kendi gibi davranıp, başkaları için değişmemesidir.
devamını gör...
gamsız olabilmeyi becermek.
devamını gör...
insanlardan gelen geri bildirimlere, eleştirelere kapalı olmayın; yapıcı olanları hayatınıza bir şekilde entegre etmeye çalışın şeklinde yanıtlayacağım durum.
devamını gör...
evlat sahibi olmak.
devamını gör...
açık tek bir kural var kendimizi sevelim arkadaşlar. saçımızı kirpiğimizi yüzümüzü insanlardan bizi ayıran düşüncelerimizi. dış görünüşü geçtim insanın kendine saygı duyması dünyanın en güzel seyi. ben bunu kabul etmiyorum deyip dusuncelerini ozgurce dile getirebilmeli. her seyin başı saygı bu hep bilinir. ama saygı insanın kendine duymasıyla başlar.
devamını gör...
vazgeçebilmek
devamını gör...
değerli olduğunu fark etmek ve kabul etmek. aynı zamanda affetmenin, o kişiye ikinci hata şansı vermek olmadığını anlayıp kimse için üzüntü ya da öfke biriktirmeden kendi yoluna devam etmek.
devamını gör...
net kendini sevmektir.
devamını gör...
boşvermek , takmamak , gülmek...
devamını gör...
hiçbir şeyin kafayı takmaya değmeyeceğini anlamaktır.
devamını gör...
kısa vadede gamsız olmak uzun vadede trden gitmek.
devamını gör...
kendisine yatırım yapmasıdır. kitap okuması, araştırması, düşünmesi, sorgulaması, her alanda kendini geliştirmeye çalışmasıdır. kendisine yaptığı bir şey yine fazlasiyla artarak kendisine dönüyor. insanın kendine yapacağı en büyük iyilik kendini fark etmesi ve kendi için çabalamasıdır.
devamını gör...
(bkz: 31)
devamını gör...
kendine mutlu olma fırsatı tanımasıdır. malesef birçok insan çeşitli nedenlerden dolayı bunu hak etmediğini düşünüyor. necatigil'in dediği gibi bitmemiş işler yüzünden benliğini zihninde karanlık bir odaya hapsediyor. bildiği en kolay şey kendini suçlamak. büyük şeyler bekliyorlar ondan o da bu fikirlere acımasızca eşlik ediyor.
hiç pikniğe gitmiyor mesela, cebinde parası olduğu halde tatil yapmıyor. bir şarkı dinleyip anı yaşayamıyor. halbuki bunları yapan insan sadece kendine değil başkalarına da iyilik yapmış olur. çünkü mutlu bir insanla yaşamak gibisi yoktur.
devamını gör...
hayatınıza zarar veren asalak canlıları uzaklaştırmak,
başkalarına bağımlı kalmadan özgür bir şekilde yaşamak,
kalabalık olmayan, sade bir çevre edinmek,
ailenizden başka kimseyle sırrınızı paylaşmamak,
hayır demeyi bilmek,
fazla samimiyetten uzak durmak.
devamını gör...
müslüman türklerle sohbeti kesmesidir. domestik kadın bireyleri ve kafayı kutsalla bozmuş erkek bireyleri hayatınızdan çıkardığınızda öyle çok boş vaktiniz kalıyor ki.
türkiye'deinsanlar temizlik manyağı olmuşlar. yerde kırıntı varsa hemen bir kutsiyet atfedip temizlik işine giriyorlar. öyle steril hayatlar yaşıyorsunuz ki. halbuki temiz olması gereken yer "sokaklar".
türkiye işte böyle çarpıklıklar ülkesi
devamını gör...
para uğruna kişiliğini satmamasıdır.
devamını gör...
sadece canının istediğini yapıp, istemediğini yapmamak .

ama, lakin, ancak ile başlayan cümleler kurulduğunda bu asla yapılamaz. şartlar diyeceksiniz. şartlar zaten hep zor, hep çetin... mutlaka bir engel, bir sorun olacak canınızın istediğini yapamamanız için. o eşiği aştığınız zaman canınız ne isterse yaparsınız.

gidin, kalın, gelin, boş verin, önemsemeyin, önemseyin, sevin, çok sevin, terk edin. artık paşa gönlünüz nasıl isterse...
devamını gör...
canın istediğinin cana derman olmasıyla herkesin iyiliğinin kendineliğinden dem vurmama sebebiyet vermiştir.
devamını gör...
hayır demeyi bilin.
yoksa kalbiniz kuruyuncaya, en sevdiğiniz dahi elinizden alınıncaya kadar kaybedersiniz.insan yetinmez, asla takdir etmez. sadece tüketir.
dikkatli olun ve kendinizi,alanınızı,özgüveninizi,aklınızı ve duygunuzu koruyun; sizden beslemeyi kendine hak gören narsistlere karşı özellikle.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyilik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim