bize de inecekti ama son anda iniş takimlarinda arıza meydana geldi. olsun sonuçta hepsi bir. allah var.
devamını gör...
amacımız ney yani bu başlığı açmakla; kitaptan kastının kuran olduğu apaçık peki bu kitabın araplara değil tüm insanlığa inmiş olduğunu bildiğin halde neden tecahülüarif yaparsın.
devamını gör...
aynen 2. tanımda zikredildiği üzere, amacınız ne bu başlığı açmakla. valla bazen şu gereksiz şeylere bile tanım girdiğim için kendime çok kızıyorum. millet aya çıktı edebiyatını yapanlarla, islamı gece gündüz eleştirip hala deve idrarı mevzusunu ısıtıp ısıtıp öne süren güruh, aynı güruh. aya attığınız roket bizim başörtülere mi takıldı anlamadık ki? bu ne saçma bir zihniyet. ama duur, sizin nutuğunuz varya kardeşim, gökten indiği sanılan ^haşa^ kitapları siz kabul etmezsiniz. ne diye türklere inmedi diye bu kadar alındınız ki. valla türklerin israiloğullarıyla bir bağlantısı olduğunu düşünmeye başladım son zamanlarda. isyan küfür alaya hafife alma her türlü şey bizde.
devamını gör...
peygamberler yoldan çıkan milletlere sık gönderilirler, yahudiler buna örnek verilebilir. onun haricinde her millete bir peygamber gönderilmesinin nedeni dinin tebliğidir. araplar'a peygamberlerin en yücesi gönderildiğine göre araplar zamanında ziyadesiyle yoldan çıkmış bir milletti ki cahiliye dönemi'ni şöyle bir okursanız buna katılırsınız.
devamını gör...
bozuk toplumlara dur ihtarı vermek maksadıyla indiyse, arapların sorunlu olmasından kaynaklıdır, sonra herkes sorunlu olmuş, e normal.
devamını gör...
peygamberlik arap çobanlarının baba mesleği, ondandır. hem çoban hem peygamber olmayan kaç kişi var ki.
ha işin bir de öteki yanı var. kimseye kitap indiği falan yok da, yazı, kitap nedir bilmeyen göçebe bir kavme kitap inmezdi, inse de kaybolurdu göçler sırasında herhalde
devamını gör...
gökten kitap inmesi nedir yahu? normal bir şeymiş gibi öne sürülebiliyor bu inanç; oysa aptallık ve cehalet karışımı bir şey bu. deli denilen ve kapatılan insanları düşünüyorum bazen. gökten kitap indiğine inanan insanlar neden deli olarak kabul edilmiyor da saygın insanlar olarak yüceltiliyor, hiç anlamıyorum. ölü dirilir, ay yarılır, göğe yükselirler, tanrı ile konuşulur, dokunarak hastaları iyileştirirler, kızıldeniz yarılır vesaire. içerideki delileri düşünüyorum; daha sonra dışarıyı düşünüyorum. çok ilginç...
devamını gör...
bize ateşten topraktan falan geliyordu vahiyler.
devamını gör...
buradaki mağaralarda yer yoktu. hepsi gerilla dolu.*
devamını gör...
orhun kitabeleri ne o zaman diye sorarlar adama kardeşim.
devamını gör...
türkler o vakitler göçebe abi
allah kordinatları ayarlayamamış olabilir.
orta asyayı targetlıyor
bi bakmışsın anadoludalar anladın mı
hop bi bakıyosun viyanaya gitmişler
allahı da anlıyorum
işi zor.
devamını gör...
araplara da kitap değil vahiy inmiştir. sonra o vahiy sahabe osman döneminde kitaplaştırılmıştır. cahil cahil konuşmayın.
devamını gör...
türkler araplar kadar pislikleşecek bir topluluk olmadı.

ya da

semavi dinler ortadoğuya özgüdür. din gönderilecek bir toplum var ise o toplum yoldan çıkmıştır.
devamını gör...
bir merak cümlesi. lütfi bergen'in "hanif türk gök millet" kitabını okumanız tavsiye olunur.
devamını gör...
türkler akınlarla meşgulken cereyan eden olaylar
devamını gör...
bahsedilen kur'an ise bütün insanlığa inmiştir.lafzi arapça dili allah cadir.
ne yani allah araplara kitap indirditürkler e indirmedi çünkü araplar üstün ırk bunu mu düşünmeliyiz böyle mi sacmalamaliyiz anlamadim.
devamını gör...
çünkü peygamberlik, orta doğu sami/semitik din geleneğidir. sami ırkı(yahudiler ve araplar) dışındaki milletlerde "tanrı'dan vahiy alan, haber ve kutsal kitap getiren peygamber" diye bir kavrama rastlanılmaz. kur'an-ı kerimde "anlayasınız diye kur'an'ı arapça olarak indirdik." tarzında tonlarca ayet var. sami halkların dini ve siyasi liderlerine "peygamber" deniliyor, peygamberlik öyle çok da matah bir şey değil. olay aslında çok basit: romalılar'da imparator/sezar, persler'de şehinşah, türkler'de şanyü/tanhu, japonlar'da şogun, samiler'de ise peygamber...
kur'an'da yahudiler ve araplar dışındaki toplumlara ait peygamber ismi geçmez. kur'an'da biri hariç adı geçen kişiler yahudi liderleri, kralları, peygamberleridir. zaten yahudiler ve araplar; babaları bir, anaları ayrı iki kardeş millettir. nitekim her ikisi de sami ırkındandır.
devamını gör...
internet zayıf buralarda.
devamını gör...
kitabı yazan türk diyorlar.
devamını gör...
ara sıra akla takılan durumdur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"araplara kitap inip de türklere inmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim