10 temel gıda ürünü için türkiye'deki asgari ücretlinin 20.6 saat, almanya'daki asgari ücretlinin 2.8 saat çalışması hadisesi.

--- alıntı ---

sözcü gazetesinden nuray tarhan’ın haberine göre, 10 temel gıda maddesinden oluşan alışveriş için bir türk vatandaşı 259 lira öderken, birleşik krallık vatandaşı aynı sepete 202.37 lira, almanya vatadnaşı ise 246.6 lira ödüyor.

bu sepeti almak için türkiye'deki asgari ücretlinin 20.6 saat çalışması gerekirken, birleşik krallık’taki asgari ücretlinin 2.27, almanya’dakinin ise 2.8 saat çalışması yeterli. ayda 2.826 lira alan türk asgari ücretli maaşının yüzde 40'ını gıdaya ayırmak zorunda kalırken, birleşik krallık ve almanya'daki asgari ücretlilerin ayırdıkları pay ise yüzde 5-10 civarında.

--- alıntı ---

kaynak: bundle.app/eqUPBtlR
devamını gör...
harcanan emeğin değeri ve alın gücündeki farkları ortaya koyan haber.

10 temel gıda maddesinin üretim/edinim maliyetleri de düşünüldüğünde anlıyoruz ki türkiyede iki durumdan biri ya da ikisi de diğer ülkelere göre sorunlu; emeğin değeri, üretim maliyetleri.

ithal tohum, yapay gübre, toprak verimsizliği, erozyon ve yanlış tarım politikaları yüzünden pek çok ülkenin kolaylıkla ulaştığı yeme içme ihtiyacımıza bile daha zor ulaşıyoruz. hepsi bir yana tarım ürünleri üretiminin çoğunda karlılık o kadar düşük ki yeni üreticiler yetişmiyor artık.

emeğin karşılığında ödenen ücretlerin yetersizliğinden bahsetmek istemiyorum. artan nüfusu besleyebilmek için iktisadi olarak işçi ücretleri zaten düşecektir. keşke üretim maliyetleri de aynı oranda düşürebilsek.

son 10 yılda dünyada gıda fiyatları en çok artan ülkelerden biriyiz. bunun müsebbibi yanlış tarım politikaları ve üretim maliyetlerinin artmasıdır. ücretler o seviyede arttırmak mümkün olmadığından alım gücü de her geçen gün düşmektedir.
devamını gör...
ülkemizin vahim durumunu özetliyor. geçen gün z kuşağı ile ilgili bir video izledim almanların sorunları bile elit, zekice. ama biz maalesef bu ülkede harcanıyoruz.
devamını gör...
türkiyenin harika bir ülke olmasına kanıt (!)
devamını gör...
işte almanya'nın bizi kıskanma sebeplerinden bir tanesi de bu. bizim zamanımız o kadar değerli ki onların 3 saati bizim 21 saatimiz ediyor yani onlardan 7 kat daha değerli durumdayız.(!)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"almanya'da 3 saat çalışmanın türkiye'de 21 saat çalışmaya bedel olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim