her zaman mümkün olmayabilir, bir omur birini tanimadan gecebilir. ya da bir ay icinde tanirsiniz, bes yil sonra da. su da var ki kimsenin ic dunyasini tamamen goremeyiz, o halde tam anlamiyla tanimak diye bir sey soz konusu degildir.

mesele o hic tanidigim gibi degilmis deyip onu suclamak degil onu taniyacak olay basima yeni gelmis ben taniyamamisim bunca zaman demektir. bu da kendini suclamak icin bi bahane degildir. olabilir.

16 yillik bi arkadasim gecenlerde agzindan bi laf kacirdi mesela. kimsenin kimseye saygisi yoktur dedi, bunu kibirle soyledi. al sana bi ipucu. oluyor yani, yasam surprizlerle dolu, iyi ya da kotu.
devamını gör...
kafası çalışan her insan kompleks bir canlıdır, yüzeyel değildir. bu insanları tanımak kolay değildir. bence insanın kendisini gerçekten tanıması bile zor ve zamanla olan bir şeydir. kendini tanıdığını sanan ama kendi özünden uzak olan çok fazla insan var. bir insan eğer kendini tanıyamamışsa başkasını da tanıyamaz, aynı şekilde başkası da onu tanıyamaz. insan önce kendi içindeki insanı tanımalı ki sonrasında diğer insanları anlaması kolay olsun. ha tabi bazı insanlar var kafasını satılığa çıkarmış, onlar zaten yüzeyel insanlar oluyor. görünen buz dağının altı bomboş oluyor. onları tanımak pek de zor olmaz, sözüm onlar haricineydi.
devamını gör...
birçok insan kendini tanımakta bile zorlanırken bir başkasını tanıdığını, bildiğini söylemek çok zor bence. bunun için bir tarafı suçlamakta bir yere vardırmaz. çoğu zaman kendimize de yalan söyleriz zira. mühim olan tanımak için çaba göstermektir. umarım hayatınızda sizin kendinizi tanımanız için ve sizi tanımak için çaba gösteren insanlar olur.
devamını gör...
imkansıza yakındır, her nekadar tanıdığınızı düşünseniz bile, ona karşı bir yerlerde hep eksiksinizdir. bunu aldatıldığım gün iliklerime kadar öğrendim.
devamını gör...
"paul'un peter için söyledikleri; aslında peter'den çok paul'u tanımamıza olanak sağlar." der jean paul sartre.
devamını gör...
hacem bektaş veli ''okunacak en güzel kitap insandır'' diye buyurur. fakat insan okumak güzelliğine erişmenin güzelliği, kendini tanıma ve okuma cesareti gerektirir. çevresinde biyolojik ve fiziksel neler oluyor diye merakı da gerektirir hatta.
fakat günümüz insanı çok aceleci böyle zahmetlere vakti de yok, takati de yok. karizma, para, kisvenin göz alıcılığı yetiyor işte bir insanı tanımak için. onu önce tanrılaştırıp, sonrasında dibe batırmak için bunlar yeter de artar bile. sevgi denen şey hakkında hiç bir şey bilmeyip, kişinin kişiye sağlıksız bir bağımlılık hissiyatı için bunlar yetiyor.

insanın kendiyle ilişkisi, her zaman için karşısındakiyle ilişkisidir. karşısındakiyle ve diğer insanlarla ilişkisi kendisiyle ilişkisidir. yaşamda kişi mutlu olmak istiyorsa olağan üstü bir tanıma ve tanımlama çabasından başka çıkış yolu yoktur. eğer bu zahmetli yolu seçmezse ortalama 3 yıllık evlilikler kaçınılmaz sondur. sonrası ise aile bilmeyen çocukların gelecek dramlarıdır. anksiyete krizleriyle her gün daha fazla dolup taşan acil servis üniteleridir.

bir insanı tanımak gayet tabii ki mutluluğun anahtarlarından olabilir. fakat öncelikle kişinin mutluluğunu ve mutsuzluğunu tanıması gerekir. tekrar ediyorum ki bu yol zahmetli bir yoldur.
devamını gör...
bir insanı tanımak için o kimseyle ya ticaret yapılmalıdır veya yol arkadaşlığı yapılmalıdır.
daha sonra akkoyun karakoyun çıkar.
devamını gör...
her şeyi belirler.
devamını gör...
şuan günümüzde bulunması veya tanınma ihtimali düşük olan bir şeydir çünkü etrafta insan kalmadı.
devamını gör...
önce insan kendisini tanıyıp keşfetmeli .ben hala kendimi anlayabilmiş değilim, gerçek ben yazdıklarımda mı saklı yoksa davranışlarımda mı diye düşünmekteyim.
her insanın bir maskesi var , benim de öyle.
birini gerçek gerçek manada tanımak içinse onu maskesini çıkarıcak kadar sevmek ve gerçek benliğini size açması için ona bu sevgiyi hissettirmek gerek . ozaman size karşı maskesini çıkarır çünkü onu yargılamayıp, anlayacağınıza inanır.
devamını gör...
hayattaki en büyük yanılgıdır. tanıdığını zannedersin. tanıyamazsın.
devamını gör...
zor iştir. insan ne kadar şeffaf olursa olsun kendi içinde bile çelişkileriyle vardır. bu yüzden birini tam anlamıyla tanımak güçtür.
ama bazen olur ya, dostun tek bir bakışından veya mimiğinden nasıl olduğunu, ne düşündüğünü anlar. işte o çok mutlu eder beni. beni tanıyor, anlıyor derim.
devamını gör...
ne güzel demiş bir atasözümüz:
-bir insanı tanımak için ya alışveriş etmeli ya da yola gitmeli.
devamını gör...
okumaktan geçer..
devamını gör...
artık üşendiğim bir durum haline geldi.
devamını gör...
...


birbirimiz hakkında ne bilsek tanışmış oluruz?
durup düşündüm. sahiden neydi? yaşını ya da ne iş yaptığını bilmek bizi tanış ilan eder miydi? nerede oturduğunu öğrenmek, akraba ve arkadaşlarının adreslerini temin etmek, aramızda güven soslu bir ahbaplık kurmaya yeter miydi? hakkında ne bilsem huzura erecektim?



tanışmak diye bir şey yok
kimse tanışmıyor, herkes kendini görünmek istediği gibi tanıtıyor sadece.
devamını gör...
zaman alır...
devamını gör...
bir insanı tanıyamazsın, tanıdığını sanır onunla avunursun. yaz kenara bunu yaz!(bkz: swh)
devamını gör...
bazen bir kelimenin yetmesidir..
devamını gör...
maskelerinden çok mümkün olmuyor ne yazık ki. sadece olmasını istediğimiz maskeyi görüyoruz ve hep o maske takılı kalacak sanıyoruz. ama maske bu, günün birinde düşüyor ve biz üzülüyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir insanı tanımak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim