bu yaşıma gelsem de yapamadığım hareket. aslında bir şey demez ama yine de utanırım yapamam.
devamını gör...
bir uzvu diger uzvun üstüne atmak ilk ne zaman ayıp sayıldı acaba. mesela el el üstüne atmak da ayıp mı? saçma sapan şeyler.
devamını gör...
bacağı indirene kadar babayla uzun süreli bakışlar olur.
devamını gör...
(bkz: babiş)
devamını gör...
"biz babamızın yanında ellerimizi dizimizin üstünden kaldıramazdık, sen saman çuvalı gibi yayılıyorsun" cümlesinin muhatabı olmaktır.
devamını gör...
kimi ailelerde olan bir saygı göstergesi.

saygı, siz diye hitap etmekten ayrı, ileri ve bir noktada göreceli bir kavram.
ben babamın karşısında bacak bacak üstüne atarım, gerekirse yatarım. halamın oğlu babasıyla sigara içer, bira içer;ancak dayımın oğlu babasının yanında ağzını bile pek açmaz.

yetiştiriliş ve algı ile alakalı bir mevzu. tabii algı yetiştirilişi de etkiliyor. temel neden algı diyebiliriz. islamın anne baba kavramlarıyla yetiştirilen bireyler(?) saygıyı bacak bacak üstüne atmak/atmamak olarak tanımlayabilir;ancak daha serbest yetişen bir birey içinse saygı sadece sözlerle ifade edilir yada düşüncelerde hissedilir.

sonuç ve de tanım :aileler çocuklarını yetiştirirken belli ilkeleri, idealleri, tarzları dayatırlar. bu tarzlar saygı biçimi, yaşama biçimi vs. olarak açıklanabilir. bahsi geçen hede ise saygı biçimidir.


t:kişiden kişiye değişen bir saygı göstergesi.
devamını gör...
genel olarak alt takımı sağlam olan erkekler bacak bacak üstüne atamaz.babamın yanında hiç bacak bacak üstüne atmadım çünkü böyle bir şeyi denemek aklımın ucundan bile geçmedi,kardeş insanların bazı tikleri vardır geleneklerde tikleşebilir zamanla mesela bende boşu boşuna açık ışık görmeye dayanamam ve açık bırakanı uyarırım,kimiside ağız şapırdatarak yemek yiyenlere dayanamaz vs. insanlar hoşlanmıyorsa ve sizde yapmazsanız ölmeyecekseniz yapmayın çevrenize saygı duyun bu kadar basit.
devamını gör...
saygının sevginin şekle bürünmüş halleri.
gereksiz takıntılardır.
çevrene ana babana saygını göstermenin daha anlamlı yolları vardır.
mesela, insan gibi insan olmak.

kendi ayakları üzerinde duran, önce kendine sonra çevreye faydalı bir birey olmandan öte birşey istemez, beklemez ana baba senden.

bunu yap yeter, gerisi teferruat.
devamını gör...
saygı kazanılmaz hak edilir diye düşünüyor olsam da sanırım toplumun büyük bir kısmı için bu saygı göstermeye yaran bir durum. alışkanlığım olmadığı için pek yaptığım bir hareket değil ama ortalama 25 senedir her halimi gördüğü için de babamın bir tepki vereceğini düşünmüyorum. göreceli bir durum.
devamını gör...
sadece baba değil herhangi büyük biri bulunduğum ortama gelince yatar pozisyondaysam kalkarım bacak bacak üstüne atmam. benim için bunlar önemli detaylardır. ınsanlar arasında hiyerarşik bir düzen vardır. ben bu tip şeylerin bu düzeni hatırlattığını düşünüyorum.
devamını gör...
babam hayatta muhatap alacağım son insandır. kendisi insan olsuna ondan sonra benim bacağıma karışsın. aptal herif sinirlendim yine
devamını gör...
doğulu ailelerde asla yapılamayacak harekettir.
devamını gör...
anlamsızca saygısızlığa yorulmuş eylem. hayır babamın yanında rahat olamayacağım da kimin yanında olacağım?
devamını gör...
ilk kim bulmuş bu saçmalıkları dediğim şey.
devamını gör...
saygısızca karşılanan ama saygısızlıkla hiç bir alakası olmayan hareket
devamını gör...
benim yaptigim hareket. babam birsey demez. hatta bana ovguler yagdirir.
devamını gör...
babaya göre saygısızlık, çocuğa göre meydan okumadır.
devamını gör...
babamın fark etmeyeceği, etse de iplemeyeceği oturuştur. çünkü saygı göstergesi değildir oturuş, yatış.
devamını gör...
benim ailemde asla önemi olmayan bir eylem. bacak bacak üstüne de atarım, koltuğa da uzanırım. babam böyle şeylere takılmaz çünkü saygı bacak bacak üstüne atmayıp baban yanındayken diken üstünde oturmakla ilgili olan bir şey değil. ailemin yanında rahat rahat oturamayacaksam, evimde rahat edemeyeceksem odamdan hiç çıkmam daha iyi.
devamını gör...
tövbeler olsun bakan diye okudum iyi mi? süleyman soylu bizi ne paranoyalara sürükledin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"babanın karşısında bacak bacak üstüne atmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim