türkistan kırmızı çizgimizdir , türkistan yoksa bende yokum.

ayrıca kazakların türk olduklarından haberi var mı ?
devamını gör...
bu dediğinize turan birliği diyorlar ama yine de siz bilirsiniz.
devamını gör...
yazılan bir çok ülkenin asla istemeyeceği federasyondur. arkadaşlar, adamlar bizi sandığınız kadar sayıp sevmiyor, birçoğu rusya ile birleşmeyi daha çok ister.
devamını gör...
özbekistan,kırgızistan ve kazakistan daha çok slavlık ile özleşleşmeyi tercih ediyor. türkiye'yi de sevmiyorlar, üzgünüm gerçek bu.
devamını gör...
diğerleri rusya'yı sevdiğinden değil.
rusya ile olan göbek bağlarını siyasi ve ekonomik açıdan koparmaları zaman alacağı için şimdilik mümkün olmayan birleşikliktir.
ayrıca azerbaycan ile türk diyebiliriz fakat ortasya'dakilerle ancak turan diyebiliriz.
birleşiklik olmasa dahi büyük devletleri uyandırmadan, yavaştan siyasi-ekonomik-kültürel ilişkiler güçlendirilmeli ve gelecekti turan için altyapı hazırlanmalıdır.
devamını gör...
kötü bir fikirdir. federasyon olarak oluşturulursa ekonominin büyük bir çoğunluğunu türkiye cumhuriyeti ve kazakistan oluşturacağı için diğer ülkeler ağır yük olacaktır bu halihazırda kötü haldeki ekonomilere. denize sınırı olan tek ülke türkiye cumhuriyeti olacağından liman altyapımız yetersiz kalacaktır. ek olarak bir de işin yolsuzluk kısmı var ki ona hiç girmeyelim.*
devamını gör...
egeden çine 160 milyonla nasıl ayakta kalacağız sayın başkanım. doğu sınırımızdaki çin 2 milyar olacak.yukarıda rusya var.daha aşağıda hindistan var.en az 33 çocuk kampanyası başlatalım türk dünyasında.yüz yılda birlik kuracak nüfusa ulaşırız.
devamını gör...
(bkz: türkiye birleşik devletleri)
devamını gör...
hayaldir ve hayal olarak kalacaktır. bizim en büyük hatamız, atatürkü anlayamadığımız için onun gibi düşünemiyoruz. atatürk olmayacak şeyi söylemez ama söylediği şeyi de oldurmadan bırakmazdı. fikirleri yere basan sağlam temelli idi. biz enver paşa gibi düşünüyoruz. mesnetsiz ve hayalperest.
devamını gör...
türkiye içindeki türkler bile birleşik değil. bir de başka ülkelerdeki türkleri düşünemiyorum. hadi, gagavuz türkleriyle birleşelim. dilleri yakın, has oğuz boyu ama hristiyan. yine bize çok yakın olan azeriler ise şii. anadolu türkleri ancak anadolu halklarıyla türkiye vatandaşlığı altında birleşebilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"birleşik türk devletleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim