son dönemin eğilimi. utanma duygusu olmayınca...
devamını gör...
şimdi'ki aklım olsa kesınlıkle bedelli yapardım kimin ne dediğide umrumda olmazdı.
devamını gör...
normaldir. ne var ki bunda.
devamını gör...
enteresan tespitimsi gerçekten.
günlük hayatta "erkeğim diye dolaşmak" gibi garip bir çaba sarfettiğimi zaten hatırlamıyorum da bundan sonra daha dikkat ederim ayol.
devamını gör...
eğer mesele vatana hizmetse, parayı verenin daha çok hizmet ettiğini düşündüğüm konudur. er statüsünde orduda görev alan kişinin askerlik süresi boyunca devlete maliyeti ve hizmetinin niteliği düşünüldüğünde bu açık seçik anlaşılır.
devamını gör...
gezer tabii herkes sizin kıt zihniyetinize ayak uydurmak zorunda mı ? (bkz: envatansversensinkanka)
devamını gör...
bedelli yapıp erkeğim diye dolaşmakta bence bir sakınca yok ama bedelli yapıp "devlet için asarız keseriz" diye dolaşmak komik. bunu yapan bir grup var. ocakları falan var.
devamını gör...
önceden tersini düşünüyor olsam da şimdi hak veriyorum bu adamlara. ama yukarıdaki yazarın dediği gibi; "reis bizi afrine götür" pankartı açıp askerliği de bedelli yapmak pek erkekçe değil.
devamını gör...
böyle şeyleri askerlik yapmayanlar söyler, yapanlar para vermenin hiç değilse değer kattığını, diğerinin komple devlete zarar olduğunu bilir. sonuçta siyaset sıkıştıkça sonucu belli operasyonlara gönderilen uzmanlar dışında karargahtan çıkan yok zaten. yaptığın mıntıka zaten kendi pisliğin. 6 ay boyunca orada olduğun için yapılması gereken temizliği, orada olduğun için yapılması gereken işleri yapıp geri geliyorsun. orada olmasan o işler de olmayacak. acemi birliği eğitimi 20 yaşında herkese verilse yeter. 30 yaşında adama acemi birliği eğitimi verip zatürre edip göndermenin kimseye faydası olmaz çünkü döndüğünde yapacağı işi var ve aksıyor bu saçmalıklarla.
devamını gör...
o zaman batının güzel bir yerinde askerlik yapanlar da erkeğim demesin.doğuda zorluklar arasında bir ejderha eksik olan yerlerde askerlik yapanlar adamın dibi olsun.erkeklikle bağlantı arasa herkes birbirinden üstün çıkar.
devamını gör...
2014 te, şimdiki gibi 1 ay dahi gitmeden, bedelli askerlik yaptım ve dolaşıyorum. askerlik yapan birçok kişiden daha verimli bir askerlik görevi yaptığımı düşünüyorum.
devamını gör...
t: erkekliğin askerlikle ölçülmesi durumu.

vay be erkek olmak kriteri askerlikle ölçülüyor. bu ne sığ düşüncedir. erkekliğin kriteri olmaz ama her yetişkin erkek evine bakmalı, çocuklarını kimseye muhtaç etmemeli, onları okutmalı, dik durmalı, kimseyi hor görmemeli, kimseye boyun eğmemeli, konu erkek olunca erkekle sınırladım ama kadınlar da böyle olmalıdır. bir erkeğin yapması gereken böyle böyle çok şey sayarım ama zaten biliyorsunuz. erkekliği sadece askerliğe sığdıran kafalar bunları anlayamaz, anlasa zaten erkekliği bu kadar askerliğe bağlamazdı.
devamını gör...
kız verilmeyecek tipler.
devamını gör...
askerliği bedelli yapmayanlar erkekliklerini (ne itici bir söylem) neye göre belirliyor? çarşı izni kovalayıp, dayatılan disiplin adı altında üstlerinize karakteri hırpalatıp, pek çok şeyin hasretini çekip, birkaç tane de afili silahla tuhaf fotoğraf pozları verip evinize dönüyorsunuz. neyin egosu bu? sizi askere alan aynı devletin para ödeyerek bu döngüye girmeme seçeneği sunduğu kişilere de öfke kusuyorsunuz. o erkekliği (?) sisteme, devlete neden yapmıyorsunuz?

ben erkek olsaydım kesinlikle bedelli yapardım. profesyonel askerlik harici askerliği saçma ve gereksiz buluyorum. bu erkeklik mücadelesi veren grup kendi içinde de bir takım kollara ayrılıyor. şimdi askerlik süreleri değişti. mesela önceden 15 ay yapan 6 ay yapanı erkek saymazdı. 6 ay yapan da bedelli yapanı. 6 ay kısa dönem askerlikle sanki şemdinli’de bordo bereli gibi görev yapıp dönmüşcesine erkeklik (?) kasanlar var. ne komiksiniz.
devamını gör...
en azından bazıları gibi babamız mecliste diyip cürük raporu almıyoruz. hatta ve hatta testis kanseri ile cürük raporu alıp bir yıl sonra cocugum doğmadı. ve hatta bu sözde hastalık ile ilgili tedavi süreci bile görülmedi ama olsun rabbim şifa verdi. bu belgeler mi bi rabbim bilir başkasınında bilmesine gerek yok zaten.
(bkz: ahmet burak erdoğan)
devamını gör...
bitmedi ulan şu kirilgan erkekleginiz.
devamını gör...
ötekileştiren başlıktır.
devamını gör...
sen kaç aylıksın? nerede yaptın? söylede birleşip bir erkek olma matrisi hazırlayalım. hesap kolaylaşsın. sonradan muhtelif platformda teste kadar gider bu iş.
tıkla ne kadar erkek olduğunu gör. askerlik yapmayan ve bedelliler teste uygun değildir. çünkü onlar erkek bile değildir!

girdiler: askerlik yapılan ay, askerliğin yapıldığı bölge, il, bölük, kıdem.
sonuç: biz böyle erkek görmedik. hele o helikopterden helikoptere atlarken değiştirdiğin şarjör! tebrikler sen tam bir makinesin.
tüm hakları saklıdır.

edit: bsg.
devamını gör...
bedelli yapamadım ki şöyle gezeyim erkeğim diye
devamını gör...
74 kıbris harekatinda, türkiyeye her anlamda, tek yardım yapan libya da ne işi var türk askerinin, düne kadar iktidarın kardeşim esad dediği, sınırdaki mayınları temizleyip, vizeler kaldırılan suriye de, ne işi var türk askerinin, yıllar geçti, 23 cente koreye gönderilen türk askerinin, ne işi vardı kore de. elbette vatan savunması kutsaldır, ama boş hamasi nutuklara gerek yok. boş nutuk atanda mecburen, parası olmadığından, yasal yollar henüz oluşmadığından uzun dönem askerlik yapmıştır. ayrıca vicdani retçileri de kutlamak gerekir. keşke bütün dunya vicdani retçi olsa da, savaş çıksında insanlar birbirini öldürsün diye eğitilmeseler...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bedelli askerlik yapıp erkeğim diye dolaşmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim