#ödüllü filmler
drama / romantik
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

sinemanın altın yılı 1999 yapımı sam mendes ustanın yönettiği en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dalında oscar sahibi harika film. amerikan aile düzeni ve karekterlerin durumlarını harika yansıtır bir çırpıda biter, başında çok şaşrıtır.
devamını gör...
kevin spacey’in oyunculuğunun kalitesinin yanı sıra filmdeki rolü beni çok etkileyen ve ister istemez hüzünlendiren filmdir.uzun zamandır bir filmin karşısında böylesine donakalmamıştım.tüm duyguları yavaş yavaş yoğunlaştıran ve son dakikalarda da bu duyguları doldurup taşıran bir sanat eseri.hiçbir şey göründüğü gibi değildir mesajı da gözden kaçırılmamalı.
devamını gör...
kevin spacey yıllar sonra pedofili sknadalına karışımca anlaşıldığı üzre, çok içinden gelerek ve doğal davranarak performans sergilediği film. gül sahnesi bence, sinema tarihinde yapılmış en romantik sahnelerden biri.
devamını gör...
kevin spacy'nin orta yaş bunalımında bir adamı başarıyla canlandırdığı film, filmin isminin amerikan güzeli olması filmi tam olarak tanımlamıyor, film yönetmen sanki komedi filmi yapacakken son anda vazgeçip trajedi filmi yapmaya karar vermiş gibi duruyor ancak filmin içinde hem komedi hem de trajedi tadındadır, ancak bu tarzsinler benim tarzım değildir, parçalanmış aile ilişkileri baba kız oğul özgürlük ekseninde dönen kasvetli boğuk hayatın acımasızlığına dem vuran filmler beni sıkar türün meraklıları izleyebilir
devamını gör...
sadece şu film hakkında yazılanları okuyarak bile, son 25 yılda nasıl bir toplumsal değişim geçirdiğimizi rahatlıkla anlayabilirsiniz.
nereden okuyabiliriz mesela?
tabii ki ekşi sözlük'ten.

film piyasaya çıktığında, yeni kurulmuştu ekşi sözlük.
o zamandan bu zamana 400'e yakın entry girilmiş hakkında.. açın bir okuyun..
hepsini okumanıza gerek yok elbette.. ilk 3-5 sayfa ile son 3-5 sayfa gayet yeterli...

bir o zamanki entelektüeliteye bakın, bir de şimdiki popülist, avam ifadelere...

hani 70'li yıllarda trt'de yapılan programları şimdi izliyoruz da; "ulan ne kadar düzgün konuşuyor insanlar.. tavır, davranış.. hep asalet kokuyor" diyoruz ya..
yıllar sonra, bu entryler hakkında da buna benzer ifadeler kullanacağız...
nereden nereye diyeceğiz, bol bol...


filmi 2000 senesinde izlemiş biri olarak, filmden ziyade bir toplum eleştirisi yapmak istedim, bu başlık altında..
24 sene sonra tekrar izleyeceğim için çok heyecanlıyım, biliyor musunuz?
evet, bu akşam düşünüyorum...

yeteri kadar doldu tüm üniteler..
american beauty, bekle geliyorum!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"american beauty" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim