ooo bunu da yazayım. şimdi bu atina'ya mesela ingilizce athens deniyor ve aslında tüm bu isimler bilgelik, savaş ve strateji tanrıçası athena'dan geliyor.
zamanında atina atina olmadan önce, tanrılar kendilerine şehir seçiyormuş. böyle şehir seçip, onları kutsuyorlar ve kendi kutsal şehirleri ilan ediyorlarmış. atina'yı isteyen iki tanrı varmış: poseidon ve athena. aralarında baya kavgalar falan olmuş zeus da demiş ki "neden her iki ucu da ayrı bir sıkıntıya yol açacak bu kararı ölümlülere verdirip hayatlarının zehir oluşunu keyifle izlemiyoruz?"
bunlar inmiş aşağı gelmişler. iki tanrı da hediye vercek şehir de seçicek. plan bu. poseidon öne çıkıyor ve halka at hediye ediyor. diyor işte koşturursunuz falan. sonra athena geliyor ve zeytin dalı veriyor. diyor ki bu zeytini hem yersiniz hem yağunı kullanırsınız hem ticarete atılırsınız. tabii garibim ölümlüler bunu mantıklı buluyor ve athena'yı seçiyor. rivayetlere göre de bundan sonra poseidon sinirleniyor gidiyor şehri su altında bırakıyor. yanlış bilmiyorsam şehirde böyle güzel bir tepede poseidon tapınağı var. işte o tapınağı da poseidon sinirlenmesin ya da siniri dinsin diye yapmışlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"atina şehrinin hikayesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim