bayern
dortmund
leipzig
schalke
monchengladbach
wolfsburg
herta berlin

psg
lyon
monaco
lille
nice

roma
napoli
lazio
atalanta
fiorentina

sevilla
valencia
athletic bilbao
real betis
real sociedad

everton
west ham
leicester
wolves

porto
benfica
shaktar
dinamo kiev
ajax
psv eindhoven
beşiktaş
galatasaray
fenerbahçe
zenit
cska moskova




belki ilerde bayern, dortmund ve psg bu lige katılabilir, bilmiyorum ancak zaten avrupa süper ligi'ni kurmak isteyen büyük kulüpleri büyük kulüp yapan takımlar beşiktaş, lyon, zenit, ajax, porto gibi onların beğenmediği takımlar.

inter bu sezon cl gruplarında sonuncu olmuşsun, milan 10 yıldır şampiyonlar ligine gidememişsin, arsenal 5 yıldır yoksun şampiyonlar liginde, juventus beğenmediğin porto'ya rezil rüsva elenmişsin, liverpool 2-3 yıllık takımsın, barcelona atletico madrid ve tottenham bayern'e karşı oyun anlamında ezilmişsiniz, badcelona 8-2, tottenham 7-2, atletico madrid 4-1 yenilmiş bayern'e...
city ne tarihi var ne de şampiyonlar liginde şampiyonluğu var daha önce.
ellerinde yalnızca real madrid var.

bayern münih ve psg'yi tebrik etmek istiyorum. diğer kulüpler olmadan organizasyonun kaliteli olmayacağını bilerek katılmamışlar böyle bir oluşuma.

shaktar, roma, beşiktaş, napoli, zenit, galatasaray, ajax, porto, kızılyıldız, benfica, dinamo kiev olmadan kurulacak ligin tadı olmaz zaten.
devamını gör...
bence başlık yanlış. katılmayan sadece 2 takım var. bayern ve psg. belki bir de dortmund. kalanı katılamamıştır. çünkü davet yok onlara. davet gelse hemen katılırlar.

ayrıca ben türk takımı göreceğimizi düşünüyorum. çünkü sadece türkiye olarak bakmayacaklardır. orta doğu büyük bir pazar. bu pazarı es geçeceklerini düşünmüyorum. porto ve ajax'ın da kesin katılacağını düşünüyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"avrupa süper ligine katılmayan takımlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim