kediniz varsa ona sarılıp hırıltısını dinlemek.
yoga yapmak.
devamını gör...
kolonya koklamak sakinleştirir,camı yada balkon kapısını açıp ,hava almak,hele kış ve soğuksa daha çabuk kendine gelirsin.
devamını gör...
çimlere dokun,toprağa çıplak ayakla bas.deniz havası al.
devamını gör...
atarax da fena gelmez.
devamını gör...
dideral. kalp atışını düşürüyor , titremeyi bitiriyor.
devamını gör...
dideral xanax falan işe yaramıyor :( bir zamanlar çok sevdiğim bir arkadaşıma yazsam iyi hissedecektim ama sonradan yaptıkları geldi aklıma daha da kötü hissettim. bu zamanlarda insana en iyi gelen şey sevgi çok iyi anladım
devamını gör...
nefes egzersizleri yapmak epey iyi geliyor.
devamını gör...
umut ve kendine güvenmek. seni ancak sen seversin sen koruyup kollarsın. sana senden iyi gelen yoktur
devamını gör...
anksiyete ile başetmede gösterilen bazı davranışlar vardır. bunlar:


1) içe dönem (withdrawal) : anksiyete yaratan olayların psikolojik olarak tehdit olarak algılanmaması.
2
dışa vurma (acting out) : anksiyetenin dışa vurularak yani,agresif davranışlarla boşaltımı.
3
bedene yansıtma : anksiyetenin bedendeki bir bölgeye yansıtılarak fizyolojik olarak ifade edilmesidir.
4)kaçınma : anksiyete yüklü yaşantılardan kaçınma yoluyla kontrolünün sağlanması.
5)problem çözme :anksiyetenin yarattığı durumlarla ya da olaylarla ilgili sorunların çözümünde uygun davranışları öğrenmektir.problem çözme bireyin gelişimini ve gerçekci kararlarını alması için anksiyeteden yararlanmasını sağlar. geçirilen yaşantıdan anlam çıkarma ya da uygun davranış ve becerileri öğrenme yoluyla bireyin kendini aynı sorunları yaşamaktan kurtarır.böylece, ilk dört maddede ki davranışların bireyin gelişimi ve olgunlaşması için uygun olmadığı halde, problem çözme davranışının bireyi geliştiren etkili bir davranıştır.

devamını gör...
xanax
devamını gör...
karanlık bir odada yatağa uzanmak dense de pek bir yararı olmuyor çünkü bir süre sonra omzunuzu sarsan kalp atışlarınızı dinlemeye ve saymaya başlıyorsunuz haliyle de bu durum daha çok tetikliyor sizi.
o yüzden en iyi yöntem sevdiğiniz belki de çok özlediğiniz fakat uzun süredir görmediğiniz birine sarılmaktır. denenmiş ve onaylanmıştır, sıcak bir sarılma daima iyi gelir!
devamını gör...
4 saniyede uzunca nefes almak, 4 saniye nefesi tutmak ve 4 saniye de nefesi salmak. emin olun bunu kalp atışınız düzelene kadar birkaç kere uygulayınca biraz da olsa rahatlarsınız.
devamını gör...
panik atak ya da anksiyete atağı doğru terimi bilemeyeceğim. ancak harry potter filmindeki ruh emicilerin tarafıma, evet tarafıma musallat olduğu bu gibi durumlara yeni bir çözüm buldum. maske takmak. maske taktığınızda atağın sebep olduğu o hızlı nefes alma durumunun oluşturduğu olumsuzluklar bir nebze gitmekte.

tabi bu kendi deneyimim. profesyonel yardım en doğrusu.
devamını gör...
mümkünse bulunduğun ortamı terk etmek.
devamını gör...
uzman olmadığımı baştan yazayım. güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre; anksiyete hastalık değil, hepimizde belli dozlarda bulunan duygu. insanın en temel dürtüsü hayatta kalmak olduğu için, tehlikeler karşısında kaygı duymak sağlıklı bir durum. kaygıların sadece düşünce olduğunu gözden kaçırıp gerçek gibi algılanmaya başlandığı nokta anksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor. atak yaşadığınız anda kaygınızın düşünceden ibaret olduğunu fark etmeniz ve geçici olduğuna inanmanız gerekiyor. tıpkı hava durumu gibi. şimdi yağmur yağıyor ama yarın ya da sonraki günler güneşli olabilir. kontrol edemeyecek boyutta yaşıyorsanız yardım almayı ihmal etmeyin.
devamını gör...
solunum guclugu var ise kese kagidini agiza ve burna kapatarak nefes alın.
beraberinde sosyal fobi yoksa ve etrafta insanlar varsa herkesin konustugu ve anlattigi herseyi dinleyin. ortamdan kopma hissini en iyi bu cozumler. dinleyin. anlatilan seyin ne derece sacma oldugu hic onemli degil. beyni konsantrasyona zorlamak gercekten faydali oluyor. ayrica anksiyete ataklari gectigi zaman da gunluk hayatta konsantrasyon konusunda cok cok ilerlemis oldugunuzu goreceksiniz. ve sonuncusu; barok muzik dinlemek. beyni alfa dalga boyuna getirdiginden rahatlama ve konsantrasyon saglar. bizzat denedim ve uzun arastirmalarim sonucu bunlari kendime uyguladim. sonuc olumlu.
devamını gör...
kedimi alıp onu severek rahatlama seansi
devamını gör...
sevgi her şeyi çözebilir ve yazı yazmak yazı yazıp içini dökmek ayna karşısında kendinle sohbet etmek ki bence bunu sadece ben yapmıyorumdur..
devamını gör...
hikaye uydurmak. o an kendinize bir hikaye anlatmaya başlayın. kontrolü tamamen sizde olan bir şeye odaklanmak iyi gelecektir. en azından ben çok faydasını gördüm.
devamını gör...
yukari bakmak, mümkünse gökyüzüne.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anksiyete atağına iyi gelen şeyler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim