keşke gerçek olmasaydı diyorum babam hala yanımda olsaydı diyorum. hala gittiğine inanamıyorum. keşke kapıyı çalıp gelsen bakın ben gitmedim desen. allah kimseye yaşatmasın.
devamını gör...
başınız sağolsun, mekanı cennet olsun babanızın.

5 sene oldu benim babam gideli. onun her zaman oturduğu bir koltuk vardı odaya her girdiğimde sanki orada görecekmişim gibi gelirdi. insan alışıyor maalesef üzerinden aman geçince.
devamını gör...
kardeş payı dizisinde çok güzel bir sözle tanımlanmış durumdur.

"insanın babası ölür mü?"

devamını gör...
''sizin hiç babanız öldümü
benim bir kere öldü kör oldum
yıkadılar aldılar götürdüler
babamdan ummazdım bunu kör oldum''


c.süreya
devamını gör...
başa gelene kadar aklınızın ucundan bile geçmiyor.

sonrasıysa babanızla olan ilişkinizi göre değişen bir yıkım oluyor.
devamını gör...
o yokluk en çok ne zaman hissediliyor biliyor musunuz? kaybettiğiniz babanızın hüznünü, babanızla paylaşmak istediğiniz zaman...
devamını gör...
evet, baba ölünce toz pembe hayaller biter. ölmesin tabi.
devamını gör...
eksikliği yürek yakar. hayatı anlamsızlaştırır.
devamını gör...
ay hadi inş.

aşağılık, karaktersiz, sadece kendisini düşünen, çevresindeki herkese huzursuzluk veren, artniyetli, her koşulda haklı olduğunu düşünen ve o.çocuğu gibi konuşup yaşayan birisi olmasındansa geberip gitmesi en iyisidir. hayır işin garibi karakteri düzgün babaların erkenden gidip bizimki gibi o.çocuklarının deve gibi yaşaması.
devamını gör...
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, babamın, üzerimizdeki hakkını asla veremeyiz, bizi iyi yetiştirmek için, derler ya yemedi yedirdi,giymedi giydirdi öyle bir babam vardı.
sizde babanıza kızmayın, belki yaptıkları size yanlış gelmiş olabilir, belki sizi üzen davranışlar yapmış olabilir, yinede rahmet ile anın.
bazen af etmek huzur verir, sizde af edici olun.
öfkenizi atın üstünüzden, öfke size daha çok zarar veriri.
devamını gör...
(bkz: z kuşağı)
devamını gör...
baban ölünce, sırtın yorgansız kalır üşürsün. varlığın da kıymetini bilmeli insan. varken belki o kadar önemsemiyorsun ama gittiğin de burnunun direği sızlıyor. babanız ile anneniz ile normal şartlar da bir ilişkiye sahipseniz, onları kırmayın incitmeyin.
devamını gör...
daha ergen bile olamadan yaşadığım acı tecrübedir. psikolojimin ve hayatımın şekillenmesinde negatif etkileri çok olmuştur, hala derin izlerini taşırım.
devamını gör...
anneden hemen sonra ölürse, bir de çocuksanız hayata -100 strength ile başlarsınız.

bu penaltıyı telafi etmek için çok çalışmanız, ama gerçekten çok çalışmanız gerekir.

ömrünüzün ortasına geldiğinizde ise hala eksik kalan yanlarınızdan dolayı daha da çok çalışmanız gerektiğini düşünür, hayattan doğru düzgün zevk alamadığınız için kendinize kızarsınız..
devamını gör...
biri beni ne zaman şakasına denize itse babamın kaybı gelir aklıma.

17 yaşındayım. babam ankarada kanser tedavisi görüyor. babannem evi satmış, oğlunu bir kaç ay daha fazla yaşatmak için öğrendiği her şeyi pişirip taşırıyor. keçiboynuzları, ısırgan otları, kaplumbağa kanları. bense kiliste yatılı okuyorum, fen lisesine 4. olarak girmişim, denemelerde ise sondan 4. falanım.

müdür odasına çağırdı bir gün, dedim sıçtık; geçen hafta yurtta viski yuvarlamıştık kesin biri öttü. gittim odasına, içerde gördüğüm ama hiç konuşmuşluğumun olmadığı bir akrabamızla oturuyor. müdür, babanın yanına gönderelim bu dönem seni, dersleri düşünme dedi, olur hocam dedim. bu kadar iyilik beklemiyordum tabi bu dalyaraktan. şaşırdım. akrabam aldı beni, bindik otobüse gittik ankara'ya. akrabamla sıkıcı ve alakasız bir ısınma turu yaptık, saçma oldu ve sonrasında yol boyunca hiç konuşmadık.

sabah babannemin evine geldik, kapıda bir sürü ayakkabı, ben hala anlamıyorum. içeri girdiğimde tanımadığım bir sürü insan ağlıyor, sonra sonra tanıdık geliyor yüzler, ama hala anlamıyorum. arkamdan gelerek baban öldü diyor kuzenim ağlayarak. sonra diyorum ki abi arkamdan gelip itmeyin denize, üşüyorum.

çıkıp botanikte bir banka oturuyorum, bir sigara yakıyorum, 5 dakika sonra bir adam geliyor yanıma, monolog bir sohbetten sonra avrupa'da ibnelerin nasıl sikiştiğini anlatıyor, ''ayak tırnağından başlayıp saçının teline kadar yalıyorlar, yok böyle bir şey''.
devamını gör...
kısa süreli bir sağırlık yaşamaktır.
devamını gör...
9 ay oldu gittiği. özlem her gün artıyor.
devamını gör...
hayatımda bir şey değişmezdi.. kısa bir şok tan sonra alışırdım diye düşünüyorum.. seviyorum ama uzaktan.. yakından çok dek gelmedik çünkü
devamını gör...
işte şimdi büyüdün!..
devamını gör...
2015 kasım'dı ...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"babanın ölmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim