devam gençler, doğru yoldasınız.

ayrıca yobazlarla tartışmaktan da vazgeçin; çünkü iq düştükçe inancın arttığı ve radikal bir hal aldığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey. buna ek olarak backfire effect syndrome da söz konusu. yani yüzde yüz doğruluğu kanıtlanmış tezlerle bile bazı insanları inandığı fikirlerden vazgeçirmek imkansızdır.
devamını gör...
sorgulayın bunu artislik olduğu için değil ona inandığınız için yapın. iyi insan olmak için çabalayın ve ne olursa olsa her görüşe saygılı olun. bu başlıktaki saygısız kişilik gibi olmayın lütfen. hayatı anlamdırmaya olan çabanızı karamsarlık ile birleştirmeyin. varoluş sancılı süreçler dilerim.
devamını gör...
(bkz: madem ateistsin tüm maymunları say)
devamını gör...
sen bana bu soruyu sormadan kendini inancın olan şeye inandırmışsın genç!
benim inancıma göre, tanım: sen dinsiz ve ataistsin.
ve senin kendinden var ettiğin inanca göre ise! ben senin için aynı tanımı ifade ederim.

o nedenle sevgili genç kardeşim, sana vereceğim tavsiye şu!! o zavallı beynini kendin ve herşeyin faydası için yormanı dilerdim.
zira inancımın yarı-somutlu tüzüğünü çürütecek mucadelen, tarafımca ne denli bir ahmak olduğun kanıtıdır.
devamını gör...
su önce soğuk ama girince alışıyorsun.
devamını gör...
matematiğin ve algoritmanın babası al harezmi dindar bir müslüman fiziğin babası isac newton dindar bir hristiyandı ama bu bilimlerle en çok hava atanlar ateistlerdir. kibirli insan müslüman kalamaz. bilim tevazunuzu artiriyorsa müslüman kalın yok kibrinizi artırıyorsa kâfir olun.
devamını gör...
araştırmak ve öğrenmek için okuyabildiğin kadar oku asla birilerine karşı argüman sunmak için okuma.
devamını gör...
ateizmin kapılarının önünde durmuş, yumruklasam mı yoksa hafifçe bir tıklatsam mı diye düşünmeye kadar gelmiş kişiler, eğer araştıran, sorgulayan kişilerse hiçbir tavsiyeye ihtiyacı olmayan kişilerdir.
devamını gör...
niyet etmeyi unutmayın
devamını gör...
uzun süre din konusunu bir takıntı haline getirmiş bir genç olarak vereceğim tavsiyelerdir.cok uzatmak istemiyorum iki tavsiyem var birincisi etrafinizdaki insanlara kader kavramını sorun,bu kavrami mantıklı bir sekilde aciklayacak bir tek insan bulamayacaksiniz eminim.ikincisi şu inanirsam ne kaybederim geyiğini yapmayın, çok şey kaybedersiniz.kendimizi tanımladığıniz kavramlar düşünce yapımiz icin önemlidir.inanc denilen seyin "inanirsam ne kaybederim ya " gibi bir geyikle karar verilecek birşey olmadigini dusunuyorum.neyse bu kadar munaffiklik yeter bugün.
devamını gör...
eşikten atlayın.

'inançlarınızı kalıplaştırmayın. şuna ya da buna inanmak ya da inanmamak zorundayım gibi. ben birçok şuna ya da buna aynı anda inanıyorum bazen de inanmıyorum. illa bir tercih mi yapmalıyım? *' şeklinde tavsiyede bulunup uzaklaştığım başlık.
devamını gör...
buna en çok annen üzülecek.
bir daha düşün.
devamını gör...
kanal 7 hz. yusuf dizisindeki ses ve tonlamayla; allahın selamı üzerinize olsun...

enine çizgili, cepli tişört giyen babanı düşündün mü? o, buna çok üzülecek. kütüğünüz yozgat, bir daha düşün...

allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun...

hz. yusuf mode off.

ya gün içerisinde hz. yusuf gibi konuşuyorum bazan çok komit oluyo.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ateizm eşiğindeki gençlere tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim