, çev: mehmet sert, sosyalist yay., istanbul, 1993, s. 142.
** m. umer chapra, ibn-i haldûn’un gelişme teorisi günümüz islâm dünyasının düşük performansını izahta yardımcı olur mu? çev: tahsin özcan, islam araştırmaları dergisi, sayı 16, istanbul, 2006, (ss. 205-243), s. 207)
devamını gör...
açan tutuklanıyor.
devamını gör...
(bkz: günaydın)
devamını gör...
konu henüz kapanmadı ki
devamını gör...
maalesef kapanmıştır. uzun bir süre açılmamak üzere.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"boğaziçi üniversitesi rektörü konusunun hızlıca kapatılması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim