bir şeye sinirlenildiğinde o an; koltuğa, kaleme, saçına, karşına çıkan herkese ve her şeye sinirlenme durumu. her şey batar, her şey kötüdür ve her şey yanlıştır o an. sakinleşmek gerekir.
devamını gör...
kapılara sinirlenmeyiniz, çok ses çıkıyor çarpınca.
devamını gör...
kitapta bi bilgiyi bulmakta zorlanıp kitaba atarlanınca napiyorum ben dedirtendir.
devamını gör...
bir de bu durumu açıklamak zorunda kalmak var. hâlâ sinirliyken hem de...*
devamını gör...
her gün, evet her gün yaşadığım durumdur. yapı gereği çok çabuk sinirleniyorum ve kendimi sakinleştirmem de pek kolay olmuyor. kendimi sakinleştiremediğim için o an her şey batar gözüme ve daha çok sinirlenirim. yamuk duran halı, bana seslenen annem, masasında sakin sakin ders çalışan kardeşim, arkadaşlarım, her şeyi adeta kırmızı bir filtrenin ardında görmeye başlıyorum.
devamını gör...
bende de olan şeydir. işle aşkla ya da aile ile ilgili bir kişi ya da şeye sinirlendiysem tüm gün her şeye sinirliyimdir. en ufak şey gözüme batar.
devamını gör...
murphy kanunlarının tezahürüdür. düşürdüğün ekmeğin yağlı yüzünün halıya gelme olasılığı, halının yeniliğiyle doğru orantılıdır.sinirlenilecek kötü bir olay olduysa, yağlı yüz yeni halıya gelecektir, yetmeyecektir dana dağa kaçacaktır, evi sular basacaktır. bir şeye sinirlenince sinirlenilecek diğer her şey sinir boyutuyla doğru orantılı olarak aynı anda gerçekleşecektir.
devamını gör...
bu hep böyledir benim için. eğer o sabah sinirliysem tüm günüm istisnasız öyle geçer. yok eğer mutluysam ortada pollyanna gibi gezerim. ortasını bir türlü tutturamadım.
devamını gör...
bir şeye sinirlenince her şeye sinirlenirim. kapıya, duvara, masaya, yatağa, kıyafetlerime... ama herkese sinirlenmem. biri yüzünden herkese kızmam. hiç alakası olmayan birine patlamam. öyle iradesiz değilim.
devamını gör...
domino etkisi yaratan olaylar silsilesi.
devamını gör...
serçe parmak sehpaya çarpınca yaşanılan durumdur.
devamını gör...
kimlik bilgilerimden daha çok ben olan eylem türü. bir şeye sinirlenince her şeye sinirlenmeyen insan da ne bileyim, biraz şeydir.
devamını gör...
bu bende olan huydur lambanın tavanda oluşuna bile sinirlenirim
devamını gör...
hayatta sorumluluklar üstüme bindikten sonra olan durumdur.
devamını gör...
bütün gün bağırma sebebi.
devamını gör...
aslında başka şeye de sinirlenmiyorsun. asıl sinirlendiğin şeyden hırsını alamayıp patlayacak başka insan ya da nesne arıyorsun.
devamını gör...
(bkz: yorganı ısırmamak için zor duran ben)
devamını gör...
öfke düzeninin jenga'ya dönüşmesidir
devamını gör...
bir nevi karanlık tarafa geçmek gibi bir şey. insanın öfkesi var değil de öfkenin insanı var gibisinden öfke duygusunun insanı esir aldığını gösteren durumdur. önceden aşırı sinirli bir insan olduğumdan bunun nasıl bir durum olduğunu çok iyi biliyorum ama nedenini yıllar sonra öğrenebildim. aslında transferans* yapıyordum, zamanında bastırdığım ve ifade edemediğim öfkemi şimdi herkese ve her şeye kusuyordum. normalde bir birim sinirlenmem gereken şeylere yüz birim sinirleniyordum ve bu duygu beni esir alıyordu. önceden öfkelendiğim kişilere* öfkemi ifade ettiğimde*, bu durumdan kurtuldum çünkü bu durum, etrafımdaki iyi davranılmayı hak eden insanların vebalini almak anlamına geliyordu ve ben, vicdanlı bir insan olarak hiç kimseye haksızlık yapmak istemiyordum. şimdi bir duruma sinirlenmeden önce kendimi sorguluyorum, "bu durum ne kadar öfkeyi hak ediyor?" diye kendime soruyorum ve ona göre öfkeleniyorum ve böylece, artık öfke duygusu beni esir alamıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir şeye sinirlenince her şeye sinirlenmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim