bir ece ayhan şiiridir. bence türk edebiyatının en güzel düzyazı şiirlerinden biridir.

yalnızlık tasvirini nefis anlatmış ece ayhan. ona halüsinasyon gösteren bir yalnızlık.

elli yaşlarında bir cadının çekmecesinde yaşıyorum, çivilenmiş. –gerçekten, yaşıyor muyum acaba? mevsimin ne olduğu bilinmiyor ve ben pek üşüyorum.

hani insan hayatta bazı süreçlerden geçer ve hiç bitmeyecek gibi hisseder ondan korkar hepimiz yaşarız bu anları.

yazıklandığımdan değil. geçmicek diyedir kaygılanıyorum. u.

ilenç. işte beni bu selenli harfiyle hiç bırakmıcek olan ilenç, gittiğim her yere götürdüğüm, gittiğim görünmeyen köpeğim ilenç. –kim benimle arkadaşlık edebilir? kim? o keşiş’in kanını taşıdığım söyleniyor ve durulmaz bir çalkantıyla oradan oraya koşuyorum yalınayak ve küçücük çenemde büyük bir ben, kapalı güzelliğimle tanınıyorum hâlâ. lekesi gibi u.

çiçek. çiçek satıcılığıyla başlamışım serüvenlerime. iplere dizili çiçekler ve çocuklar, gül kurusu. ama nasıl da büyülüymüşüm o zamanlar, bir pericik yüzünden bakılamazmış. boş arsaları vardır yaz gecelerinde hafifsi malta hummalarının. kış gecelerinde de sonsuz beberuhili sanrıların harabeleri. sonra taştan geçit. elli yaşlarında bir cadının çekmecesinde yaşıyorum, çivilenmiş. –gerçekten, yaşıyor muyum acaba? mevsimin ne olduğu bilinmiyor ve ben pek üşüyorum. gibi u.

… çiçek satıcılarının o sürgününde kudüs’e gitmiş, çalar saat’e yerleşmiştim.. bunları anmak, anmak bile istemiyorum ki.. bitivermişti hemencecik biriktirdiğim paralar çiçek karşılığı.. bunca uzak izmir’ler rehnedildim ben burada. bu bir fotoğrafın arabı olsun benden, eline geçecek mi bir gün? ibranca öğrenimi yaparken bir boliçede görünmeyen köpeğimle çektirdiğim. ıssız ve korkunç. yapraklarını dökmüş ulu bir ağacın altında bir kanepeye incelikle ilişmiş olarak. – yazıklandığımdan değil. geçmicek diyedir kaygılanıyorum. u.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir fotoğrafın arabı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim