tanım: tropikal adaların ve çin, japonya, hindistan, afrika, kuzey ve güney amerika ile irlanda’nın bazı sahillerinde veya çevre denizlerinin yüzünde görülür. en çok bulunduğu yer bahama adalarının sahil ve açıklarıdır. genellikle gri siyah, kirli sarı yahut bunların karışımından oluşan damarlı renklerde, bal mumu reçine kıvamında küçük topaklar veya nâdiren birkaç yüz kilograma varan birikmiş kütleler halinde bulunur.


birçok parfümde kullanılan bu kokunun rengi siyahtır ve ağır bir hava yayar etrafına. tüm bunların dışında divan edebiyatında da sıklıkla sevgili için kullanılır. gerek saçının rengi gerekse kaşlarının rengi ambere benzetilmiştir.
devamını gör...
amber saçların
kış güneşinde
kalbim gibi alevden
(bkz: it)
devamını gör...
ayrıca bir balina türüdür. hz. muhammed bu balığın etinden yemiştir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
parfümlerin alt notasında paçuli, sandal ve sedir gibi odunsu kokular ve vanilya ile birleşince enfes olur. koklamaya doyamazsınız!
devamını gör...
leaf olanını tercih ederim.
devamını gör...
parfümlerde genelde sık kullanılır ve kokusunu beğenirim. üstteki yazarın da dediği gibi vanilyayla birleşimi çok hoş kokar.
devamını gör...
tütsüsünü severim.
devamını gör...
ikaz rengidir bizim için
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"amber" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim