askerliğini yapmış olan yazarların sahip olduğu anılardır. mesela direğe 100 defa emret komutanım diyen arkadaşım olmuştu.
devamını gör...
2018'de askerde sünnet olan bir arkadaşım vardı.
devamını gör...
acemi birliğinde gece italyan çukurunda kebap-lahmacun sofrası kurmuştuk. evet doğru bildiniz yemekte kapuska vardı.
devamını gör...
klubesi olan ancak yok sayılan büyük sayılabilecek bir garajın silahsız nöbetinde gece vakti karanlık kısımlarda voltalarken enteresandır farkedemediğimiz devriyenin gelmesi ile apar topar tekmile koşmamız ve komutanın ne yapıyorsunuz siz karanlıkta demesi ve bizim cevap olarak hiçte gerek olmayan bir mühitte kamufle oluyoruz komutanım dememiz.

kimden kamufle oluyorsunuz sorusuna karşılık her türlü tehlikeden ve kem gözlerden komutanım cevabı ile kopan 15 saniyelik kahkaha tufanı ile anlık gösterilen ciddiyet.

komutanın giderkenki hıhhahahahhamhmıhnah bakışı vardı ki anlatılmaz.
devamını gör...
saat 23.30 olmuş acemi birliğindeyiz. laz bir arkadaş hadi bir sigara içelim dedi. komutan falan gelir olum boşver dememin ardından kendine emin şekilde:
- bu saatte komutan gelirse tüm koğuş (130) beni siksin.

demesiyle komutan girdi koğuşa:

-5 dk içinde herkes ictimaya insin, eşofmanlarla!

komutan çıkar çıkmaz tüm koğuşta beyler 1. benim, 2. benim diye kahkahayla karışık gırgır döndü. her neyse olay bu değil.

aşağı indik meğer zehirlenme olayı olmuş. bizim bolukten de bir iki kişi komutana gitmiş durumu anlatmış. midem ağrıyor tarzında. kelimelerle anlatılamayacak bir ufuk başçavuş vardı. geldi, sigarasını yaktı... dikkatli bakın dedi. eliyle nah çekti ve bu kaç dedi. herkes 1 komutanım dedi. tamam kimse zehirlenmemiş diyerek arabasına bindi gitti adam.
devamını gör...
çok kısa bahsedeyim;
parayı alıp bankamatikten yatırana kadar canım çıktı. 30 bin lira sonuçta parça parça koymak zorundasın para haznesine. yordu biraz.
ondan sonra terhis belgesini almaya yürüyerek gittim. kışlasız bedelli
devamını gör...
istanbul'dan doğubayazid'deki birliğime 20 günde varabilmiştim. ktm , ktm gezmiştim.
neyse oraya varınca bir süre sonra karakollara dağılmıştık.
karakola daha ilk ayak bastığımda önüme bir kağıt getirmişlerdi.
kağıtta cenazemi almaya kim geleceğini, eşyalarımı kim alacağını, bizimkilerin telefon numaralarını falan doldurmuştum.
o zaman içim bir tuhaf olmuştu.
devamını gör...
bir asker arkası kafesli devriye arabasında kilitli kalmıştı. bu alan şüphelilerin konulduğu alan olduğu için içerden açılmıyor. telefon olmadığı içinde asker kimseyi arayamıyor. bağırıyor falan ama sesi de duyulmuyor tabi. birlikte uzun bir süre askeri aradılar. sonra sesini duyup açmışlardı kapıyı.
devamını gör...
15 temmuz 2016 demem yeterli sanırım.

iliklere kadar hissedilen yaklasık bir hafta!

görev:tüm postası.
devamını gör...
maalesef olmayan anılardır. bizim de vatanımız. ama uzvumuz eksik diye koruyamıyoruz bu vatanı. hiçbir erkeğe borçlu kalmak istemezdim sırf bizim yerimize de askere gidiyorlar diye.
devamını gör...
yok. umarım hiç de olmaz. hayatım boyunca selam vermeyeceğim, oturup iki kelime etmeyeceğim insanlarla 6 ay altlı üstlü uyumak, askeriyenin lüzumsuz işlerine köle gibi koşturulmak, işten kaytarmak isteyen vasıfsız komutanların götünden uydurduğu dede-torun muhabbetlerine maruz kalmak ve ömrümden 6 ayın daha zorla gaspedilmesini is-te-mi-yor-um!
devamını gör...
o kadar çok anım gözlerimin önüne geliyor ki . kelimelerle duygu mu tarif edemem ; ayak kokusu , ter ve binlerce erkek .
devamını gör...
banka dekontuna kaşe vurdurup çıktım.
devamını gör...
gece nöbetinde çaycının, thy boeing777’yi pkk drone’u zannedip ateş etmesi, komutanın da “ya uçağı düşürseydin gerizekalı” diye çaycıyı dövmesi.
devamını gör...
geçen yine tuvalet temizliyorum.
devamını gör...
bir gün köylünün biri karakola oğlak hibe edecek kesilip yenilecek. ertesi gün henüz oğlak gelmedi bekliyoruz. tabi ben de aşçıyım iş başa düştü bekliyoruz. o gün devriyeye çıktım şansa bak küçükbaş hayvan hırsızlığı olmuş. köy köy bize oğlak getirecek şahısları kovalamıştık. delil yoktu, muazzam bir inkâr tekniğiyle kurtulmuşlardı.

(hayvanları çalınan şahsın ahırına bir gün önceden gidip pazarlık yapmışlar ve isimlerini farklı beyan etmişler.)
devamını gör...
yapsak da yazsak dediğim. 6 ay koşu şınav mekik ne nefes açar be...
devamını gör...
eğitim alanınında sırada bekliyoruz. komutanın biri gelip orman mühendisi var mı diye sordu. bir kişi orman el kaldırdı. aldılar elemanı gittiler. 4 saat sonra geldi eleman. 4 saat çapa yaptırmışlar elemana.

askerde en güzel iş hiçbir şey bilmemek.
devamını gör...
6 ay askerlik yapmış biri olarak; 12 ay askerlik yapan bölükteki çocuklara, 18 ay askerlik yapmış olan babama ve 48 ay askerlik yapmış olan dedeme hürmetten anlatmaktan imtina ettiğim fakat 30 gün askerlik yapan arkadaşlarımın şevk ve hevesle anlattıkları askerlik anılarını keyifle dinlediğim anılar.
devamını gör...
45 kişilik konteynıra girerken kesif ayak ve apış arası kokusundan gözlerin yaşarması.

nefes almak imkansızdı. o yüzden konteynıra girmeden önce nefes egzersizi yapardım.

bunların ötesinde sinekler...

sinekler gözlerimizin ve ağzımızın pınarından susuzluklarını giderirdi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

o kadar yoğun bir sinek nüfusu vardı ki kovmak imkansızdı. sineklere komple teslim olmuş kahraman askerlerdik.

bir çok silah arkadaşımızı toprağa verdik.

şimdi askerlikte ne var?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların askerlik anıları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim