(bkz: entry nick uyumu)
devamını gör...
psv eindhoven ve feyenordun bir gece yarısı yaptığı operasyondur.
devamını gör...
ender gelişen osasuna atakları ile karşılık bulmuştur.
devamını gör...
vvv venlo bu operasyonun gerçekleştirilmesi adına yoğun çaba göstermiş, ajax'ın kontrolden çıktığını gözler önüne sermiştir.
ajax vahşeti
devamını gör...
seçimle iran başbakanı olan muhammed musaddık iran petrolünü millileştirmeyi arzu etmiş , ingiliz-iran petrol şirketini (daha sonra bp olacaktır) denetlemek ve kontrol etmek istemiştir. soğuk savaşın da etkisiyle iran'ın sovyet kanadına kaymasından ve petrol endüstrisini kaybetmekten endişelenen washington ve londra kafa kafaya vermiş musaddık'ı devirmeye karar vermiştir. ilk darbe girişimi başarısız olur, musaddık taraftarları sokaklara dökülür. sokaklara dökülen halkın arasına provakatörler karışarak musaddık'ın imajını zedelemek için dükkanlara ve insanlara saldırmaya başlarlar. abd büyükelçisi musaddık'a güya bölgede yaşayan abd vatandaşlarınıda tehlikeye atan göstericilerin evlerine dönmelerini ister karşılığında musaddık hükümetini destekleyeceğini bildirir. yavrum saf musaddık'da buna inanır. halka evlere girme çağrısı yaptıktan sonra sokakta yalnızca provakatörler ve cıa yanlısı generaller kalmıştır. 9 saat süren musaddık konutundaki çatışma darbeyle sonuç bulur. 2009'da obama dile getirmiş olsa da 2013 de cıa tarafından belgeleri yayınlanan operasyonun adı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ajax operasyonu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim