merhabalar,

almanca öğrenmek istiyorum. kurs tavsiyesi, kitap tavsiyesi ya da nasıl öğrenebilirim konusunda tavsiyelerinize açığım.

şimdiden teşekkürler,
devamını gör...
(bkz: duolingo)
devamını gör...
almanca öğrenmek için türkçe üzerinden genelde yeterli video ingilizcede olduğu kadar yok. ancak youtube'da uzun süredir almanya'da yaşayan erhan özdemir hocanın yaptığı, basit anlaşılabilir ve bir çok konuyu içeren ücretsiz videoları var. kendisinin youtube kanalının adı almanca kolay .

tabii gramer tek başına yeterli değil. eğer üniversiteye gidiyorsanız üniversitelerin rosetta stone ile anlaşmaları oluyor ve ücretsiz kullanabiliyorsunuz. eğer üniversite öğrencisi değilseniz de memrise'ı kullanabilirsiniz. bu tarz uygulamalarda kelime ezberletirken artikelini veren uygulamaları mutlaka tercih edin. artikel olmadan kelime ezberlenmez. boşuna vakit kaybedersiniz.
devamını gör...
udemy'den irem ezgi odabaşı'nın a1 almanca dersini satın aldım. öncesinde youtube'da çok video izlemiştim. bazı hocalar çok uzatıyor, bazıları fazla örnekle sıkıyor. irem hocadan oldukça memnunum kendisinin de ayrıca youtube kanalını inceleyebilirsiniz. tavsiye ederim.
devamını gör...
almanca gramer olarak çok zor ve artikelli bir dil olduğundan dolayı kendin değil de bir kursa gitmen bence en iyisi ben en iyi öyle fayda aldım. eğer izmirdeysen göztepede goethe ınstıtut var tek geçerim. bunun yanı sıra klasik olacak fakat okuma yapman çok önemli tabii başlarda içeriği çok yoğun olan paragraflar okuyamazsın zor olması sebebiyle. bunun dışında en büyük tavsiyem sana canlı tutman ,öğrendikten sonra hep kendi kendine bir şekilde ilerletmeye çalış hiç köşeye atma çünkü bir bakmışsın artikeller yavaş yavaş silinmiş; gırtlağınsa yok olmuş. anlayacağın cidden zor bir dil ingilizce gibi değil, gerçekten ciddiysen çok çalışıp sıkı tutunman gerekecek benden söylemesi :).
devamını gör...
artikelleri 4-5 ayda tahmin edebilecek hale gelirsiniz. çok zor bir şey değil ki zaten artikeliyle öğreniyorsunuz kelimeleri. türk amerikan derneği dil eğitimi alınacak tek kurstur bu arada. çok profesyoneller. edit: isteyene ben de öğretirim bu arada en azından yol gösteririm
devamını gör...
eğer olduğunuz şehirde varsa, goethe institut. bu konudaki en profesyonel kurum.
devamını gör...
yaklaşık beş yıl önce almanca öğrenmeye başlamış ve beş aydır da almanya'da yaşayan biri olarak goethe institut bence de tek tercih olmalıdır.

ama dil öğreninimdeki esas olay kendinizi dile maruz bırakmak. dili hayatınıza davet etmelisiniz. bol bol dizi izleyin, youtube'dan almanca kanallar takip edin. easy german güzel bir başlangıç olabilir. patreon seçenekleri de bence parasını gayet hak ediyor. ve tabiki bol bol okumaya çalışın.

konuşma fırsatı yakalamak türkiye'de çok zor, ki bu benim almanca öğrenirken en zorlayıcı bulduğum kısımdı. eğer ankara'da yaşıyorsanız güzel bir seçenek var : ankara'daki alman expatlar tarafından düzenlenen stammtisch. haftada bir gün bir barda toplanılıp almanca konuşulan bir masa oluşturuluyor. geçen sene konur'daki haymatlos'ta toplanıyorlardı. hem sosyalleşmek hem de almanca konuşabilmek için çok güzel bir fırsat. yaşadığınız yerde benzer bir olay var mı araştırmanızı tavsiye ederim, bu dönemde pek mümkün olmayabilir ama denk gelirse mutlaka dahil olun.

öğrenmesi zor bir dil ama kullanması da çok keyifli. başka hiçbir dilde karşılığı olmayan anlatım biçimleri ve ifade olanakları sunuyor. öğrendikçe zenginliğini ve güzelliğini takdir edeceksiniz eminim. enseyi karartmadan çabalamaya devam yani.

also, viel erfolg beim lernen !
devamını gör...
herkesin goethe, benim ise das akademie cevabını vereceğim soru.
devamını gör...
vhs (bkz: volkshochschule)
bütün uygulamalardan daha ciddi ve daha etkili.
bir insan bu uygulamayı ciddi anlamda kullanırsa herhangi bir kursa gitmesine gerek yoktur a2 bitirene kadar.
bu uygulama piyasadaki diğer uygulamalara benzemez.
günde 5 dakika bakayım, yatarken bakayım yok tuvalette biraz ilgileneyim...
öyle bir şey değil.
günlük 3 saat vermeniz gerekiyor.
ücretsiz ve kısıtsız bir uygulama.

üstelik iyi olduğunuzda dersin sonunda yaptınız uygulamalar bir öğretmene gidiyor ve öğretmen size bir gün içinde geri dönüş sağlıyor hatalarınızı size bildiriyor.

buraya adresi de bırakıyorum.
buradan

eğer frankfurt’a yolunuz düşerse burada çok güzel okullar var bana göre buranın en iyisi de (bkz: berlitz) isimli okul.
devamını gör...
goethe kesinlikle tavsiyemdir. almancayı goethe de öğreniyorum ve iyi ki gelmişim diyorum. eve gittiğimde ise busuu uygulamasıyla genel bir tekrar yaparak aklımdaki kelimeleri cümleleri canlı tutmuş oluyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"almanca kursu tavsiyesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim