bir iki cümle de benim eklemek istediğim açıklamadır.

yazarımıza bir çok defa zeytin dalı uzatılmasına, hatta benim "gün birlik günü, haftaya ben konuk olayım programına, takma gel" yaklaşımıma rağmen, bir isyan ateşi harlama girişimi mevcut.
ne diyelim, buna da peki *

ancak, kimseyi zan altında bırakmadan naçizane bir uyarıda bulunmak isterim : fake hesap kullanımı ve buna bağlı olarak, bir takım amaçlar için toplu hesap açmak, geri dönüşü olmaksızın ban sebebidir.
umarım böyle girişimler olmaz.

alt tarafı radyo dinleyip biraz goygoy yapıp kafalarımızı dağıtacağız,

(bkz: bu ne tantana kardeşim)
devamını gör...
faşizan yönetimin basın açıklamasıdır.
bunu ilgili başlığa da yazabilirdi, ama yok, öyle beklenen ilgiyi görmez, çünkü kıyas göz önündeyken haksız daha kolay belli olur.
devamını gör...
iyi ve tatminkar bir açıklama olmuş. zaten bu tarz insanları anlayamıyorum. biraz geniş takınılması gerekli. bir program yapıyorsun, başarılı olacak diye bir şey yok, zorlamaya da gerek yok.

yapsınlar yine dinlerim dinlemem demiyorum şahsen ama bu olaylar aklıma şu dizeleri getirdi: hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. bu olayın sözlüğe zarar vermekten başka bir şeye yaradığı yok.

hakkını ara, mutlaka ara ve bul. ama bunun yeri burası değil ne yazık ki. adam toplayıp dövdürücem diyen liseli cimadan farkınız kalmıyor. moderasyon yine de emek veriyor, güzellemek için de söylemiyorum. hepimizin şahit olduğu tonlarca şey yaptılar. hakkaniyetleri konusunda bir şey de diyemem. ama başlığı başa almadı diye ya da süreyi uzatmadılar diye linç edilmelerine karşıyım. pire için deveyi yakmaktan başka bir şey değil yapılan ve bu pire sadece bir radyo programı.

bunu para için yapmadıklarını söylüyorlar fakat zaten bir şeye gönüllü olmak, olumlu olumsuz her şeyi çantana koyup gönüllü olmaktır. bunu dert edinmek gereksiz, çabuk yaşlanırsınız.
devamını gör...
konunun, bu kadar dallanıp budaklanmaması gereken durumdu. bu başlık sayesinde, bazı gerçekleri de öğrenmiş olduk. (bkz: ego savaşları). seninleyiz yoldaş.* supportgirl de yedirtmeyiz.*
devamını gör...
bence sözlük sahibi bu konulara bulaşmamalı. haklı veya haksız kısmından bağımsız olarak sözlük sahibinin böyle polemiklere bulaşmasına gerek yok. entry'ler aba altından sopa kokuyor. fazla amatörce yaklaşıyorsunuz. haksızlık varsa vardır yoksa yoktur böyle amatörlüklere gerek yok. sözlük sahibi burada her yazardan ve dahi sözlükten de bağımsız olarak profesyonelce yaklaşmalı, işe duygularını karıştırmamalı, herkesin gönlünü hoş tutmak zorunda olmadığı gibi herkese katı da davranmamalı. yazdın zaten bir önceki başlıkta gerekeni boş yere uzatmak ayrıca amatörlük.

ilk entry bambaşka bir amatörlük zaten ona müsaade etmem buna şöyle yaptırmam bir daha kendisiyle çalışmam aramızda şunlar oldu bunlar geçti bu nedir abi? kime kendini kanıtlıyorsun? ayrıca yönetim içi aranızda geçenleri burada anlatmak da ayrıca amatörlük.

not: bahse konu olan yayın sahibini tanımam etmem. objektif yaklaşmaya çalışıyorum ve sözlük yöneticilerinin bu amatör davranışları epey can sıkıcı duruyor. yoldaşı tenzih ederek konuşuyorum, yoldaşı yönetim kadrosundan saymıyorum.

yoldaşa da naçizane tavsiyem kendisinin patron olduğunu unutmaması. patron yöneticileri yönetendir. bu işlere karışırsa ortaya böyle şeyler çıkar işte.
devamını gör...
saçmalıyorsunuz bence. sakince oturun düşünün. kan kaybediyorsunuz. profesyonellikten uzak bir şekilde sözlük yönetmeye başladınız. eleştirilere açık olun ayrıca bütün tartışmalarınıza biz neden şahit oluyoruz. sevimsiz bir hâl almaya başladı bu durum bilginize
devamını gör...
çok uzadı artık bence. başta konu özelden çözülebilecekken sırf kaos için başlık açılması saçmaydı bir kere. umalım da bu son başlık olsun konuyla alakalı. ben bile sıkıldım.
devamını gör...
bu gece itibariyle bu konu hakkında son entry’mi girmekteyim. yayıncıların şikayetleri olduğunda bunu burada değil özelde paylaşması gerektiği, üslubuna dikkat etmeleri gerektiği özellikle dinleyenlere söylenilen cümlelerle(belirtmek istemediğim) beraber yönetim ve radyo ekibi arkadaşları, modlar dahil bir özür dilemesi gerektiğini düşünmekteyim. modların mesajlarını ifşa, clickbait tarzı başlıklar vs..
devamını gör...

aynı arkadaşımız gelip "ilk canlı yayın neden supportgirl? neden ben ya da bir başkası değil?" gibi sorularla da yordu bizi. yetmedi, supportgirl'e özel mesaj atarak, kendisine torpilli olduğunu söyleyerek yayın ekibimizin sinerjisini bozdu.

şaka gibi durum.* ergenlikten olsa gerek.


unutmadan, açıklama gayet yerinde oldu. ben zamanında demiştim demeyi sevmem ama yine de diyorum.*
devamını gör...
henüz kurulmuş bir sözlüğün girişimlerinin sözlük formatının önüne geçme sorunsalıdır. her gün radyo programları başlıklarına maruz kalmak istemeyenler, radyo sevmeyenler olabilir. bu husus biraz abartıldı diye düşünüyorum. sorunların yaşanması da tuz biber oldu.
devamını gör...
bu ergen atışması formatında başlayan ve moderasyonun olaya dahil olmasıyla devam eden sürece nokta dahi olsa yorum yapmayı düşünmüyordum ama gomercan'ın haklı itirazından sonra kendimi tutamadım.

henüz emekleme aşamasında olan bir oluşumda neden afişte benim ismim daha aşağıda diye kuliste kavga çıkaran çakma assolist tavrıyla yaklaşanların zerre kadar samimi olduğuna inanmıyorum. zaten bu popülist hezeyanlara ilk andan itibaren karşı olduğum ve bu tip şımarıklıklara en yüksek perdeden tepki gösterdiğim kısıtlı bir çevre tarafından biliniyor.

itirazları başlatan tarafın çevresine topladığı küçük hayran kitlesiyle sözlükte sinsi ama etkili bir klik kurduğu, kendisine eleştirel yaklaşım getiren yazarları gerek nickaltı gerekse başlık açma yoluyla taciz ettiği ve uçurulmasını isteyecek kadar linç lobisinin başını çektiğini gayet iyi gözlemliyorum.

itiraz süreci eğer kamuya açık bir şekilde yapılacaksa herşeyden önce etik kaidelere uyularak yapılmalıdır. moderasyonun özel mesajını ifşalayarak savunma argümanı geliştiren snob tavrı ilkeli ve etik bulmam imkânsızdır.
devamını gör...
ithamlara cevap :
resim çizmeye yeni başlamış bir çocuk bizdik. ilk kez resim çiziyorduk ve bize resim çizmeyi bırak dendi.
biz, bize destek olunduğunu zannederken, ''kalem de, kağıtta benim, istediğime resim çizdiririm.'' dendi.

her istediğimiz zaman ulaşabileceğimizi iddia edenler 2 gün mesajıma cevap vermedi. (mesaj kayıtları mevcut)
test için belirtilen gün ve saatte de ne gelebildiler , ne de gelemeyeceklerinin bilgisini verdiler.
sadece bunun geri dönüşü bile 2 gün sonra oldu..
biz yayın için henüz teknik problemlerle boğuşurken, insanlar yayın yapmaya başlamıştı.

kendileri aralarında bulunan irtibatsızlıktan , bu hatadan bahsetmiyorlar.
konuyla alakalı kişiler olarak ;
@gomercan ve @uykusuzkahve olarak aranızdaki irtibat sorunu yüzünden ben bir tam günümü çöp ettim.

çünkü biriniz bana yayın saati 22 derken, diğeriniz yayın ortağım @thekirpiks'e yayın saati 23 dediniz.
biriniz diğerinize ''sek ve ekibinin işi bende ben halledeceğim''diyorsunuz ama, sonra hata bizde , ben böyle demiştim yetişemediğim için sorun bende diyorsunuz. kendinizi 4 kişinin içinde savunamayıp suçlu bizdik derken,
kimmiş sözlük başlıklarında topluluğu arkasına alanlar ?!


topluluk desteğini kazanmaya çalışmak şakşakçıların işidir. ben hiçbir zaman kralcı, padişahçı olmadım.
bu sözlük içinde neler yaptığımı en iyi bilenlerden biri de yoldaş'tır.
yaptıklarımı da ortada değil, onun ve sizin kapısını çalarak yaptım.

sizler de benim böyle bir insan olmadığımı,
verdiğim emekleri, günlerce uykusuzluğumu, radyoya kattıklarımı ve önerilerimi yakından biliyorsunuz.
fakat haksızlığınızı ve hatalarınızı, görüşmelerimizde bana dillendirdiğiniz şekilde yapmayıp, topluluktan kaçınarak beni itham ediyorsunuz. kendi egonuzu yenebildiğiniz vakit ben uzlaşmak için ,
kötü bir insan grubu olmadığınızı bildiğim için burada olacağım.
biz gasp edilen emeğimizin karşılığını sizin problem çözme diye adlandırdığınız eylemle bulamadık.
sadece sevgili @uykusuzkahve ile yaptığım görüşme sonrası, sessiz kalıp yapacağı ayarlamaları sabırla bekleyeceğimi, problemleri çözebilme konusunda da , iyi niyetinde de ona güvendiğimi dillendirip görüşmeyi sonlandırdım.


aynı günün gecesi bir görüşme de torpil yapıldığı itham edilen sevgili @supportgirl ile yaptık. onunla problemimizin olmadığını dile getirdik. kendinin kafasına da buradan kalp atıyorum.
sevgili @supportgirl kendisini iyi niyetle, yönetimin yapma cesaretini gösteremediği şekilde ve yapıcı bir tonla ifade ederek, kendisinin de ;
''moderasyondan karşılık bulamadığında bana gelseydin tüm yayıncılar ile toplanır konuşur yeniden moderasyona giderdik yine cevap gelmezse o zaman sözlüğe taşırdık ''
şeklindeki düşüncesini dile getirdi. fakat biz görüşmelerimizde sonuca varamadık.
ben de istemeden onun adını bu olaya dahil ettiğimi bildirip özrümü diledim.

kıskançlığı olan bir insan olsaydım her yayıncıya tek tek özel mesaj atıp güzel program olduğunu dileyerek,
başarılarının devamını dilemezdim.
fikrinize zikrinizi alet edip, biz eylemleştiriyoruz zannedip inanmanıza gerek yoktu. lütfen!
yayıncılara attığım, onların da bana attığı güzel dilekler de kayıtlarım altında.
hatalarınızı örtmeye çalışırken yaptığınız girişimler bizi birbirimize düşüremeyecek !

ben bu zamana kadar hesabını veremeyeceğim bir şey yaşamadım.
işte halep, işte arşın !

@supportgirl radyo toplantısı günü attığımız bilgi maillerini yanlış okumuş olmalılar çünkü benim yayın saatim zaten 2 saatti şeklinde bilgilendirme yapınca kafamda ki sorun çözüldü.
bu durumda, bu konuda torpil yoktu.
sadece karşımızda ; okuduğunu anlamayan, yapıcı olduğunu zannederken kendi hatasını başkalarına yıkan, hata yaptığını kabul etmeyen, hatalarını gizleyip kurucu adminlerin de desteğini alarak yazarlarını/yayıncılarını suçlayan lügatlar dizerek ortalığı yanlışa bulayan radyo yönetimi vardı.
biz ilk başlığımızda bizden özür dilenmesi karşılığında çözüme gideceğimizi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşıp bir daha benzer sorunla karşılaşmama temennisinde bulunup devam edebileceğimizi dillendirdik.

bir de bizim ifşacı olduğumuz söylenmiş. *
bunu açıklamaya değer görmüyorum bile.
siz birbirinize güven vermeyen, kendinizi bize ifşalayanlarsınız.
bunu sana söylüyorum ama, bunu o bilmesin mantığı ile bana söylediklerinizi, bildiklerimi adamlık yapıp kellemi kesseler bile dillendirmeyeceğimin teminatını buradan da veriyorum. *

gelelim yayın dönemine. arka planın emeklerine haksızlık etmem. gerek @gomercan gerek @uykusuzkahve, o pek değerli zamanlarından boş anlarında bizimle ilgilenmeye başladıklarında, ciddi bir çalışma kaydettik. uzun süren teknik problemleri giderme çalışması için, artık program yapmayacak olsam da minnetle teşekkürlerimi sunarım.

ama ben bu işe kendimi verdim.
ben bu işe zamanımı, emeğimi verdim.
ben bu olayda gizli kahramandım.
bunu @uykusuzkahve çarşamba yayınında canlı yayında dillendirdi.
o uykusuzluğuma, o emeklerime,
sisteminize kattıklarım yenilikler ve daha daha fazla gösterdiğim özverime verilen değeri dünde bugünde gördük.
hakkımı helal etmiyorum.
hakkımı helal etmeyeceğim.

sanatçı kaprisi diye sıfatlandırdığınız olay, sanatçıların günümüzde de halkın arasına girip haksızlığa baş kaldırmasıdır.
sizler de yönetim kadrosu olarak, dikta yönetim şeklinizle bizim kellemizi alma gayretindesiniz.

bu hata olmaktan çıktı suç olmaya başladı. siz hatalarınızı kabullenmeyerek bizim emeklerimizi lime lime ediyor ve suç işliyorsunuz.
kabul edin ve özür dileyin.
erdemli olmak bunu gerektirir.

bir yönetim kadrosu olarak, bunu bugün yapmazsanız, yarın ardınızda kimseyi bulamayacaksınız.
ben şahsım adına bu sözlüğe değer verip yüceltme gayretine girerken bir beklentim yoktu.
bu işten para da kazanmıyorum.
bana bedava t-shirt'lerden de vermiyorsunuz. *
buna rağmen uykusuz kalıp didindiysem en az sizin kadar bu radyoda söz hakkı olduğum anlamına gelir.


amacım kıyas değil. ama siz bizim hakkımıza el uzattığınız sürece karşınızda duranlar olacaktır.
ben şuan bunu tek başıma yapıyorum.
onurlu duruşumu yıldıramayacaksanız.

işte kellem burada.
zaten dün tehdit de ediyordunuz.
buyurun uçurunuz.

süresiz uçurulan yazarların bile geri döndürüldüğü bu alemde , siz bana zarar veremezsiniz !

ben hak kılıcımı çektim. kellemi verme pahasına da kınına sokmayacağım.
sizler diz çöküp hatanızı kabul ettiğiniz güne kadar da tek başıma dimdik ayakta duracağım.

hayatı savaşlarda geçen bir er, 3 kirli ithama diz çöker mi sandınız..?
devamını gör...
dün olaylar başlayınca bu kadar büyüyebileceğini düşünmezken, bugün gelinen noktaya üzüldüm. kaos severim demiştim ama dışarıdan alırım, buradan o beklentim yok da demiştim. bunu söyleyip, bu kadar hızlı bunu yaşayabileceğimi nereden bileyim. üzdü.
bir elinizi yüzünüzü yıkayın, kendinize gelin gençler.
iki tarafında* kendince verdiği emek var ve herkes kendi emeğini ön planda tutup, asla geri adım atmıyor. böyle olunca da haklı haksız konusuna girmek gibi bir derdim yok.
fakat 3. göz olarak gördüğüm tek şey: olay inada binmiş artık ve bence bunu keşke kendi aranızda halledebilmiş olsaydınız.
devamını gör...
#471485 allah'tan durumum vardı da okudum. deli deliyi her yerde tanır. ceketin düğmesi kırılmasa iliklerdim vallahi. böyle azmi takdir etmemek mümkün değil.

mevzuya dair yazacaklarımı zaten başka bir başlıkta yazmıştım lakin bu iş kanserli hücreye dönmeye başladı. ego rot balans ayarlarına bir baktırın. bir de ego fren balataları ya da akslarının değişmesi gerekebilir. bu şekilde güvenli sürüş yapamazsınız. bir yerlere toslayacaksınız aman diyeyim.
devamını gör...
iki tarafta üzülmüş aslında hadi öpüşüp barışın emekler boşa gitmesin o kadar uğraşmışsınız. yönetimde uykusuz kalmış yayıncıda. ilk yayında bırakmak nedir ya çektiğiniz çileye değmez.
devamını gör...
yaşanan bir anlaşmazlığa ilişkin cevaplar içeren başlık.

anladığım kadarıyla ortada, taraflar arasında yaşanmış bir iletişim sıkıntısı var. nereden vardım bu kanıya? şuradan: sek'in diğer başlıkta yazdığı


ben yayın esnasında süremi 30 dk geçtim ve yayın sürem 1,20 dk falan oldu diye kapat artık şeklinde mesajlar aldım. sol framede en üste sabitlenmedi başlığım.


cümlesinden...

yayın saati dolduğu halde süre 30 dakika kadar aşılmış. burada 2 ihtimal var:
- sek, yayını kafasına göre uzattı ama yönetim için bunda bir sakınca olmadığından ses çıkarılmadı buna,
- sek, yönetimin bilgisi dahilinde yayını uzattı, yani uzatmasında sorun yoktu ama çok uzatması da istenmedi.

sizi bilmem ama en azından bana göre yönetimin her iki durumda da kendisiyle acilen iletişime geçerek ya "tamamdır, sıkıntı yok, devam edebilirsin. zaten sonrasında başka yayın yok" demiş olması ya "uzatabilirsin ama sadece yarım saat kadar" demiş olması ya da süreyi birkaç dakika geçtiği ve yayını kapatmak üzere konuyu toparlamadığı anda "süreyi fazla geçirme. şu kadar saat üzerinden konuşup anlaşmıştık. belki bir sonraki programı uzatırız duruma göre" demesi gerekirdi. yani açıkçası, benim yayınımın arkasında başka program olmasa ve yarım saati geçirdiğim halde ses çıkarılmasa, ben de devam etmeyi düşünebilirdim. bir anda "kapat çabuk" gibi sıkıştırılırsam da "ne oluyoruz yahu!" düşüncesine sürüklenirdim. yani konunun bu kısmında sek'in haklı olduğunu düşünüyorum.

başlık sabitlenmemesi olayına ise diğer başlık altında yazmıştım yorumlarımı. burada tekrarlamaya gerek yok.

kuzguncuktaki vişne'ye katılıyorum ve bu durum nedeniyle iki tarafın da üzüldüğünü düşünüyorum. eğer karşılıklı olarak bir kötü niyet yoksa (ki ben olduğunu sanmıyorum) çözülmeyecek bir problem değil sanırım bu.

ve bana göre, sek haklı olsa da sonuç şu: "eğer ortada çok uzun süren bir anlaşmazlık varsa, iki taraf da haksızdır" diye bir söz var. önümüzdeki saatler yahut günler içerisinde bu konu iki tarafı da memnun edecek şekilde çözülürse herkesin iyi niyetinden emin olacağız. yok eğer bu olay böyle uzayıp gider ve bu program bir daha yayına alınmazsa, en iyi ihtimalle en az tek tarafın, en kötü ihtimalle iki tarafın da burnundan kıl aldırmadığını, geri adım atmadığını ve uzlaşma yoluna gitmediğini anlamış olacağız ki, bu da uzun vadede 2 tarafı da haksız konuma düşürebilir bence.

***

özet geç diyenler için; olayın bu hale gelmesinden tarafları geçtim, dinleyiciler bile memnun olmadığına göre, işin tatlıya bağlanması gerektiğini düşünüyorum. sözlük için bir şeyler yapılmak isteniyorsa, bu tür durumlarda uzlaşmak da bunun bir gereğidir. kimseyi böyle şeyler için kırmamak, küstürmemek taraftarıyım.
devamını gör...
(bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
devamını gör...
apartman boşluğu ne la? ahahahaha. bunların leş muhabbetine yönetim de dayanamadı bence. isabetli karar tebrik ediyorum. bi de hakkımı helal etmiyorum, hakkın kılıcını çektim (ahahahahahaha) falan... ne kokluyosan ben de istiyorum kardeşim.
devamını gör...
olaylara hakim olup analiz etmiş bir yazar olarak ortada bir anlaşmazlık ve saçmalık olduğunu düşündüğüm başlıktır.

yahu kardeşim taraflar otursun birer karpuz yesinler birbirlerinin ağzına karpuz versinler sorun çözülsün.

haaa böyle herkes başlık açınca ne oluyor anlaşmazlık oluyor sinirler geriliyor. ayrıca efendi efendi programı dinleyip radyoda eğlenen insanlara yazık ve ayıp oluyor.

bir taraf içerik üretiyor diğer taraf içerik üretmemize imkan tanıyor burada sorulması gereken soru şu içerik kimin için üretiliyor ?
ben cevap vereyim bizim için üretiliyor.


şimdi ne oldu ben eğlendiğim bir şeyden mahrum kaldım.
ha umrumda mı değil tabi ki ben hep hayatta eğlendiğim şeylerden mahrum kaldım zaten alışkınım.

iyi günler herkese.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"apartman boşluğunun yayından kaldırılması hakkında" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim