ınsan gucuyle calisan, iki terlekli vasita. asya ve avrupa ulkelerinde ulasimi kolaylastirdigindan dolayi tercih edilir.
devamını gör...
eski adı velespit olan ulaşım aracı.
devamını gör...
küçükyalı dan, kadıköy modaya kadar sürerdik geçen yaz bu sene o heves bile kalmadı.
devamını gör...
iki tekerlekli, genellikle yakin mesafeler için kullanılan insan gücüyle çalışan ulaşım aracı.
devamını gör...
net olarak bilinen ilk bisikleti 1818 yılında karl von drais isimli alman bir baron tanıtmış. fakat bir eksikle. pedal. karl von drais’in bisikletinde pedal yokmuş. fred çakmaktaş gibi bacaklarından güç alarak hareketi sağlıyormuş.

bisikleti bir savaşta ilk kullanan ise 1871 yılında fransızlar olmuş.

benim için vazgeçemeyeceğim bir eşyadır. adeta taparım. geceleri yatmadan önce, salonumda asılı duran karl von drais portresinin önünde diz çöker, istavroz çıkartırım.
devamını gör...
çocukken sahip olmak için tüm benliğimle mücadele verdiğim alınamaz sahip olunamaz oyuncak.

şimdi bu hevesi çocuklarda göremiyorum. kimse bisiklet için yıllarca beklemiyor.

ikinci sınıfta istediğim bisiklet , ancak beşinci sınıfı bitirince alınmıştı.

her akşam eve çıkartıp silerdim.
devamını gör...
çocukken havalı olmak için (!) ön kaldırdığımız, direksiyonu tutmadan uzun soluklu gitmeye çalıştığımız, ani frenler ile drift-patinaj arası hareketler yapmamızı sağlayan alet.
vücudumda hatıra olarak kalan birçok yara izinin kahramanıdır kendisi.
7 yaşındayken şu dolma tekerlekli, metal frenli bisikletlerin birine sahiptim. kuzenimle beraber bir tepeden aşağıya doğru hız almayı hedefliyoruz. başardık da ama hesaplayamadığımız bir taş direksiyon hakimiyetini kaybetmeme neden oldu. düştük, öyle acı falan da yok. üstümdeki tozu toprağı temizlerken birden bir baktım üzerimdeki kazak delik, onu kaldırdım atletimde de bir delik var. korkuyla onu da kaldırdım bir baktım göbek deliğimin yanında yeni bir delik var içinden beyaz bir şey çıkmış. işte onu görür görmez tüm mahalleyi ayağa kaldıran çığlıkları atmaya başladık. nasıl ağlıyorum korkudan. bu arada komşu amcalardan biri beni kucağına kapıp hastaneye götürdü. 3-4 dikiş atıp yarayı diktiler, ölmeyeceğimi anlayınca çığlık atmayı kestim ama annem bu kez beni kesin öldürecek diye ödüm kopuyordu. neyse ki o da çok korkmuş da pek kızamadı. şimdi bu düşüş sayesinde hikayesi olan bir savaş yaram var.
ama asıl en kötü tecrübem olabildiğine hız yaptığım bir yerde mazgallara ön tekerin girmesi sonucu havaya uçmam ve de yere düştükten sonra duramadığımdan asfaltta yüzümün sol yarısını bırakmış olmamdır. annem beni görünce hafif çaplı bir kalp krizi geçirmişti. kızım yüzün diyerek. neyse ki ondan da iz kalmadı.
devamını gör...
eski adıyla 'velosipet'tir *
bu kelime de 'velocity'den gelmekte.
velocity ise 'hız' anlamında.
zaten hız vektörünün v'si de bu velocity'den gelir tam olarak.*
devamını gör...
bisikletin cazibesi, bir makine ile tek bir varlık haline gelmekten kaynaklı. hem savaşta, hem sporda, hem gündelik hayatta kullanılmış olan bir taşıt.
devamını gör...
bir mor ve ötesi şarkısı. fazla iyi bir şarkıdır. 2.26'tan sonra radiohead tadı verir.

devamını gör...
çevre dostu ulaşım aracı. geniş yaş aralığında kullanıcı kitlesiyle aynı zamanda bir eğlence aracı.

ben de bisiklet sürmeyi çok severim ve genelde sahilde sürerim. unutmayalım ve olası kazaları önleme amacıyla sahilde bisiklet alanının üzerinde yürümemeye özen gösterelim.
devamını gör...
çevre dostu ulaşım aracıdır.
devamını gör...
(bkz: tolstoy) gibi 60lı yaşlarda sürmeyi planladığım araç. henüz beceremiyorum.
devamını gör...
sürmeyi çok sevdiğim,pandemi sayesinde artık daha çok önemsenen ,kendini özgür hissettiren ,her kesimden insanın bütçesine göre kolaylıkla alabileceği ulaşım aracıdır.amsterdamdakiler gibi keşke heryere bisikletle ulaşabilsek.
devamını gör...
üzerindeyken tüm sıkıntıları unutur insan, öyle bir araçtır bisiklet... hele bir de sevdiğin insanlarla birlikte aşındırıyorsan yolları, tadına doyum olmaz asla. yokuşlar, virajlar, çukurlar hiçbiri yıldıramaz. gezilen alanlar onunla daha bir keyifli hale gelir.

bisikletim ve ekipmanları için yaptığım harcamalar bugüne kadar yaptığım en keyifli masraf sanırım. çocukluğumda da şanslıydık; yaşadığımız yerler hep bisiklete çok müsait yerlerdi ve ablamla bir bisikletimiz vardı. hayatımın hiçbir dönemini onsuz geçirmedim. sanırım bu tutku dededen geliyor. rahmetlinin gençlik yıllarından kalan yarış madalyaları ve kupaları hala durur. dayım bahseder hep; "bu bir tutkudur oğlum, üzerinde hızını almış giderken o rüzgarı hissetmek her şeyi unutturur o anda insana.." dermiş bisikleti tanımlarken. kendisini tanıma imkanını bulamadım ama benliğimde ondan gelen bir çok iz var, buna eminim...
devamını gör...
bende bir adet var fakat yavaş yavaş paslanmaya başladı. 4 sene önce almıştım. şehir içinde bisikletle gezmek kadar rahat bir olay tanımadım. arabadan bile iyi trafikte dur kalk derdi yok. yaşadığınız şehri bilmediğim için pek bişey diyemem fakat sahili ve yolları güzel yerdeyseniz kesinlikle bisiklet alın.
devamını gör...
bisiklet alacaklara tavsiyeler için bu entarime bakabilirsiniz. #1020034
dirt jump nedir? #1023542
fat bike nedir? #1021169
freeride nedir? #1021141
downhill nedir? #1021129
devamını gör...
hakkı hiç ama hiç verilmeyen mor ve ötesi şarkısı. hem müzikal, hem söz olarak fazlasıyla doyurucu. mor ve ötesinin en iyi 3-5 şarkısından biri.

devamını gör...
fransızca kökenli, iki tekerlekli anlamına gelen "bicyclette" kelimesinden meydana gelmektedir. çok kullanılmasa da eski isminin "velespit" olduğu bilinmektedir. velespit kelimesi ise anlam olarak tez ayak'tır. icadı konusunda tam bir fikir birliği bulunmamaktadır.

hemen hemen her çocuğun severek kullandığı eğlence ve ulaşım aracı olarak kullanılan bisiklet iyi bir spor aleti olarak da kullanılmaktadır. günümüzde kullanan insanlar görülse de çok tercih edilmemektedir. ancak hareket etmenin sağlıklı yaşam üzerindeki etkisi bilinmektedir.

euro exim bank ceo'su shanjay thakrar bisiklet ile ilgili şu düşüncelerini dile getirmiştir.

bisiklet, gezegenin yavaş ölümüdür. bisikletçiler ülke ekonomileri için birer felakettir. şöyle ki;
1- bisiklet kullanan kişi araba almaz.
2- bankadan asla borç almaz.
3- sigorta poliçesi ödemek zorunda kalmaz.
4- yakıt almaz.
5- periyodik bakım için sanayide para ödemez.
6- ücretli otopark kullanmaz.
7- büyük kazalara ve can kayıplarına neden olmaz.
8- çok şeritli otoyol istemez.
9- hareket ettiği için obez olmaz.

bisiklet kullanan sağlıklı insanların ekonomiye ve ihtiyacı neredeyse yoktur ve ilaç satın almazlar. hastanelere gitmez, doktorlara kendilerini muayene ettirmezler. ülkelerin gayri safi yurtiçi hasıla'sına katkıda bulunmazlar. buna karşılık her yeni lokanta ve benzeri yerler 30 yeni istihdam sağlamaktadır. 10 kardiyolog, 10 diş hekimi, 10 diyetisyen ve beslenme uzmanı. bisikletçi mi yoksa tüketiciler mi ? bu tekrar düşünmeye değer bir durumdur.

yürümekse tam bir felakettir ekonomi için, çünkü yürüyen insan bisiklet de almaz...
devamını gör...
uçtuğum ilk alet.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bisiklet" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim