liberalizm ve kürt milliyetçiği çizgisinde yayın yapan, abd'den fon desteği aldığı iddia edilen internet sitesi.
devamını gör...

bianet’in sadece 2021 yılında 434 bin dolarlık ödeme aldığı görülürken, 2019-2021 arasındaki üç yılda kurumun sıda’dan toplamda 1.8 milyon dolarlık destek gördüğü ortaya çıktı.

bianet'in sitesinde ise en alt kısımda küçük harflerle “bu web sitesi ıps iletişim vakfınca isveç uluslararası kalkınma ajansı (sıda) desteğiyle yürütülen, ‘haklar için habercilik, haberciler için özgürlük’ -kısa adıyla bia3 - projesi kapsamında yayınlanmaktadır. bu web sitesinin içeriği yalnızca ıps iletişim vakfı'nın sorumluluğundadır ve hiçbir biçimde sıda'nın tutumunu yansıtmamaktadır” ifadelerini kullanılması dikkat çekti.

ayrıca türkiye insan hakları vakfı’na da “işkence görenlerin rehabilitasyonu” amacıyla 793 bin dolarlık ödeme yapıldığı da aktarıldı.

öte yandan şiddet gören kadın haklarını savunan mor çatı kadın sığınağı vakfı’na da 597 bin dolar, kadının insan hakları yeni çözümler derneği’ne 553 bin dolar, anne çocuk eğitim vakfı’na 347 bin dolar, (açev) kadın adayları destekleme derneği’ne (kader) 157 bin dolar, kamer vakfı’na da 2021 yılı içersinde 542 bin dolar aktarıldığı görüldü.

sadece sida’nın türkiye içerisinde 2021 yılında 19 milyon dolarlık destek sağladığı belirtildi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim