sabah gazetesi yazarı hilal kaplan'ın boğaziçi üniversitesine yeni atanan rektör melih bulu'yu desteklemek için attığı twitteki söylemidir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kaynak : twitter.com/hilal_kaplan/st...
devamını gör...
aslında atanan rektörden ziyade, tepeden inme atamalara ve üniversitelerin özerkliğine karşı alınan tavırlaradır eleştiriler.

fakat hilal kaplan gibi düşünenlerin bu durumu görmezden geldikleri bellidir. popülist söylemler ile “milleti” arkasına alma çabasıdır. ayrıca metnin altında “elit” kötülemesi de vardır.
devamını gör...
yine kendi kadrolarına oynanmış, gazlayıcı bir cümle. bunların tayfaya bir kesimi hedef göster, cümle sonuna milletindir falan ekle kafi nasılsa. elitist falan diyince oo der nasılsa ardındaki sürü. bir ara dillerine beka, kripto falan lafları dolanmıştı, kimle siyaset konuşsan daha ikinci cümlede bu kelimeleri kullanıyordu 40 senelik ömründe kullanmamış olanlar. bir süre de bu elitistle falan ilerlerler, lugata yeni kelime eklendi.

bir rivayete göre meşhur bir filozofa "servet ayaklarınızın altında olmasına rağmen, neden bu kadar fakirsiniz?" diye sormuşlar, "ona ulaşmak için, eğilmek lazım da ondan" demiş. keşke şu hikayeden bir ders çıkarsa bazı insanlar, direkt domalmaktansa!
devamını gör...
üniversite hocası olarak yazıyorum. üniversiteler bir an önce milli eğitime ya da teknoloji bakanlığına bağlanmalıdır. aksi halde, belediye başkanı kızları, bakan yeğenleri doluşarak daha da berbat hale gelecek. ki geldi zaten
devamını gör...
ciddi olarak söylemeliyim ki bu paçavraların hesap vereceği hiç kimse yok; coğrafyamız bazı kesimleri çok özgür; bazı kesimleri ise esir bırakıyor. yazık gerçekten boyuna fütursuzca konuş twitterdan. nasıl olsa özgürsün!
devamını gör...
şimdi çok yazacağım da alaka kurmakta zorlanıyorum. ulan zıpzıp beştepe de milletin gir bakalım tepeden inme atamayla oluyor mu ? her şeyin belli bir kaidesi var , teamülü var. milletin olması yönünde sıkıntı yok müptezel.

ayrıca elit olması bizim için gururdur , oraya sıradan insan girip donanımlı olarak çıkıyorsa bu milletimiz için yüz akıdır. ben daha de ve da'ların nasıl yazıldığını bilmiyorum , bizahmet orası elit olsun aga ? boğaziçini okuyan ile kütahya'da okuyanın farkı olsun.

ben eskişehir'de okuduğum için herkes ayağını denk alsın*
devamını gör...
hilal, kaplan, tereyağı, burun kılı, covid, şeytani gözler, türban, bozuk türkçe.. bu kadın bir de kendine boğaziçi mezunu diyor. halbuki sadece yüksek lisans yapmış orada.
devamını gör...
şaka gibi açıklama. hilal kaplanı zaten herkes tanıyor o yüzden bu açıklamaya şaşırmadım doğrusu, yanlış olan elitist demesi boğaziçini bilen herkes bunun çok yanlış olduğunu bilir. zeki insanların olduğu bir yer olduğu doğrudur bir o kadar demokrasiden yana olduğu da bilinir zaten bir devlet okulu ülkenin her yerinde insanlar gidiyor. bu durumda bir devlet okuluna elitist demek ne kadar doğru sadece siyasi bir söylem o kadar. ayrıca milletindir zaten sanki orası başka bir yermiş gibi konuşuyorlar gerçekten inanılır gibi değil.
devamını gör...
pelikancı bu ibişin bilgi üni. psikoloji lisans, boğaziçi sosyolaji yüksek. boğaziçini kazanamayıp ergen ağzıyla kıskanarak boğaziçiliyim demek zaten bu kompleksli yalı çapkınına yakışır. 10 sene önce gtünde don yokken şimdi "elitist" hayat yaşayan parazit.
devamını gör...
elitistler bu milletin içinde yer almıyor mu kabataş kadın?
devamını gör...
malum kesime göre düzenli aralıklarla duş alan, lise mezunu ve iki kelimeyi yan yana getirip cümle kurabilen herkes elitist sayıldığı için yine saldırıya geçmişler. söyleyen kişinin herhangi bir beyanını ciddiye alamadığım için umursamadım. ancak devlet dairelerinin en çok da eğitim kurumlarının içinin bu denli boş insanlarla doldurulması bizi uçurumdan aşağı sürüklüyor, üzülüyorum.
devamını gör...
(bkz: elitist)
lüks içinde, refah seviyesi tepede yaşayan bir kadının, boğaziçi'nin millete ait olduğunu söylemesi o kadar ironik ki.
devamını gör...
bu kadını hiç hazzetmediğim arınç’tan iyi tanımlayan kimse yoktur. sıkın dişinizi arınç’ı dinleyin hala gerekli görürseniz sonra cevap yazın derim.
devamını gör...
sadece twitter’da gördüğüm çıkışı buraya taşımakla yetineceğim açıklama. hilal kaplan’da gidip kumda oynayabilir.

--- alıntı ---

bunlara göre okuma-yazmanın bi tık ötesi elitlik.. kırmızı ışıkta bekliyosan elitsin a*** bunlar birine elit diyorsa bilin ki dişini fırçalıyordur

--- alıntı ---
devamını gör...
hala elitist muhabbetini çeviriyorlar.o üniversiteye anadolunun en ücra yerlerinden gelen dahi var.sanırsın millet dışlanıyor.sizin elit düşmanlığınızın sebebi elit(okumuş-aydın-entellektüel)kesimden oy alamamanız ve insanları bilgilendirmesi.
keni adamlarının bir itirafıdır:"okuma-yazma oranı arttıkça oy oranımız düşüyor".
devamını gör...
okumanın, okuduğunu anlamanın, hatta ve hatta yıllarca bir maratona hazırlanır edasıyla çalışarak bir üniversiteyi bileğinin hakkıyla kazanmanın, bazı tiplerin gözünde elitistlik olduğunu öğrenmemize sebep olan twit. sorsan herkes düşüncesinde özgür, ama kendinden olan herkes. bu ayrıştırıcı dil herkesi yordu artık.
devamını gör...
sanki ak parti teşkilatına memur atıyor padişahımız...
devamını gör...
hilal kaplan yerine başkası söyleyse haklılık payı var derdim.
devamını gör...
kim bu hilal kaplan otoriteymiş gibi konuşuyor.
devamını gör...
boğaz sevdaları vardır, yalıda çalışırlardı. tabi yalı boşaltılınca ''acaba bu yeni rektör bize üniversitede bir oda verir mi?'' kaygısı ile yazılmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"boğaziçi sadece elitistlerin değil milletindir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim