12 milyon kaçak göçmene ev sahipliği yapan amerika'da en çok göçmen 3 milyona yakın nüfusları ile california birinci sırada yer alırken , ikinci sırada 2 milyon ile texas yer alıyor. okula giden her 15 çocuktan birinin ailesi kaçak göçmen. bunların çoğunluğu güney , orta amerika ve meksika'dan geliyor. abd başkanı joe biden'ın vatandaşlık vereceği söylemleri üzerine kaçak göçmen olarak gelecek kişilerin sayısının artması bekleniyor.
devamını gör...
allahtan bizde öyle bir sorun yok . suriye afganistan ırak somali vb gelen milyonlarca göçmen olsa ne yapardık kimbilir
devamını gör...
amerika birleşik devletleri’nin sorunu sandığımız durumdur. amerika’nın böyle sorunları olmaz dostlar. amerika göçmenleri iş gücü olarak kullanıyor yani sorun değil göz yumma söz konusu. piyangoyla vatandaşlık dağıtma da bu sebepten var.
özellikle lisans mezunu kaçaklar amerika için çok değerli. work and travel ile gelip kalan göçmenler amerika’nın ülkede tutmak istediği tipler. örneğin sahte bir evlilik yaparak amerika’da kalmak istiyorsunuz, işlemleri başlattınız. vasıflı bir insansanız evliliğinizin kağıt üzerinde olduğunu anlasalar bile buna göz yumacaklardır. değilseniz siz dışarı eşiniz kodese, amerika’nın oyunu işte bunlar hep.

şöyle özetleyebilirim, amerikada yıllarca kaçak olarak yaşayabilirsiniz tabi ölçülü bir şekilde. bu sırada ülke içinde trafik cezası yiyebilirsiniz yani polisle burun buruna gelip kısa bir sorgulama geçirebilirsiniz, mülk satın alabilir, kiralayabilirsiniz. banka hesabı açabilir diğer bankacılık işlemlerini yapabilir western union gibi uygulamalarla ülkeler arası para gönderebilirsiniz.
yasal yollarla giriş yapıp kaldıysanız pasaportunuz ve ülkenize ait kimlik numaranızla belli başlı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. kimse size hop hemşerim sen ne geziyon burda hala demez.

amerika’da kaçak olarak yaşadığınız süre boyunca göçmenlikle ilgili bir işlem başlatıp dosya açmadığınız ve illegal konuma düştükten sonra ülkeden çıkmaya çalışmadığınız sürece sizi kimse takip etmez.
deport yani sınır dışı edilmek için ciddi bir suç işlemeniz veya göçmenlikle ilgili bir dosya açtırıp ret almanız gerekiyor. yani adamlar diyor ki tamam biz bakmıyoruz sen takıl ama çok da gözümüze sokma. sen paranı kazan biz iş gücümüze bakalım ama dillendirmeyelim.

kaçak olarak yaşarken yapamayacağınız şeyler, social security number bir nevi kimlik numaranız olmayacağı için kurumsal yerlerde çalışamazsınız, sigortanız olmaz ve ülkeden (geri dönmek istiyorsanız) çıkamazsınız.
devamını gör...
hispanik nüfus eninde sonunda başlarına büyük iş açacak ,+ arap ve afro-amerikan müslümanlar.

teksas bunun için itiraz ediyor ve kuzeybatı ve güneydoğu eyaletleri.

abd bilinçli şekilde kuzeybatı ve kuzey eyaletlerine fazla sokmuyor hispanikleri (yerli amerikan katolikler dahil) ama nereye kadar..

şunu ekleyeyim göçmen bürosu çok organize ama diğer güvenlik birimleri göçmen bürosu ile muhatap olmaz.
devamını gör...
hizmet sektöründeki eleman ihtiyacını karşılıyordur, sorun falan değildir.
devamını gör...
teksas bile bu kaçak göçten bıktı ve federal hükümete ver yansın ediyor. amerika göçmenlerin kurduğu ve göçmen seven bir ülkedir ama bu kadar da çok değil. özellikle bu sayı sosyo- kültürel değişim sağlayacak kadar çok ise kimse istemez.
www.bbc.com/turkce/articles...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"amerika birleşik devletleri kaçak göçmen sorunu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim