türkiye'de forma giymiş en spektaküler sporcudur kendileri.
tüm spor dallarında!

draft edildiği 1996 senesinden sonra tam 13 sezon boyunca nba'in en skorer oyuncularından biri olmuş, 4 kez de sayı kralı olarak bu başarısını tescillemiştir.

tek şansızlığı, özellikle philadelphia'da oynarken bir türlü şampiyon olamamasıydı. 28 sayı ortalamasıyla geçen bir 13 sezon ama tek bir şampiyonluk yok!

ne olursa olsun, onu izlemek gerçekten de büyük bir keyifti.
devamını gör...
bucks'a karşı doğu konferansı finalinde ray allen tarafından aldığı sert dirsek darbesi, allen iverson'un ağzının kanamasına neden olur.
nba prosedürlerince kanaması olan oyuncunun kenara gelip, kanamasının durdurulması gerekir. bunu bilen allen, kanamayı farkettirmeden 10 dakika boyunca ağzında biriken kanı yutarak oyuna devam eder. son 2 dakikada 7 sayı atarak takımına maçı kazandırır.

işte böyle bir karakterdi. cılızdı, savruk oynardı, özel hayatı çok konuşuldu, çalışmaz tembel denildi. ama büyük karakterdi.
devamını gör...
tek motorlu taarruz uçağı gibi oyuncudur.
devamını gör...
ayrıca beşiktaş'ımızda canlı gözle izleme imkanı bulduğumuz superstar basketbolcudur.
devamını gör...
gençliğinde çok sivri dilliydi allen ıverson. herkese, her şeye meydan okurdu. draftlarda philedalphia tarafından seçildikten sonra, henüz bir maça bile çıkmadan kendisiyle yapılan bir röportaj aşağı yukarı şöyle idi:

- allen, michael jordan hakkında neler düşünüyorsun?
- (önce özetle, jordan'ın çok büyük oyuncu olduğu ancak kendisinin nba'in yeni süperstarı olacağını, kendisinin ve ardından gelenlerin jordan efsanesinden daha büyük efsaneler yaratacağı gibi sözler sarf ettikten sonra): "hep bu anı bekledim, jordan ile karşılaşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. her gece rüyalarımda onu nasıl yendiğimi görüyorum. ben buna hazırım."

jordan hazretlerinin cevabı kısa ve net: "evet, ancak rüyasında görür"

vakti zamanında çok kişiye dil uzattı, çok ukalalık yaptı evet ama bu onun çok büyük bir oyuncu olduğunu ve kocaman bir yüreği olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir. evet kendisi bir efsanedir.
devamını gör...
mükemmel bir basketçi. sanırım bi zamanlar beşiktaş'ta oynamıştı. ama nba kariyeri daha iyiydi.

(bkz: white iverson)
devamını gör...
michael jordan'a yaptığı cross-over hala nba'in en efsane olaylarından biridir. karakterli, asla vazgeçmeyen bir oyuncuydu. o sıska vücuduyla girmediği mücadele kalmamıştır. bu yüzden de vücudunda sakatlamadığı yer kalmadı zaten.
devamını gör...
süper kahramandır hem de uçabileninden.
devamını gör...
türk spor tarinin en büyük transferiyle kısa süre de olsa beşiktaş forması giyen nba efsanesi. şu adamın türkiye de oynadığına hala inanamıyorum.
devamını gör...
çocukluk kahramanlarımdan. nba maçlarına haftada bir gün ulaşabildiğimiz günlerde bu adamın maçı varsa uyku haram olurdu. öyle spor meraklısı falan da değildim. ben ıverson'ı seviyordum. karakterini falan da bildiğimden değil, baya baya tipini seviyordum. o ara dedim birgün elbet saçımı uzatıp bu adam gibi ördüreceğim. (20 küsur yıl sonra yaptım)

bir de lakabı yazılmamış, ayıp olmuş.

the answer!
devamını gör...
belki nba'in en iyiler listesinde ilk 10, 20 veya 30'a girmez ama efsane bir oyuncudur. sebebi başarısı veya yeteneğinden öte lakabını aldığı cevap verme yeteneğidir. öyle ki büyük kariyeri olacak gözüyle bakılan tyronn lue'nun belki de kariyerini bitirmiştir üzerinden geçerek*

yazının devamını okumadan önce bu video'yu izlerseniz dediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz

tarzı, özel hayatı, kişiliği o kadar konuşuldu ki yeteneği neredeyse gölgede kalmıştı. oysa ki futbol'un neymar'ı, quaresma'sı, hatta ronaldinho'su neyse o da oydu. tam bir şovmendi. karşısına birini alır ve onu düşürene kadar topu dolaştırırdı. hatta bazen düşürmek yetmez bir daha yatırırdı yere.*

saygısızlığa, şiddete, haksızlığa karşı hiçbir zaman susmazdı. işte ben bu yüzden hayrandım, bu yüzden benim efsanemdi.

basketbolda oyun durduktan sonra topa sahip olan oyuncu bazen * atış yapmak ister. zaten düdükten sonra olduğundan atışın bir önemi yoktur ve kimse karışmaz. yazısız kuraldır. düdükten sonra atış yapan adama dokunulmaz. topuna ise asla. şimdi aşağıda daha sonrasında saygısızlıkları ile nam salacak olan dwight howard'ın belki de ilk saygısızlığını bırakıyorum. peki "the answer" durur mu? yapıştırmış belki de tarihin en iyi cevaplarından birini.


şampiyon olamasa da, hep yalnız kalsa da yeri ayrıydı. altın harflerle yazdı ismini.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"allen iverson" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim